POSTED IN Virkelighetsforståelse

Når politiske fantasier møter virkeligheten.

USA er ikke noe fyrtårn, men et synkende skip.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Klima-Kent som USA-fantast 

Av Jan Hårstad

En av de mest markante og morsomme profilene på Document.no er Kent Andersen som har rukket å bli et skjellsord blant klimafanatikerne. Og alle hans bøker om saken er som norsk samizdat: forbudt litteratur. Om Klima-Kent har jeg bare godt å si om: morsom og skarp. Vi har på et vis vært på bølgelengde.

       Men når han 13 mai skriver om hangargruppa Gerald R. Ford på vei mot Nordsjøen slutter han seg til gjengen av norske USA-fantaster som er den største risikotrussel som det norske folk står overfor. I likhet med USA-fantastene på Forsvarets Forum er Kent helt betatt av den teknologisk brunsten som en slik hangargruppe utstråler og konkluderer: 

«Russland har ingenting å stille opp mot en slik kampgruppe».

En slik setning på Document kunne også vært skrevet av de øvrige USA-fantastene som Steiro og Rustad. «Friheten» og «Demokratiet» hos vår «hovedallierte».Hangargruppene.

Hva er det man i dag nekter å forstå i Norge? En nekter å innse at hele det Globale Sør melder seg på i organisasjonene BRICS og SCO hvis hovedprosjekt er å bygge en ny verdensøkonomi som eliminerer DOLLAREN. Og når dollaren er i fritt fall, så faller naturligvis også bankene, så faller også det sosiale apparatet inni USA. Alt faller.

Å lese kommentarfeltene på amerikanske blogger om dagen er en horror-story. Den aller siste som prøver å si noe sant om ståa er Robert Kennedy, men han ligger jo an til likvidering allerede før han har kommet i gang. Han har slått seg på sannhets-meldinger.

Vi hadde saken med den svarte George Floyd i 2020 som fødte Black Lives Matter. Da var trenden av politikk denne: hvis hvite kneler for alle sine ugjerninger overfor svarte gjennom tidene, så vil dette føre til en forsoning og harmonisering av problemet.

Helt feil naturligvis. Det har aldri noen gang vært så farlig å være hvit i svarte områder i USA som nå. Voldtekter og drap på hvite eksploderer og Jødene opplever en voldelig antisemittisme som en må tilbake til Tyskland på 1930-tallet for å finne maken til. Det jeg her sier finnes det utallige webber som skriver om som enhver kan finne selv. Amen.

Slik ser en hangarskips-gruppe ut. Imponerede men etter Kinzhal er dette sitting ducks.

Hva skal Gerald R. Ford i Nordsjøen å gjøre? Det tar ikke Kent opp. Støre var jo så begeistret over at tyske fregatter overvåket vår olje og gass i Nordsjøen. Hvilken godhet! Men er USA så glad over at Tyskland skal militært kontrollere oljefeltene våre? Har de kommet for å vise opp at disse «norske» tilhører USAs domene? Vi får se.

Bare USAs samlede Navy bruker like mye olje på ett år som hele Sveriges årlige forbruk utgjør. Å holde Gerald R. Ford i drift en uke koster millioner av dollar. Hverken Kent eller Forsvarets Forum spør om hvor de skal ta oljen og penger ifra.

I et oppgitt øyeblikk sa vår tidligere svenske landslagstrener i fotboll; « Nordmennen måste också forstå at fotboll  spelas med hovudet.»

Det er jo USA som har funnet på dette at Nato-hærene skal følge oppskriftene fra LGTBQ og Pride-bevegelsen: fyll opp militæret med transer, lesbiske og homser så blir det en slagkraftig styrke. Sånn så det ut på papiret, men så mye annet: denne seksuelle multikulturaliseringen ble jo en katastrofe av typen Berlin Babylon. Kaos.

