POSTED IN Endring av politikken, Virkelighetsforståelse

Nå kommer reaksjonene:

EU-topp: «Er USA egentlig vår allierte?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det tar tid før folk som er gjennom-marinert i Russland-hat forstår hvordan verden ser ut. Det tar virkelig tid før virkeligheten trenger gjennom det russofobe filteret nesten hele Vest-Europas befolkning umerkelig har fått smøget over sanseorganene sine av våre medier i over hundre år.

Men nå begynner det å demre for endel EU-ledere hva om er i ferd med å skje. Store deler av EUs og Norges befolkning har kjent det lenge gjennom prisstigning og forverrete levekår.

Vi har sagt det lenge at North Stream-ledningene var et fredsprosjekt som ville føre særlig Tyskland og Russland nærmere sammen til gjensidig fordel for begge parter. Tyskland ville få billig kraft som ville gjøre dem konkurransedyktig og Russland ville få stabile inntekter. For USA ville en slik tilnærming vært det verste som kunne skje. Deres viktigste allierte i Europa ville bli en tvilsom partner i forsøket på å destabilisere Russland som har vært USAs strategi i lang tid.

Ved å fremprovosere til krigen i Ukraina (den kunne vært unngått) har krigspropagandaen skapt den stemningsbølgen som USA trengte for å snu den tyske opinionen og dermed få politisk støtte til å bryte energisamarbeidet med Russland. Nå kommer bakrusen. Hvor propaganda-blindet og hjernevasket går det an å bli?

Knut Lindtner
Redaktør

Rasende på Biden sier EU-ledere at USA tjener på Ukraina-krigen

Tjenestemenn er misfornøyde med inflasjonsreduksjonsloven og dens subsidier som kan drive investeringer ut av Europa.

av Dave DeCamp 

Europeiske tjenestemenn på høyt nivå er rasende på Biden-administrasjonen og anklager nå USA for å tjene på krigen i Ukraina mens Europa står overfor en potensiell energikrise.

I kommentarer til POLITICO sa en høytstående EU-tjenestemann: 

«Faktum er at hvis du ser nøkternt på det, er det landet som tjener mest på denne krigen USA fordi de selger mer gass og til høyere priser, og fordi de er selge flere våpen.»

Den USA-ledede sanksjonskampanjen mot Russland har slått tilbake på Europa ettersom den har økt energiprisene til et punkt hvor europeere kan stå overfor blackout denne vinteren. På toppen av energisituasjonen frykter europeiske ledere også at de vil tape på investeringer på grunn av enestående subsidier inkludert i USAs lov for å redusere inflasjonen, en lov som president Biden signerte i august.

Inflasjonsreduksjonsloven inkluderer 369 milliarder dollar i subsidier og skattelettelser for grønne virksomheter, og oppmuntrer selskaper til å investere i USA i stedet for Europa. Europeiske ledere har offentlig kritisert USA for lovgivningen og vurderer sine egne subsidier. Dette er signaliserer om begynnelsen på en ny handelskrig.

brown dirt road between green plants during daytime
Kapitalismen er en jungel. Jungel-loven er enkel: Spis eller bli spist. Visste ikke EU-lederne dette?

Den høytstående EU-tjenestemannen sa til POLITICO at det dobbelte slaget med høye energipriser og tap av handel på grunn av subsidier kan snu opinionen mot støtte til Ukraina. 

«Vi er virkelig ved et historisk tidspunkt,» sa tjenestemannen. «USA må innse at opinionen er i endring i mange EU-land.»

POLITICO-rapporten sa at inflasjonsreduksjonsloven brakte Brussel inn i «full panikkmodus» og får europeiske tjenestemenn til å stille spørsmål ved om USA virkelig er en alliert.

«Inflasjonsreduksjonsloven har endret alt. Er Washington fortsatt vår allierte eller ikke?» sa en EU-diplomat.

EU er også misfornøyd med at de kjøper amerikansk gass for fire ganger så mye som det den selges for i USA, selv om forskjellen i pris kan forklares med transportkostnader og det faktum at den selges videre av europeiske selskaper.

