POSTED IN Sensur

Nå tiltales folk med pro-russiske meninger i USA for å være russiske agenter

Ytringsfriheten strupes i USA.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det går fort nedover med USA nå. Denne rettsforfølgelsen vi kan lese om i artikkelen under understreker dette. Her tolereres ikke lenger avvikende syn på Russland og USAs politiske kurs.

Det en åpenbart er redd for er at slike meninger skal spre seg. Derfor må det skapes frykt i befolkningen slik at det blir vanskeligere for andre å uttrykke seg politisk på en lignede måte.

Hvis noen tror at vi er forskånet for dette i Norge må de tro om igjen. Vi ligger bare litt etter USA. Med den massive propagandaen i NRK og i de store privateide mediene (hvem er eierne?) forteller at en lignende utvikling er på gang i Norge. 

NRK skal formidler de rådende tankene, dvs. storkapitalens meninger og situasjonen er nå slik at statskanalen er en del av kapitalens (Den norske staten er kapitalens stat) propangadaverktøy hvor alternative tanker ikke skal slippes til.

Wikimedia commons

Sensuren av avvikende meninger på sosiale plattformer og bruken av overvåkningsorganet faktisk.no (finansiert og derfor eid av de store mediene) er også utviklingstrekk som viser hvilken vei vi beveger oss.

Nå er situasjonen i USA så prekær at det lovverket som i sin tid garanterte ytringfriheten nå brukes for å strupe den. Russland med sine demokratiske begrensninger vil dermed fremstå som mer politisk spiselige uten at de sjøl trenger å gjøre noe.

Det ene paradokset avløser det andre nå.

Knut Lindtner
Redaktør

Bidens DOJ (Justisdepartementet) tiltaler fire amerikanere for deres politiske syn på Russland.

Påstanden er at medlemmer av African People’s Socialist Party var involvert i en «fremmed ondartet påvirkningskampanje»

av Dave DeCamp

Justisdepartementet har tiltalt fire amerikanere, inkludert tre medlemmer av African People’s Socialist Party og Uhuru Movement (APSP), for deres politiske syn på Russland, et skritt som har alvorlige implikasjoner for rettighetene til First Amendment.

Logoen til APSP

Påstanden mot amerikanerne er at de var involvert i en «fremmed ondartet påvirkningskampanje» regissert av Russlands føderale sikkerhetstjeneste (FSB). DOJ  og det var også tiltalt tre russere relatert til saken, inkludert Aleksandr Ionov, som opprinnelig ble siktet i fjor.

Ionov er bosatt i Moskva som grunnla Anti-Globalization Movement of Russia (AGMR), en ikke-statlig organisasjon. DOJ hevder at Ionov brukte AGMR til å gjennomføre Russlands «ondsinnede påvirkningskampanje» og rekrutterte amerikanere for å spre «russisk propaganda». Tiltalen hevder at russerne var involvert i et lokalvalg i 2019 i St. Petersburg, Florida, en by der APSP er basert.

«Russlands utenlandske etterretningstjeneste brukte som våpen våre rettigheter slik de fremgår av First Amendment – friheter Russland nekter sine egne borgere – til å splitte amerikanere og blande seg inn i valg i USA,» sa assisterende justisminister Matthew G. Olsen.

Kontorer og hjem tilknyttet APSP ble raidet av FBI i 2022 over gruppens forbindelser til AGMR. Omali Yeshitela, lederen av APSP som ble tiltalt av Justisdepartementet, påpekte etter raidet at gruppen hans har jobbet med organisasjoner rundt om i verden i flere tiår.

«På vår første partikongress holdt i Oakland, California i 1981, mottok vi solidaritetserklæringer fra organisasjoner og regjeringer fra hele verden,» skrev Yeshitela i en artikkel publisert av Antiwar.com i mars 2023.

«Dette bidrar til den løgnaktige forestillingen om at vår tilknytning til en russisk NGO er bevis på et ulovlig forhold som vi har med en «fremmed makt,» sa han.

Yeshitela benektet på det sterkeste at gruppen hans jobbet for Russland, og de ser ut til å ha blitt et mål på grunn av sin politiske overbevisning. APSP har uttrykt støtte til Russland og fordømt USAs engasjement i Ukraina, men gruppen har talt mot USAs utenrikspolitikk siden den ble dannet i 1972.

Yeshitela sa i artikkelen at han forventet å bli tiltalt og at regjeringen sannsynligvis ville bruke Foreign Agents Registration Act (FARA) for å gå etter ham og gruppen hans.

– Dette er selektiv rettsforfølgelse. American Israel Public Affairs Committee og andre israelske lobbyorganisasjoner er tilsynelatende immune mot straffeforfølgelse under FARA-loven til tross for deres åpenbare offentlige funksjon som agenter for den israelske regjeringen», skrev han.

DOJs pressemelding sier at amerikanerne og russerne er siktet for å «konspirere for å få amerikanske statsborgere til å opptre som ulovlige agenter for den russiske regjeringen i USA uten å gi forhåndsvarsel til statsadvokaten, slik loven krever». Blir de dømt risikerer de inntil fem års fengsel.

Yeshitela og to andre amerikanere er også siktet for å «opptre som agenter for Russland i USA uten slik forhåndsvarsel», som har en maksimumsstraff på opptil ti års fengsel.

Oversatt, bearbeidet og litt forkortet av redaksjonen.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Politikerne nøler ikke med hersketeknikk, karakterdrap og kallenavn i Norge heller. De folkevalgte oser av forakt for de som ikke går i takt eller stiller spørsmål de ikke liker å bli stilt, og later også til å kunne regne med skuffende god støtte i folket på det, hvor mange tar i bruk de samme mobbeordene de lærte av MSM for å beskytte sin uselvstendige, hjernevaskede tro. Et formildende lite pip og anmodning om et minimum av rimelighet gjør deg straks til «putinist» og «trumpist», selv om du ikke er beundrer av disse, men bare fåfengt prøver deg med litt fornuft. At syv ukrainske soldater dør for hver enkelt russer er visst ikke så farlig med. Ellers har vi «brun», «radikalisert», eller den berømmelige, (riktignok) senere beklagede sammensuriumstiraden fra Erna som minner om Hillarys «deplorables». «Antivaxere» hjemsøkes av tankepoliti og PST på døra i Norge også. «Terrorist» er blitt brukt om helt vanlige, tenkende skeptikere så lett som ingenting.

    Svar
  • Putinist slippes lett, – som om NATO ikke var kritikkverdig og noe å stå i mot.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ris, basismat for 3,5 milliarder mennesker hver dag

Globalister vil dramatisk redusere produksjonen av ris

Forrige innlegg

Larry Johnson:

Har spyttslikkeri ført han til den militære toppen i USAs væpnete styrker?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.