POSTED IN Israel, Midt-Østen

Hvilke nabostater får besøk av IDA?

I Israel diskuteres nå en utvidelse av krigen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Beirut eller Damaskus neste?

Jan Hårstad

I det siste har det kommet meldinger fra forsvarssjef Gallant om at Israel også kan omgjøre millionbyen Beirut til et nytt Gaza. og da med militære midler som Hizballah ikke kan forestille seg i sin fantasi.

En spaltist fra Fatah skrev 28 oktober at de neste angrepspunkter for Israel vil bli arabiske og muslimske hovedsteder.

Da ser vi det om dagen at både Damaskus og Aleppo International Airports gjentatte ganger blir sønderbombet og den eneste flyplassen Syria har nå er på den russiske basen i Lattakia. Det meldes fra webben Al-monitor at en Hizballah elitestyrke, NUKBAH, på 700 mann har tatt oppstilling nær israelske grenser på Golanhøyden. IDF skal være bekymret for at en ny front åpnes opp fra Syria.

Oberst Jaques Neriah.

Så i dag dukker det opp en kjent spaltist, pensjonerte oberst Jaques Neriah, som hevder at Israel er på villspor med å krige med Hizballah om grensetraktene Israel-Libanon, men de burde heller gå løs på Syria.

«I stedet for å bedrive en omfattende krig mot Hizballah i Libanon, skulle heller Israel konsentrere seg om Syria.»

For hvis man angrep regimet til Bashar Assad i Damaskus kunne en følgende borgerkrig sette alarm i Iran og Hizballah. Disse ville da bli tvunget til å «glemme» fronten mot Israel og i stedet konsentrere seg om å redde Bashar Assad regimet. Mener oberst Neriah.

Dette løftes fram som en viktig melding 13 november på jcpa.org.

Forsidebilde: Michael Jerrard

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 november 2023 10:27

  Israel er «vår venn», seier Støre. Difor kan dei gå laus på so mange suverene statar dei vil, utan at Noreg protesterer, sanksjonerer eller sender våpen til dei angripne.

  For Russland gjeld andre reglar. Hadde Ukraina hatt eit mindre russarhatande styre, hadde landet sett betre ut i dag, og hatt fleire innbyggjarar i live. Kan Noreg læra noko av det?

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   15 november 2023 14:25

   NRK pinnholder på å kalle den zionist-jødiske militere okkupasjonsmakten for «Det israelske FORSVARET».
   Selv nå når dette «forsvaret» driver på med terrorbombing av sivile, massemord, massakrer, masseødeleggelser, tortur og folkemord – forbrytelser mot menneskeheten – i Gaza!
   Enhver åpenbar løgn zionist-jødene frekt framsetter, gjengir NRK videre.
   Dette viser hvor jødfisert og infiltrert NRK er av zionistiske agenter.
   Snakk om å ta parti med forbryteren, med «terrorstaten» som den tyrkiske presidenten helt passende kaller den jødiske bandittstaten.

   Svar
 • Kan lære, men vil ikke. Går heller i døden.

  Svar
 • Northern Light.
  15 november 2023 20:25

  Alexander Dugin: Vesten har gjort islam til sin fiende.

  Av Alexander Dugin.
  Del 1. I Israel og Gazastripen skjedde to katastrofer etter hverandre: et Hamas-motangrep på den jødiske staten – med mange sivile tap, inkludert gisseltaking – og Israels gjengjeldelsesangrep på Gazastripen, som langt overstiger Hamas’ motangrep i grusomhet og antall sivile tap, først og fremst kvinner og barn. IDFs (Israeli Defence Force) bakkeoperasjon gjorde situasjonen enda mer katastrofal, og antallet døde – inkludert barn, kvinner og eldre – har økt til ufattelige nivåer.

  Begge er grove brudd på menneskerettighetene og forbrytelser mot menneskeheten, og kan ikke rettferdiggjøres på noen måte. Imidlertid førte prinsippene for lex talionis (‘et øye for øye’) brukt av Israel til et reelt folkemord på befolkningen på Gazastripen, som allerede var tvunget til å leve under de monstrøse forholdene i en konsentrasjonsleir. Hamas begikk en terrorhandling, og Israel svarte med et fullskala folkemord.

  Men så begynner geopolitikken. La oss vurdere den separat fra det moralske aspektet av problemet. Den eksisterende verdensorden går fra fra en unipolar verden, dannet etter sammenbruddet av Sovjetunionen og oppløsningen av den sovjetiske blokken, til en multipolar verden. Men den globalistiske ledelsen i Vesten, og først og fremst USA, prøver for enhver pris for å bevare unipolariteten, og insisterer på sin fulle militære, politiske, økonomiske, kulturelle og ideologiske dominans. Dette er vår tids hovedmotsigelse: eskaleringen av konfrontasjonen mellom unipolaritet og multipolaritet.