Hvor mange av USAs 800 utenlandsbaser befinner seg i trygge omgivelser? Ikke de i Syria, Irak og Gulfen. USA jobbet på spreng for å stoppe den siste krigen på Gaza.

Fillippinene skal være center stage i krigen mot Kina med fire store USA-baser. Men vil gerilja og folkelig motstand avfinne seg med dette?

Kort: USA-fantasteriet i Norway har blitt en slags nasjonalreligion. Det er totalforbud mot å si at USA er i fritt fall og det i en ekstrem høy fart. Nesten alle strategiske institutt i verden har jo for lengst forstått at Europa og Norden risikerer å bli dratt ned i sluket av USAs økonomiske sammenbrudd. Det pågår nå.

NatoUkraina skal gjenerobre KRIM. Der har da den russiske Svartehavsflåten hatt base i Sevastopol i 240 år og ført 12 kriger historisk for å beholde denne tilgangen til Middelhavet og varme hav.

Om Kent hadde makt til å føre inn den amerikanske hangargruppa  rundt Krim, ville den forsvinne i Svartehavet på kort tid. Helt uforståelig i den amerikanske delstaten Norway.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «…og Jødene opplever en voldelig antisemittisme som en må tilbake til Tyskland på 1930-tallet for å finne maken til. »

  Å? Var det voldelig antisemitisme i Tyskland på 1930-tallet, Hårstad?
  Fortell.
  Jøder kunne fritt reise ut av Tyskland fra 1930-39, men få land ville ta de imot. Men ble selvfølgelig noe demonisert fordi deres ww. organisasjoner erklærte Tyskland krig fra 1933.
  ( Hvordan hadde vi reagert om f.eks. muslimer erklærte økonomisk krig ww. mot Norge i dag?)
  Skjønt ikke så demonisert som japanere ble i USA da Japan erklærte USA krig i 1942.
  ( Alle Japanere ble også satt i interneringsleir, allerede fra 1942.)
  Og på tross av anstrengelser/press fra Hitler ville ikke England slippe de inn i sin koloni Palestina uten å forlange stadig større penge-beløp.

  I Norge derimot var det full frihet til meningsytringer. på samme tid. ;- ) :

  ‘Særlig var man bekymret for den appellen fascismen kunne ha hos ungdommen
  ..Derfor valgte også arbeiderbevegelsen å gå til kontant motangrep .
  ( MOT-angrep, når det var angrep ? 😉 )
  Dette toppet seg under valgkampen høsten 1933 da NS forsøkte å arrangere et møte på Grünerløkka skole rett ovenfor Birkelunden.
  Her møtte det opp over tre tusen motdemonstranter som ryddet lokalet, kappet høyttalerledningen som var strukket ut på plassen og kjeppjaget nazistene ut av arbeiderstrøket. ‘
  forskning.no/historie-krig-og-fred-nazisme/da-norske-ungdommer-ble-nazister/1322559

  ( Den ‘voldelige høyresiden’ igjen. 😉 )

  Svar
 • «Og når dollaren er i fritt fall, så faller naturligvis også bankene, så faller også det sosiale apparatet inni USA. Alt faller»

  Men vi vet jo også at disse bakmennene i USA/Israel ( tidligere tilhold i Storbritania og Nederland) har startet verdenskriger, – og brukt atomvåpen, tidligere for å ikke miste kontrollen over verdensvalutaen, rentene, og verdenshandelen.

  Så det vi kan regne med er at disse ikke gir seg så lett. Vi vet fra tidligere
  ( Hiroshima/Nagasaki og Dresden) at disse er uten skrupler. Sivile liv betyr ingenting.
  ( Som deres familie-leiesvenn Stoltenberg viste til fulle ved sine myrderier i Libya, fordi valutakontrollen over Afrika ble truet. )

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Faktisk.no er en sensurinstans.

De er ikke nøytrale, f.eks. i klimaspørsmålet.

Forrige innlegg

Får WHO sine diktatoriske fullmakter?

Viktig møte vil bestemme om vi får globalt helsediktatur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.