POSTED IN Virkelighetsforståelse

Nato, altså Norge, er i krig med Russland.

Men ingen tør si det høyt.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noen ganger kan det være greit å se realitetene og ikke bare høre tolkningene av det som sies. Vi serveres tolkninger i våre medier av hva ministere/ledere sier. De sier noe, men mener egentlig noe annet. Når de sier en ting betyr det faktisk mer og ofte noe annet enn det som sies. Vi instrueres i at vi må forstå at ordene som fremmes ofte skjuler helt andre realiteter.

Og slik er det faktisk mange ganger. For ordene fanger. Derfor kan det være forfriskende å ha ledere som snakker i et tydelig og klart språk som alle skjønner. Men da mister en naturligvis alle nyansene og alle forbeholdene.

Det å snakke slik at folk forstår deg er noe vi forventer av våre ledere. Men i dag er det blitt slik at vi ofte opplever at våre politikere har lært seg et språk uten innhold. De snakker i bomull fordi det skal være uforpliktende og de skal ikke kunne taes for noe de har sagt i ettertid.

Det å snakke tydelig og klart uten at det du sier gjør deg til en fange av innholdet er en kunst. Det er det ikke mange politikere i dag som kan. For de fleste har en karriere i politikken å tenke på. Derfor representerer ikke politikerne folk flest lenger, men seg selv.

Denne flotte portalen viser ikke til annet enn en tom strand. Slik er et med mye av det som blir sagt. Det er flotte ord for å skjule noe.

I det korte videoklippet under ser vi en politiker som snakker i klar tekst og som ikke har trukket tilbake uttalelsen sin i ettertid. I dette korte klippet erklærer hun at EU (Nato) er i krig med Russland. Like etterpå vedtok Tyskland å sende panzer-våpen til Ukraina. Hun sier dermed sannheten. Og hun sier indirekte at Norge også er i krig med Russland, selv om ingen av våre politikere tør si det rett ut.

For det vil ha uoversiktlige konsekvenser for landet vårt. Vi sender tunge våpen til Ukraina som er i krig med Russland og tror at dette ikke blir notert av motparten som vi deler grense med. For vanligvis veier våre handlinger langt mer enn ordene vi bruker.

Annalena Baerbock sier her presis det Tyskland som stat gjør: Fører krig mot Russland i Ukraina. I Norge er det ingen som tør si dette høyt, for ordene fanger. Derfor er våre politikere splittet innvendig: De sier en ting og gjør noe helt annet. De vet at konsekvensene om Russland tar oss på ordet er helt forferdelige for oss.

Og jeg er helt sikker på at den norske befolkningen ikke vil ha noen krig med Russland. Derfor tør ingen av våre ledere fortelle hva som faktisk skjer og hva de holder på med.

Knut Lindtner
Redaktør

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  5 februar 2023 10:40

  av barn og fulle folk får man høre sannheten.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 februar 2023 11:26

  Me treng ei folkerøysting no: Ja eller nei til krigen me fører mot Russland.

  Dersom folket seier ja, har me forferdelege tider i vente, men i det minste styresmakter i takt med folket.

  Seier folket nei, treng me nyval og ein kraftig innsats før å prøva å skapa eit normalt tilhøve til vår gode granne i aust. Stortinget må då reinskast for våpenfantastar og natovener i alle parti. Desse folka har spelt fallitt.

  Svar
  • T.S.:
   » Dersom folket seier ja, har me forferdelege tider i vente, men i det minste styresmakter i takt med folket.»

   Ja, selvfølgelig skulle vi ha det. – Som også Grunnloven vår krever; – med 3/4 oppslutning på Stortinget .

   Og vi skulle like selvfølgelig ha gjort det samme før Stoltenberg bombet Libya – Som ikke angrep noe annet land; hverken Norge eller annet Nato-land.

   OG ; en statsminister , og et Ap-parti som brøt loven , og brukte innbyggernes forsvars-våpen til ANGREP må stilles for retten, og partiet forbys.
   Politikerne står ikke over loven.
   De skal sørge for at lovene blir holdt.

   Svar
 • Det viktige er hvordan Russland oppfatter dette og eventuelt hvilke mottiltak og motangrep de vil gjennomføre. CUBA-krisen ble løst ved at begge parter forstod og aksepterte motpartens synspunkter.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 februar 2023 14:28

  Cuba-krisa løyste seg då stormaktene trekte seg attende. I Ukraina ser me førebels det motsette. Stormaktene køyrer på, og Noreg har valt side. Diverre ikkje den sida, Russland, som ville forhandla om nøytalitet og demilitarisering.

  for Noreg var Nato-utviding viktigare enn fred og sparte menneskeliv.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er egentlig ikke noe nytt.

Er immunologer immune mot ny kunnskap?

Forrige innlegg

SCOTT RITTER:

Nato-våpen til Ukraina eskalerer konflikten voldsomt. Militært er bidraget ubetydelig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.