POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Nederlands statsminister:

Ukraina kjemper en stedfortrederkrig for Nato.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nederlands statsminister seier NATO brukar Ukraina som Proxy mot Russland

av Will Porter

Nederlands statsminister Mark Rutte har oppmoda til å utruste ukrainske styrkar med nok våpen og utstyr til at dei kan overvinne det russiske militæret. Han argumenterer med at Kiev må utkjempe kampen medan ein «direkte konfrontasjon» mellom NATO og Moskva enno ikkje er aktuelt.

Mark Rutte

Nederland var vert for eit møte med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og fleire europeiske statsleiarar på tysdag. Rutte fortalde reportarar etter møtet at ein ukrainsk siger framleis er mogleg, om berre den USA-leidde militærblokka forsyner tilrekkeleg med «dødeleg hjelp».

«Når det gjeld våpen, er vi her sameinte om at det er avgjerande viktigfor at Russland skal tapekrigen,» sa han, og meinte Ukraina burde tene som ein kanal for Vestlege våpen for å maksimere smerten påført Moskva.

«Og sidan vi ikkje kan ha ein direkte konfrontasjon mellom NATO-troppar og Russland, er det å sikre at Ukraina kan kjempe den krigen det vi treng å gjere, at dei har tilgang til alle nødvendige våpen.»

Kommentarane følgde liknande utsegner frå Stoltenberg, som sa at alliansen «trappar opp» forsyninga av fleire våpen til Kiev, og at «Ukraina bør få fleire tunge våpen.» På eit komande NATO-toppmøte i Madrid i slutten av juni skal medlemsstatane «bli einige om ei kraftig styrking av stillinga vår,» sa han, utan å gå djupare inn på kva det kan føre med seg.

Tidlegare på tysdag fortalde ein Pentagon-senior CNN at Washington kanskje ville annonsere nye våpenforsyningar allereie denne veka, at det kan skje når 50 nasjonar i «Ukraine contact group» møtest i Brussel på onsdag. Sjølv om dei ikkje gav nokre detaljar om kva for våpen som skulle leverast, så har dei siste leveransane frå USA inkludert tungt artilleri, MLR-system (multiple-launch rocket systems som skyt ut fleire rakettar samtidig), tusentals anti-tank-missilar og fleire helikopter.

Sidan Russlands invasjon starta seint i februar, har USA levert titals milliardar dollar i form av 11 separate hjelpepakkar til den ukrainske regjeringa. Dei har overfløymt ei kaotisk slagmark med våpena sine, sjølv om dei har ei «nær null» evne til å spore kor dei ender opp.

Under ei tilstelning på måndag erklærte viseforsvarsminister Kathleen Hicks at Washington er klare for å støtte Kiev i mange år framover. Ho antyda til og med at støtta kunne halde fram i opptil to tiår, om det skulle vere behov for det. «Vi prøver å tenke igjennom kva slags typar av både våpen og langsiktig trening og forsvarsetableringsinnsats dei vil trenge,» sa ho.

Sjølv om USA og partnarane deira i NATO-blokka har understreka at det å støtte Ukraina handlar om å støtte «demokratiske verdiar» som er under angrep av invasjonsstyrkane til ein russisk despot, har tenestemenn frå einskilde medlemsstatar hinta om andre motiv. Vestlege diplomatar som Washington Post siterte i april, sa at alliansen heller vil sjå at ukrainarane held fram med å «kjempe og døy» enn at det skulle bli «ein fred som kjem for tidleg». Meir nyleg sa Tyrkias utanriksminister Mevlut Cavusoglu at visse NATO-land «ser på framhaldet av krigen som ei svekking av Russland» og ikkje ønsker at kampane skal ta slutt, eit syn som verkar vere i tråd med det Rutter sa på tysdag.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: sterlinglanier Lanier

https://libertarianinstitute.org/news-roundup/dutch-pm-says-nato-using-ukraine-as-proxy-against-russia/

OmWill Porter

Will Porter er assisterande nyheitsredaktør ved Libertarian Institute og ein del av skribentstaben i RT. Finn meir av arbeidet hans hos Antiwar.com og Consortium News.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det er rimelig klart for de fleste historikere og politikere i dag at kuppet i Ukraina var iverksatt av Barack Obama, og at krigen i Ukraina er en stedfortrederkrig mellom USA/NATO og Russland.