  Det er nettopp ønsket om å svekke det suverene Russland, og hevde seg selv som en uavhengig pol, som forklarer konflikten i Ukraina. Samtidig innser landet vårt at det ikke kan være en av to poler, slik tilfellet var under sovjettiden. Nye sivilisasjoner reiser seg, og Russland ser i dem allierte og partnere i sann og rettferdig multipolaritet. Verden har ennå ikke innsett dette, men etter hvert vokser og forsterkes en multipolar bevissthet. Det samme gjelder spørsmålet om Taiwan, som vil bli den neste frontlinjen mellom unipolaritet og multipolaritet.

  Men Hamas-motangrepet og Israels gjengjeldelse med folkemord på palestinere har åpnet en annen frontlinje. Nå har Vesten, gjennom sin ensidige støtte til Israel som til Ukraina, til tross for den voldsomme karakteren av IDFs forbrytelser mot sivilbefolkningen på Gazastripen, gått inn i en fase med konfrontasjon med hele den islamske verden. Dermed har en annen pol kommet i forgrunnen – den islamske. I møte med det Israel gjør på Gazastripen og i resten av de palestinske områdene, og med tanke på tidligere urettferdigheter mot befolkningen i Palestina, drevet inn i gettoer og reservasjoner på deres eget land, kan den islamske verden ikke annet enn enes.

  Palestinas sak forener i dag både sunnier og sjiamuslimer, tyrkere og iranere, og motsatte parter i Jemen, Syria, Irak eller Libya. Det gjelder muslimer i Pakistan, Indonesia, Malaysia og Bangladesh, og muslimer som bor i USA, Europa, Russland eller i Afrika kan ikke være likegyldige til folkemordet.

  I løpet av de siste tiårene klarte USA å hindre at Muslimer enes rundt det palestinske spørsmålet, og gjennom makt og list, og tvang dem til å normalisere forholdet til Israel. Men denne politikken har gått i stykker den siste måneden. Vestens entydige støtte til Israel, etter det Israel allerede har gjort på Gazastripen foran hele menneskeheten, tvinger den islamske verden til å glemme interne motsetninger og gå i direkte konfrontasjon med Vesten.

  Israel, som Ukraina, er bare en stedfortreder for vestlig hegemoni, selvsikker og grusom, og viker ikke unna noen forbrytelser, rasistisk tale og handling, men problemet ligger ikke i dem. De er bare et redskap for geopolitikken til en unipolar verden. Dette ble nylig klart beskrevet av Putin da han snakket om edderkoppene som vever et verdensomspennende nett av fiendskap og splid. Han mente globalistene og deres koloniale taktikk med «splitt og hersk».

  Svar
 • Northern Light.
  15 november 2023 20:25

  Del 2. Krigen på Gazastripen og i Palestina som helhet er en direkte utfordring mot hele den islamske verden, og ikke mot en enkelt nasjon – ikke engang i det hele tatt arabere. I hovedsak har Vesten gått inn i en krig med islam selv. Politiske motstandere i selve Palestina, i Syria, Libya og Libanon, så vel som sjiamuslimer og sunnimuslimer, må nå opprettholde sin verdighet og bevise at muslimer utgjør en uavhengig suveren sivilisasjon som ikke vil tillate slik behandling.

  Erdogan truet Vesten med Jihad og minnet om korstogene. Dette er en svært uheldig sammenligning. Det moderne globalistiske Vesten har ingenting til felles med den kristne sivilisasjonen. For mange århundrer siden brøt Vesten båndene til kristen kultur og tok parti for materialisme, ateisme og individualisme.

  Kristendommen har ingenting til felles med materialisme, med det sosiale og økonomiske systemet av ren grådighet, med legalisering av perversjoner og proklamering av patologi som normen, og med viljen til å flytte til en post-menneskelig eksistens.

  Det moderne Vesten er et antikristent fenomen, og det bærer ikke noe kors med seg eller på seg selv. Israel – en vestlig jødisk og sekulær stat, har heller ingenting med kristendommen å gjøre. Derfor, hvis den muslimske verden kolliderer med Vesten, vil det ikke være med Kristi sivilisasjon, men med sivilisasjonen til Antikrist – Dajjal*.

  *Masih ad-Dajjal er en ond skikkelse innenfor islamsk teologi, som vil opptre nær dommedag. Han vil spre død, kaos og ødeleggelse. Dajjal kan ikke komme inn i byene Medina og Mekka, fordi to engler står og sperrer inngangen. Dajjal vil påstå at han er Gud, men det er han ikke. Wikipedia.

  Fra Kolozeg, publisert 14 november 2023.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: The West Has Made Islam Its Enemy – Alexander Dugin.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Handler Gazakrigen også om noe annet?

En ny Suez-kanal gjennom Israel.

Forrige innlegg

Netanyahu:

Faller vi er dere (USA og Europa) de neste.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.