POSTED IN Krig-fred, USA

Når en mangler argumenter:

Vi må finansiere krigene i Ukraina og på Gaza på grunn av Kina.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA skal bruke enorme summer på mere krig både i Ukraina og på Gaza med penger landet ikke har. Og begrunnelsen er Kinas fremvekst som stormakt. Men det er en grense for mye lånegivere vil gi landet før tilliten til evnen til å betale tilbake de gigantiske lånene og landets gjeld forsvinner.

Noe bedre eksempel på hvordan politikere fra begge de to store partiene er i lommen på våpenindustrien finnes ikke. Republikanerne vil bare gi penger til Israel og stoppe utgiftene til Ukraina fordi de forstår at krigen er tapt. Det er dette de krangler om og Biden truer med veto av pengene til Israel hvis ikke Ukraina får sitt.

Det blir penger til begge prosjektene på grunn av Kina. Når en mangler argumenter får en denne typen retorikk. Det viktigste er at krigsindustrien får sitt.

Knut Lindtner
Redaktør

Blinken sier at USA må finansiere kriger i Ukraina, Gaza på grunn av Kina

Administrasjonen presser fortsatt på for den enorme utgiftspakken på 105 milliarder dollar den har bedt om.

Av Dave DeCamp

Biden-administrasjonens tjenestemenn argumenterer for at USA må finansiere krigene i Ukraina og Gaza for å sende en melding til Kina som de forstår for at Kongressen skal godkjenne en massiv utgiftspakke på 105 milliarder dollar som inkluderer militærhjelp til Israel, Ukraina og Taiwan.

«Hva som skjer i Ukraina, hva som skjer i Midtøsten, har også betydning for Indo-Stillehavet. Utenfor Europa vet vi at våre allierte, så vel som våre motstandere, så vel som våre konkurrenter, ser på den konflikten. De følger med på svaret vårt, sa utenriksminister Antony Blinken på en høring i Senatets bevilgningskomité tirsdag, ifølge The South China Morning Post.

«Så finansieringsforespørselen … er avgjørende for å sikre et fritt og åpent Indo-Stillehavet i møte med økende utfordringer i den regionen,» la Blinken til. Høringen kom etter at republikanere i både Representantenes hus og Senatet innførte lovforslag for å skille militærhjelp til Israel fra andre saker.

Forsvarsminister Lloyd Austin kom med det samme argumentet under høringen. «Kina vil gjerne se at USA ikke lykkes,» sa Austin. «De vil gjerne se at Russland fortsetter å utfordre oss og holde oss fokusert på det området slik at vi har mindre tid, energi og ressurser» til å fokusere på Asia-Stillehavet.

Dette er det ingen andre enn våpenindustrien som tjener på.

Forespørselen på 105 milliarder dollar fra Det hvite hus inkluderer 7,4 milliarder dollar for å fremme administrasjonens strategi mot Kina i Asia-Stillehavet, inkludert over 3 milliarder dollar for å finansiere ubåtbygging, 2 milliarder dollar i bistand til regionale land og 2 milliarder dollar i militærhjelp. Det er ikke klart om 2 milliarder dollar i militærhjelp utelukkende er for Taiwan.

Forespørselen inkluderer også 61,4 milliarder dollar for å finansiere proxy-krigen i Ukraina i et år til, 14,3 milliarder dollar for Israel, 13,6 milliarder dollar til grensesikkerhet og 9,15 milliarder dollar til humanitær hjelp. De frittstående Israel-regningene introdusert av republikanere ville også gi Israel 14,3 milliarder dollar, selv om Representanthus-versjonen betaler for det ved å kutte penger fra Internal Revenue Service, noe Det hvite hus ikke er fornøyd med.

Forsidebilde: Erick Butler

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Johannes Åtta Førtifira
  3 november 2023 14:11

  Avskyelig rasistiske nazionist-jøder håner på internett de lidende palestinerne på Gaza:
  thetruthseeker.co.uk/?p=275247

  BDS nå!

  Svar
 • Northern Light.
  3 november 2023 16:12

  Fred er skrekkscenarioet for en privateid krigsvåpen-industri og deres finansielle eiere, de mektige kapitalforvaltningsselskapene som StateStreet, Vanguard og BlackRock med flere. En privateid våpenindustri må ha pågående kriger, nye kriger og høye militære spenninger over hele verden for å selge så mye våpen som mulig, og for maksimal profitt for sine eiere.

  Langvarige kriger som Afghanistan er ideelle kriger for dem, amerikanske styrker kan stå i militært svakere land og bestemme krigføringen. Høye militære spenninger over hele verden er politikerne og hovedstrømpressen og media sin oppgave, kapitalforvaltnings-selskapene eier også 90 prosent av presse og media, som skal lage fiendebilder og kalde kriger, for å få skattebetalerne i USA og andre vestlige land til å tro at de må bruke over halvparten av statsbudsjettet, som i USA, for landets sikkerhet.

  Som et resultat av det, er det militærindustrielle komplekset som styrer USAs utenrikspolitikk. flere av USAs forsvarsministere – angrepsministere fra mange lands ståsted – kommer fra våpenindustrien. Som tidligere forsvarsminister Mark Esper, som var direktør i Raython, verdens største produsent av militære raketter og missiler. I sin åpningstale sa han at USA måtte satse mer på raketter og missiler i forsvaret. Før Esper var Patrick M. Shanahan forsvarminister under Trump. Shanahan kom fra Boeing, en av de største kontraktørene i USAs forsvarsindustri. Bare et helt korrupt politisk system kan tilllate dette.

  De enorme beløpene for militærmateriell som bevilges fra USA og NATO-land til Ukraina og Israel, går for det meste tilbake til våpenindustrien selv. «hjelpepakkene» som det heter, er ikke gratis for Ukraina, det fremstilles slik i hovedstrømpressen. Det legges til Ukrainas enorme utbetalbare statslån, som gjør at BlackRock går inn som administrator i landet. Storkapitalen får dobbelt tilbake, de tjener også på statslånene.

  Wall Street bankkartellet tjener enormt på krigsvåpenindustrien, og bruker kirgsmaskinen til sine formål, for å legge under seg land og markeder, opprettholde USAs (les Wall Street bankkartellets) hegemoni, og fremst av alt prøve å militært presse Russland og Kina til å underkaste seg deres nye verdensordning.

  Den vestlige hovedstrømpressen og media kan betraktes som en integrert del av denne krigsmaskinen. Hadde vi hatt en presse som drev uavhengig journalistikk, og ikke propaganda for eierne som også eier krigsvåpen-industrien, hadde befolkningene i vestlige land aldri gått med på kriger som Vietnam, Afghanistan, Irak, Jugoslavia, Libya, Ukraina og Jemen. Vi hadde hatt et verdenssamfunn som ikke ville ha tillatt Israels behandling av Palestinerne.

  Hovedstrømpressen og media kan kanskje kalles det mektigste av alle våpen, når det omslutter de aller fleste i Vesten i all deres våkne tid, og hjernevasker og indoktrinerer de fleste til hva de skal tro, mene og stemme. Pennen er mektigere enn sverdet sies det, og når de to virker sammen som i dag, og det for mørke internasjonale kapitalkrefter som vil ha verdensherredømme, har det aldri vært farligere for menneskeheten enn i den tiden vi lever i nå.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

ACER-saken.

Det er det norske folket som eier kraften, ikke Stortinget eller EU.

Forrige innlegg

Ny meningsmåling i Tyskland:

Det nye fredspartiet er tredje størst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.