POSTED IN Ukraina

Meningsløs ofring av mennesker.

NATO/EU sender 300.000 ukrainere i døden, «Som Tyskland i 1945», og vestlig støtte til krigen avtar.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Rodney Atkinson

Mens noen anslag over ukrainske dødsfall på slagmarken varierer mellom 300.000 og 400.000, forteller ukrainske kilder om 310.000 falne, og Wall Street Journal anslår at mellom 20.000 og 50.000 har mistet ett eller flere lemmer. Andre anslag sier at flere hundre tusen er hardt såret.

Disse grufulle tallene er ikke langt fra det totale antallet britiske døde under hele den andre verdenskrigen, og det er et resultat av Vestens folkemord i Ukraina brukes som en rambukk for amerikanske neokonservatives forsøk på å ødelegge Russland. Uansvarlighet i en rus av hybris, sender dårlig trente tropper uten militær erfaring, og med utilstrekkelig artilleri, lite rakettforsvar og ingen luftstøtte, inn i tette minefelt mot godt forankrede russiske stillinger.

En australsk TV-kanal rapporterte om utenlandske leiesoldater som flykter fra Ukraina: de er rett og slett redde. På spørsmålet «Hvordan er det på frontlinjene nå?» Så svarte en leiesoldat: «Skrekkelig og bare forferdelig, det er folkemord. Døde mennesker overalt. Lik av ukrainske soldater, de ble bare forlatt der. Jeg bare dro derfra». Det var i dette infernoet at en britisk utenriksminister oppfordret britiske og andre tropper til å kjempe!

Tapene av tropper har vært så store, at ifølge The Guardian-journalisten Nick Hauer, er et av problemene med den ukrainske motoffensiven mangelen på tid til å trene soldater til å erstatte tapene. Som eksempel nevner han en samtale med bataljonssjefen for 68. brigade i Ukrainas væpnede styrker.

Denne gutten ble ikke engang 17 år.

«Disse gutta er ikke så unge, er de? Det er helt forskjellig, egentlig liker jeg det ikke. Det minner meg om Tyskland i 1945: Det er soldater som aldri har tjenestegjort og to ukers trening er ikke nok, men vi har rett og slett ikke tid.» Han fortalte også om store tap under vinterkampene på Ugledar-fronten: Av 420 mennesker ble 100 drept og såret. I følge den ukrainske sjefen mister vi de beste, Ukraina mister også ungdommen. Noen av de falne ble ikke engang 17 år. «Vesten visste at Kiev ikke ville ha nok våpen for offensiven, men de trodde på «oppfinnsomheten» til de væpnede styrkene i Ukraina» rapporterte Wall Street Journal.

De som sendte disse troppene inn i kampene de visste at de ikke kunne vinne, men som prøvde å oppnå noen magre gevinster «for bedre å kunne forhandle», er skyldige i folkemord på ukrainere. En av soldatene fra 23. brigade fortalte reportere fra New York Times at bataljonen hans bokstavelig talt ble ødelagt av artilleriild. Av angrepet, der ti amerikanske pansrede kjøretøy deltok, kom bare ett tilbake, tapene var forferdelige. I løpet av en måned med kamper, som en ukrainsk militær fortalte NYT, var det bare ti personer igjen av hele bataljonen på omtrent 400-500 mann.

63 % av ukrainerne sier nå at de kjenner minst én nær slektning eller venn som har dødd i krigen. Dette er en enorm økning fra den siste undersøkelsen i februar, som viste at bare 17 % av ukrainerne rapporterte et tap i familien, mens tallet i september 2022 bare var 9 %.

Den vestlige støtten til krigen ebber ut.

Spenningen i den vestlige alliansen øker, med Tyskland som ikke kan levere flere stridsvogner, USA nekter å levere de nyeste Abrams-stridsvognene, og Tyskland sier opp en avtale med polske myndigheter om reparasjon av Leopard 2-stridsvogner som ble overført til Ukrainas væpnede styrker, fordi Polen ba om 10 ganger høyere pris enn det som er rimelig for reparasjonene! (Handelsblatt). Sveits har nektet å sende våpen til Ukraina, og ISRAEL nektet Ukraina Iron Dome-luftvernsystemet og andre tunge våpen, med henvisning til det faktum at disse våpnene kan falle i hendene på Iran.

Zelensky fikk ikke delta på toppmøtet til EU og Fellesskapet av Latinamerikanske og Karibiske stater til tross for en invitasjon fra den spanske statsministeren. Støtten til krigen er fallende i alle europeiske land, og bare 31 % av amerikanerne er forberedt på å se amerikanske tropper kjempe i Ukraina selv om mange selvfølgelig allerede gjør det!.

På tide å avslutte denne horrible krigen.

Jeg har allerede beskrevet galskapen i denne krigen som så lett kunne blitt avgjort ved å gå med på kravene for russere og russisktalende i Øst-Ukraina, og garantier for Ukrainas nøytralitet. Men det passet ikke planene til de amerikanske neocons, som var fast bestemt på å bruke Ukraina som en rambukk for å «bryte opp Russland» og få «regimeskifte i Moskva».

Disse imperialistiske amerikanske forestillingene var gale nok, men å bruke dem til for å ikke ofre amerikanere, men hundretusenvis av ukrainske liv er utilgivelig. FRED NÅ!


