POSTED IN Krig-fred

Nå skal det rustes så det svir:

Krig som forretningsidé.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ferske tall fra SIPRI viser at bevilgningene til militærvesenet øker voldsomt. Hva om vi flyttet pengene fra krig og opprustning til fred, velferd og internasjonalt samarbeid? I denne videosamtalen med Åse Møller-Hansen fra Internasjonal kvinneliga for fred og frihet (IKFF) diskuterer vi hva som skal til for å snu utviklingen.

For mer enn 60 år siden advarte Dwight D. Eisenhower mot makten til det militær-industrielle komplekset, samrøret mellom våpenindustrien, Pentagon og Kongressen, som han mente var en fare for demokratiet. Siden den gang har makten til dette kompleksets bare økt, og påvirker i dag også hvordan norske politikere tenker.

Innlegget er hentet fra Spartakus

NATO, som representerer 12 % av verdens folk, står for nesten 60 % av verdens totale militærutgifter. Norge bruker seks ganger mer enn gjennomsnittet av verdens stater på militæret, bare USA bruker mer enn Norge i NATO pr. innbygger. Men dette er langt ifra nok!

Forsvarskommisjonen foreslår at

– Forsvarsbudsjettet hurtigst mulig må løftes med 30 milliarder kroner over gjeldende budsjettbane (budsjettet er på 76 milliarder i 2023).
– Ytterligere 40 milliarder kroner pr. år i ekstrabevilgninger i en tiårsperiode.
– En permanent budsjettøkning med 10 milliarder kroner når perioden med ekstrabevilgninger er over.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  16 mai 2023 9:27

  USA og dermed norske media «anklager» Sør-Afrika for våpensal. Fantastisk språkbruk frå USA og Noreg, land som ikkje veit korleis dei skal få selt nok våpen.

  Våpen- og krigspsykosen er no på topp i Noreg. Alle politiske parti, idrotten, media messar den same leksa: Våpen skapar fred, fridom og tryggleik. Norsk ungdom er minst like positiv til miltæret no som unge i Tyskland på 30-talet. Nato treng stadig meir Lebensraum mot aust.

  Kjem det fleire program av Hitler-Jugend-typen (Kompani Lauritzen, Tropp, Klar til strid), får eg fnatt. Voss herad brukar 2 millionar offentlege kroner for å få Kompani Lauritzen til å leggja innspeling til Voss.

  Krigsgalningen Guri Melby er framleis ikkje avsett.

  Takk til Spartakus!

  Svar
  • wasan Totland
   17 mai 2023 0:09

   De kjører krigsfilmer hele tiden

   Svar
   • Med NRK i spissen har de unorske massemediene klart å hjernevake den norske befolkningen til at den nå er ned på idiotnivå. Veldig mange klarer ikke å tenke en selvstendig ranke.

    Her plukker russerne i filler «seven more howitzers and two multiple rocket launchers» som om det skulle være i et dataspill.

    Hvor lenge skal de satanistene som styrer i de vestlige land få lov til å pøse inn dette utstyret til Kiev-mafiaen som ofrer utstyret sammen med ukrainske utkommanderte soldater?

    Til Ukraina har opplevdet et nytt Holodomor på størrelse med det forrige, eller kanskje større? De ansvarlige vil være slektningene til de som var ansvarlige forrige gang. Forstå det!

    southfront.org/russian-lancet-drones-strike-seven-howitzers-two-rocket-launchers-of-kiev-forces-videos/

  • «Krigsgalningen Guri Melby er framleis ikkje avsett.»

   Det er slike gale femannister (ja, det er riktig stavet) som er iferd med å føre oss inn i 3. v.k. og vår alles undergang.

   Svar
 • ‘Krigsindustrien, den nye olja.
  Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  Svar
 • «Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘»

  Hvorfor skal slike stupide krek ha makt og innflytelse i vårt land?

  Svar
  • «Hvorfor skal slike stupide krek ha makt og innflytelse i vårt land?»

   Det er fordi norske velgere stemmer inn disse stupide krekene.

   Svar
 • General Smedley Butler skrev om krig som forretningside allerede for snart 90 år siden, i boken ”War is a Racket.”

  http://kether.com/words/butler-smedley–war-is-a-racket-1.pdf

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Faktisk.no er en sensurinstans.

De er ikke nøytrale, f.eks. i klimaspørsmålet.

Forrige innlegg

Får WHO sine diktatoriske fullmakter?

Viktig møte vil bestemme om vi får globalt helsediktatur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.