POSTED IN Midt-Østen

Nå sprekker USA/Israels kontroll fullstendig:

En Iran-saudisk sjømilitær avtale er på beddingen.

0
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen føyer seg inn bildet av en forsterket prosess hvor USA helt mister grepet over Vest-Asia (Midt-Østen). I Norge er svært mange ikke klar over det som nå skjer som følge av at de bare holder seg med informasjon fra de store mediene og NRK som fullstendig feilinformerer om det som skjer.

Før eller siden vil virkeligheten innhente disse mediene og stadig flere vil måtte stille spørsmål om sin egen verdensforståelse. Den vi har holdt oss med i Norge siden 1945 står for fall.

Knut Lindtner
Redaktør

Saudi-Arabia signaliserer åpenhet for en sjøallianse med Iran

Saudiarabias utenriksministersier at de to nasjonene bør samarbeide om «sikkerhet for maritim navigasjon og vannveier»

av Dave DeCamp 

Den saudiske utenriksministeren prins Faisal bin Farhan møtte sin iranske motpart i Teheran lørdag og signaliserte at Riyadh er åpen for en marineallianse med Teheran, en idé som nylig ble fremmet av Irans marinesjef.

«Jeg vil påpeke viktigheten av samarbeid mellom våre to land angående regional sikkerhet, spesielt sikkerheten for maritim navigasjon og vannveier,» sa prins Faisal på en felles pressekonferanse med Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian.

Den iranske marinesjefen Shahram Irani sa tidligere denne måneden at Iran jobber for å danne en marineallianse med regionale land, inkludert Saudi-Arabia, UAE, Bahrain, Qatar og Irak. Den potensielle maritime koalisjonen går imot USAs og israelske planer for regionen, som innebærer å danne en anti-Iran-allianse mellom Israel og de arabiske gulfstatene.

Hossein Amir-Abdollahian
Irans utenriksminister


Amir-Abdollahian sa lørdag at de to utenriksministrene diskuterte økt samarbeid på alle områder, inkludert sikkerhet. Han understreket Irans syn på at «regional sikkerhet vil sikres kun av regionale aktører» uten ekstern innblanding, en klar referanse til USA.

Det økte samarbeidet mellom Iran og Saudi-Arabia kommer etter en Kina-fremmeglet avtale som førte til at de to nasjonene normaliserte diplomatiske forbindelser, som ble suspendert siden 2016. «Våre relasjoner er basert på et klart grunnlag av full og gjensidig respekt for uavhengighet, suverenitet, og ikke-innblanding i indre anliggender», sa prins Faisal.

Maskinoversatt av redaksjonen

Forsidebilde: Fallon Michael

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det går svært dårlig i Ukraina:

Den vestlige propagandaen degenerer.

Forrige innlegg

Moon of Alabama:

Kaster USA nå inn håndkleet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.