POSTED IN Afrika, Russland

Nå står det ikke lenger om kolonial oppdeling.

Kampen om Afrika er i gang. Russland har gode kort på hånden.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Kampen om Afrika er startet. Frankrike er på vei ut av Sahel-beltet og Wagner-gruppen på vei inn. En kan spørre seg om hvorfor? Ifølge voltairenet.org henger det sammen med at fremmedlegionen egentlig ikke bekjempet islamistene som truet statene, men samarbeidet med den for å holde kontrollen over disse landene, i samsvar med gamle koloniale tradisjoner.

Kina har lenge gjort seg gjeldende på kontinentet og forholder seg helt annerledes enn de gamle kolonimaktene, noe åpenbart mange afrikanske ledere setter pris på.

Russland har noe som er gull verdt i denne regionen: kornoverskudd og kunstgjødsel. De har også energiprodukter (olje, diesel, bensin).

Dette er en av grunnene til at afrikanske ledere ikke vil fordømme Russland i Ukrainakrigen. De har sin egen erfaring med de gamle kolonimaktene, men ingen negativ erfaring med Russland. Og Russland frister dessuten med store «gulrøtter.» 

Endringene i verden kommer nå i høyt tempo. Ingenting blir som før.

Knut Lindtner
Redaktør

Russlands handel med afrikanske land opp med mer enn 50%

Tunisiske varer er kommersielt levedyktige og viser fullt potensial for å erstatte EU-produkter, sier russisk utsending.

Tunisia, offisielt Den tunisiske republikk, er en arabisk stat, og Afrikas nordligste land. Landet grenser til Algerie i vest og til Libya i sydøst. De sydlige områdene av Tunisia er en del av ørkenen Sahara. I nord og nordøst har landet en 1300 kilometer lang kystlinje mot Middelhavet. Wikipedia Landet har over 12 millioner innbyggere.

Handelsomsetningen mellom Tunisia og Russland hadde en enorm vekst på 63 % i 2022 til tross for de Ukraina-relaterte sanksjonene som ble pålagt Moskva av de vestlige allierte, sa den russiske ambassadøren i Tunisia Aleksander Zolotov søndag i et intervju med RIA Novosti.

Ifølge diplomaten nådde handelsvolumet 692 millioner dollar og forventes å vokse ytterligere, ettersom tunisiske varer, inkludert mat og tekstilprodukter, er kommersielt konkurransedyktige og enkelt kan erstatte EU-produkter som er forsvunnet fra det russiske markedet.

«Volumet av gjensidig handel vokste betydelig i 2022 til tross for de velkjente kunstige hindringene,» sa Zolotov, og la til at økningen er «et åpenbart eksempel på vår evne til å lykkes med å samarbeide under de nåværende vanskelige omstendighetene over hele verden.»

Han la til at de to nasjonene planlegger å diskutere mulighetene for å forbedre logistikktjenester for import- og eksportutveksling, samt utvide omfanget av forsyninger i nær fremtid.

Ifølge utsendingen samarbeider Russland og Tunisia også når det gjelder bemannede romfart. Zolotov forventer også at den russiske turiststrømmen til landet gradvis vil gå tilbake til tidligere nivåer.

Ambassadøren sa at han håper på å utdype forholdet mellom de to nasjonene, og å ta ytterligere skritt mot dette under det andre toppmøtet mellom Russland og Afrika, som vil finne sted i St. Petersburg i juli.

https://www.rt.com/business/571371-tunisia-russia-trade-soars-sanctions/

Forsidebilde: Markus Spiske



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 751 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «Landet grenser til Algerie i vest og til Libya i sydøst.»

    Et rikt land, akkurat som Libya. Og det var nok EN av grunnene til at Gadaffi ikke fikk lov av bakmennene i USA/Fed, – og selvfølgelig ved hjelp av vasallstaten Norge, å etablere en ny valuta for det afrikanske kontinentet.
    En økonomisk Fed-styrt politikk som har hold afrikanske nasjoner nede i tiår etter tiår; – som råvare-leverandør. Mens dobbeltmoralske vesten, og Norge/Ap) bedrev ‘uhjelp’ og slo seg på brystet. 😉

    For til slutt å demonisere og bombe Libya, når de var ulydige.
    Tunisa, og sikkert flere land i Afrika, hadde nok vært neste mål.
    Disse bakmennene, går gjerne over lik for å prøve å holde på sin kontroll over verdens resurser og verdenshandelen.
    Og Norge hadde nok danset med, også denne gang.
    Med fredsapostelen Stoltenberg som løpegutt i angreps-organisasjonen Nato, i første front.
    Vi deler jo ut Nobels Fredspris, – og kan det med uhjelp. 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Saksøker regjeringen i Japan for svindelen med Covid-vaksinene.

Sjansene for covid er fire ganger større hvis du er vaksinert.

Previous Post

Oberst MacGregor:

Vi har lagt opp til krigen. Nå kommer den russiske dampveivalsen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.