Fra Global Research, publisert 10. august.
Oversatt av Northern Light fra engelskog forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: NATO/EU Throw 300,000 Ukrainians to Their Deaths: “Like Germany in 1945″: Western Support Ebbing Away.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Ukrainere mister både sitt land, sin frihet og sin ungdom. Zelensky går i Schwabs, NWOs og neocon’s tjeneste og avhender alt av verdi til amerikansk storkapital, inklusive ukrainske arbeidere/slaver, som han har fratatt streikerett. Alt raseres for å stjele fra folket, for så å «build back better» og gjøre Ukraina til et new world order mønsterbruk.
  Som på Maui, hvor planene er klare for at Lahaina skal bli en «smart-by,» hvis ikke hele øya skal gjøres «smart».

  Svar
 • Flott artikkel, men ønsker likevel å komme med to presiseringer. Det handler ikke om galskap, men om ondskap. Samt at jeg er overbevist om at den virkelig årsaken for Ukrainakrigen er å stoppe Eurasia integrasjonen som vil gjøre at amerikanerne mister sitt imperie. Billig energi fra Russland ville over tid ha sørget at makten ville ha flyttet seg fra Amerika til Eurasia.

  Svar
 • Northern Light.
  15 august 2023 14:55

  Vestlige våpenprodusenter får enorm fortjeneste fra Ukraina-krigen.

  Av Tyler Durden.
  Inntektene til ledende vestlige våpenprodusenter har skutt i været etter krigsutbruddet i Europa, og amerikanske våpenprodusenter fortsetter å dominere den globale våpenindustrien, melder nyhetsportalen Mandiner.

  I følge Defence News Magazines nylige rangering av de «100 største forsvarsselskapene i 2022», har de fem største amerikanske våpenselskapene sammenlagt inntekter på 196 milliarder dollar.

  Fire USA-baserte selskaper ble rangert blant verdens fem største militære selskaper.

  USA har blitt Ukrainas viktigste våpenleverandør midt i krigen, og gir omkring 37 milliarder dollar i militærhjelp til Kiev, ifølge portalen.

  I første halvår steg inntektene til de 25 største vestlige krigsvåpen-produsentene med 11 prosent til 212 milliarder dollar, ifølge de siste tilgjengelige tallene.

  Det er beregnet at det totale våpensalget til disse selskapene forventes å nå 448 milliarder dollar i 2023, en økning på 47 milliarder dollar fra i fjor.

  Innen 2026 kan dette beløpet stige med mer enn 20 prosent til 554 milliarder dollar, på grunn av våpenforsendelser til Ukraina og opprustning i Europa, ifølge rapporten.

  Ytterligere estimater tyder på at vestlige krigsvåpen-produsenter vil øke sine inntekter med 150 milliarder dollar, eller 37 prosent, mellom 2021 og 2026, rapporterte Irans farsi-nyhetsbyrå. I motsetning til dette vil økonomisk vekst i utviklede land nå halvparten så mye i samme periode.

  I Defence News’ topp ti rangert etter salg i 2022, er det syv amerikanske og tre kinesiske selskaper. Europas to ledende forsvarsselskaper, Airbus og Leonardo, ble rangert på henholdsvis 11. og 12. plass.

  Mens både Airbus og Leonardo er multinasjonale selskaper, er Europas største krigsvåpen-produsent Tysklands Rheinmetall AG, produsenter av den toppmoderne Leopard 2-tanken, og ble rangert som nummer 19. Salget i 2022 utgjorde 6,75 milliarder dollar.

  Fra ZeroHedge, publisert 15 august 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Western Arms Manufacturers Are Making A Killing From The Ukraine War.

  Svar
  • .Jan Zörlie
   15 august 2023 19:26

   En av verdens störste våpenprodusenter pr capita er Sverige.Våpenproduksjon er stort sett privateid.Hvem som eier eller kontrollerer et selskap er ikke godt å si,men det som er skjult for offentligheten burde väre interesant for offentligheten.
   Det som synes å väre amerikansk er jo ikke nödvendigvis amerikansk,det kan jo väre betydelige globalistinteresser i den skitne industrien.

   Svar
   • .Jan Zörlie
    15 august 2023 20:07

    Det meldes at SKF (svensk kullager fabrik) i Ukraina har blitt bombet.SKF,s historie er mer eller mindre ukjent,särlig for Nordmenn,men iallefall,SKF produserte kulelagre for den tyske krigsindustrien.Tyskland okkuperte Norge og da er det kanskje verdt å tenke på at svenskene hjalp til med okkupasjonen,eller ?.Jomen er det fint å ha nöytral status,da kan man handle med hvem man vil.
    Og hvem eier SKF ?.

 • Torfinn Slettebø
  15 august 2023 14:58

  Vesten seier støtte til krigføringa skal halda fram so lenge det trengst. Nato-general Eirik Kristoffersen snakkar om fem år.

  Ukraina vil vera fritt for avleføre (forplantningsdyktige) menn om drepinga held fram i dagens takt i fem år til.

  Nato-generalen talar lettsindig.

  Svar
 • Jan Davidsen
  15 august 2023 16:38

  Så lenge Biden med hans kriminelle stab samt Pentagon ikke vil ha fred så fortsetter krigen til Ukraina ikke har mannfolk igjen.

  Svar
 • Og Ola Borten Moe investerer fire hundre tusen i Kongsberg-gruppen; han så ikke noe galt i å «kjøpe enkeltaksjer i store, norske, solide industriselskaper SOM ER VIKTIG FOR LANDET». For å støtte norsk industri mener han visst å si; så edelt. Tjene penger på krig? Ingen skrupler i Olas tanker inntil han tas på fersken og blir UHYRE lei seg, det vanlige refreng vi hører fra våre snikete folkevalgte.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Glenn Diesen:

USA vil befeste sin okkupasjon av Syria mens de plyndrer landets oljeressurser.

Forrige innlegg

Geir Hasnes:

Det grønne skiftet, klimarekorder og ekstremvær.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.