  Svar
 • Mark Rutte er enda en av YGLerne Schwab er stolt over å ha infiltrert overalt.

  Svar
 • Northern Light.
  19 juni 2022 13:34

  USAs Forsvarsdepartement innrømmer at det er 46 amerikanske militær-finansierte biolaboratorier i Ukraina.

  Det var ikke så lenge siden at Mitt Romney truet tidligere representant Tulsi Gabbard for å ha antydet at USA finansierte biolaboratorier i Ukraina.

  Tilbake i mars anklaget senator Mitt Romney den tidligere demokratiske representanten Tulsi Gabbard for å spre «forræderske løgner», for ganske enkelt å snakke om de USA-finansierte biolaboratoriene i Ukraina. «Det er 25+ USA-finansierte biolaboratorier i Ukraina som hvis de ødelegges, vil det frigjøre og spre dødelige patogener til USA og verden.» sa Gabbard på Søndag. «Vi må ta grep nå for å forhindre katastrofe. USA/Russland/Ukraina/NATO/FN/EU må implementere en våpenhvile nå rundt disse laboratoriene til de er sikret og patogenene ødelagt, la hun til.

  Tulsi Gabbard kom med sin uttalelse basert på vitnesbyrd fra statssekretæren for politiske anliggender i Eurasia, Victoria Nuland. Victoria Nuland innrømmet under vitnesbyrd for en amerikansk senatskomité, eksistensen av biologiske forskningslaboratorier i Ukraina. Mindre enn 24 timer senere sa pressesekretær i Det hvite hus Jen Psaki, at rapporter om biolaboratorier i Ukraina var falske nyheter som ble formidlet av Russland.

  Hovedstrøms presse og media angrep deretter alle som tok opp saken om biolaboratoriene i Ukraina. Mitt Romney slo ut mot Tulsi Gabbard og sa: «Tulsi Gabbard formidler falsk russisk propaganda. Hennes forræderiske løgner kan koste liv.» Så ga Russland ut beslaglagte dokumenter fra Ukraina som beviser og avslører amerikanske militære biolaboratorier i Ukraina. Russland kom med anklagene i FNs generalforsamling.

  På Torsdag innrømmet Pentagon endelig i en offentlig uttalelse at det er 46 USA-finansierte biolaboratorier i Ukraina. Dette er etter måneder med løgner og fornektelser fra demokrater, Biden-regimet og deres hovedstrøms-medier med falske nyheter.

  Pentagon kom endelig ut med sannheten, «USA har også samarbeidet for å forbedre Ukrainas biologiske sikkerhet, sikkerhet og sykdomsovervåking for både menneskers og dyrs helse, og har gitt støtte til 46 fredelige ukrainske laboratorier, helseinstitusjoner og sykdomsdiagnostiske steder i løpet av de siste to tiårene. Samarbeidsprogrammene har fokusert på å forbedre folkehelse og landbruks-sikkerhetstiltak i forbindelse med ikke-spredning». Her er en skjermdump (se link i orginalartikkel) fra nettstedet til det amerikanske forsvarsdepartementet. Så nok en gang viser de som kaller andre løgnere seg å være de virkelige løgnerne.

  Fra Principa Scientific, publisert 18 Juni 2022, skrevet av Jim Hoft fra thegatewaypundit.
  Oversatt fra engelsk, linker, linker til offisielle dokumenter fra defense gov, og tweet i orginalartiklene.
  Orginalartikkel: US DoD Finally Admits 46 US Military-Funded Biolabs In Ukraine.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Årets fastlege.

Bommer på medisinsk allmennkunnskap om immunforsvaret.

Forrige innlegg

Klimagalskap

Prins Charles vil sette «metanmasker» på kyr, og New Zealand vil beskatte bønder for utslipp fra buskap

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.