POSTED IN EU

Nærmere samarbeid mellom Frankrike og Italia i EU.

Står EU overfor en ny konflikt mellom de gamle fiendene Tyskland og Frankrike?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det brenner kanskje i rosenes leir. Det er store indre regionale og nasjonale konflikter innad i EU, f.eks. mellom medlemsland som Ungarn og Polen som hevder sin rett til å styre sitt land ut fra egne nasjonalt vedtatte lover i motsetning til EU-systemet. Men det er også uenighet mellom andre stater.

Meldingen under forteller om fortsatt rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Jeg vet ikke hvor dypt den stikker, men jeg regner med at i slike store organisasjoner som EU vil det alltid være større eller mindre konflikter mellom sentrale aktører.

Det meldingen forteller er at nasjonalstatenes betydning fortsatt er viktig i en overnasjonal organisasjon som EU. Men konfliktene går mellom nasjonale kapitalgrupper og ikke mellom befolkningene som er opptatt av helt andre ting: bolig, arbeid og en lønn og leve av.

Hvis meldingen under er riktig kan vi får en gjenoppliving av den gamle konflikten Tyskland vs. Frankrike, dvs. mellom fransk og tysk kapital. Om den er stor nok til å velte hele EU-konstruksjonen vil vise seg. Jeg må si jeg tviler på det.

people walking on road between buildings
EU er ingen konstruksjon for å sikre befolkningen, men for å sikre storkapitalen optimale betingelser.

EU står overfor store energi-utfordringer til vinteren og nå ser det ut til at hver enkelt prøver å redde seg selv. Bulgaria har inngått en separatajvtale med Russland om levering av russisk gass til stor irritasjon for makten i Brussel som mener at slike avtaler skal gå gjennom dem.

Men dette forteller sitt om hvor desperat situasjonen er. Når krybben er tom oppstår det gjerne forsterket rivalisering og nye allianser som jeg oppfatter at meldingen under forteller om.

Begge sjefene både i Frankrike og Italia (Macron og Draghi) er representanter for den internasjonale bank- og finanskapitalen og representerer deres interesser i sine respektive land. På ett vis har de på denne måten felles interesser – imot befolkningene sine i de landene de leder. Disse folkene er ikke gode gutter. Dette er gribbenes utsendinger.

Knut Lindtner
Redaktør

Er det Frankrike og Italia som skal styre EU nå?

Den franske president Emmanuel Macron og presidenten for det italienske ministerrådet Mario Draghi skal undertegne Qurininal-avtalen den 26. november.

De to regjeringene har til hensikt å overta lederskapet i Den Europeiske Union nå som den tyske kansleren Angela Merkel går av og blir etterfulgt av Olaf Scholz.

Frankrike vil ta over presidentskapet i unionen 1. januar 2022. Det skal være for de første seks månedene.. 

Dette presidentskapet går på omgang mellom medlemmene.

Quirinal-avtalen omfatter bestemmelser for industrisamarbeid og forsvar.

Overgangen fra et fransk-tysk samarbeid til et post-Brexit fransk-italiensk samarbeid kan gi signaler om at de kan returnere til den tidligere rivaliseringen mellom Frankrike og Tyskland. 

Og det kan bety slutten for Europa-Unionen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Cytonn Photography

https://www.voltairenet.org/article214827.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tyskland:

Skal en se på sykehusinnleggelser har det aldri vært koronakrise i landet.

Forrige innlegg

Folk er ikke lenger redde nok.

Her må det hardere lut til: Omikron.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.