Mens den amerikanske regjeringen ikke kontrollerer prisen på gass som selges til Europa, presset Biden-administrasjonen Europa til å stanse bruken av billigere russisk energi, noe som igjen kom amerikanske gasselskaper til gode.

De høye energiprisene skyldes «Det grønne skiftet» og straffetiltakene overfor Russland. Sprengningen av rørledningene gjør prisene permanent høye.

Til tross for at USA ledet sanksjonskampanjen mot Russland, tar ikke USA noe ansvar for de høye energiprisene selv om president Biden har innrømmet at politikken ville skade både amerikanere og europeere. – Økningen i gassprisene i Europa er forårsaket av Putins invasjon av Ukraina og Putins energikrig mot Europa, punktum, sa en talsperson for det nasjonale sikkerhetsrådet.

Den største fordelen av Bidens Ukraina-politikk er våpenindustrien, ettersom USA og dets allierte har sendt våpen verdt titalls milliarder dollar inn i landet. Politikken, ledet av forsvarsminister Lloyd Austin, et tidligere styremedlem i Raytheon, har tømt vestlige militærlagre, noe som har ført til en kraftig økning i bestillinger på amerikansk og annet vestlig militærutstyr.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Redaksjonen har lagt til bilder med kommentarer.

Forsidebilde: Artur Tumasjan

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • På tide at EU(SSR) våkner av dvalen, rister av seg (S)NATO, WEF, FN, WHO og alle NGO’ene.
  Klokka er 5 på 12 for «elitene» i Europa (Norge inkludert). Hvis de ikke tar skjeen i en annen hånd, kan det tenkes at befolkningene gjør det for dem denne vinteren.
  For å overleve bør de erklære seg selv for idioter, bøye nakken, og ta imot det folket synes de skal få i straff. Mange vil bli avsatt, men noen vil kunne «overleve» hvis de er smarte nok.
  De som innser at khazarenes NWO er dødfødt, og gjør noe reelt med det har muligheter, de som vil følge Schwab og co. til Helvete må få lov til det, det er deres rettighet å oppføre seg som idioter, men det er også folkets rett å fjerne dem når disse «elitespillerne» går imot folkets interesser.

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   30 november 2022 6:43

   Bra! Men forklar sammenhengen khazar – NWO. er du snill

   Svar
  • At de direkte motsatsene løgn og fornuft aldri kan forenes, betyr at elitismen må omgå fornuften og bare til sist bruker forfølgelse og tvang der fortielser, påskudd og løgn ikke strekker til. I dag har villfarelsen til og med kommet så langt at man med wokisme klarer å knuse fornuften og mellom mye annen ren galskap introduserer flere enn to biologiske kjønn! Slik smitter og avsporer de all debatt. Andre metoder for undertrykelse er mediekontroll og bestikkelser, såkalt «representativ» politisk praksis uten demokratisk forankring samt beskyldninger om høyreekstremisme med brunskvetting. I sist nevnte inkludert det alltid supereffektive antisemittkortet.

   Den undertrykkelsen brukes aldri mot virkelig antisemittisme som framstår så dumt at uttrykkene sverter uttrykkeren og knapt behøver motsvar. Alle vet det, men ingen reagerer med at de vet. Antisemittkortet er et påskudd, finanskapitalens store skjold og et knep (ref. Shulamit Aloni) mot alle forsøk på å analysere selve bindemiddelet i det finanskapitalistiske nettverkets bestanddeler. Bindemiddelet består i de lenge etablerte bekjentskapene som lot Walther Rathenau uttale at «trehundre menn som alle kjenner hverandre kontrollerer kontinentets (Europas) økonomiske skjebne og velger sine etterfølgere blant sine egne». Så sentralt ligger det jødiske begrepet i Europas nyere historie at alle som vil bruke antisemittkortet møter det overalt lik som den Ibsen`ske Bøygen.

   Selv Karl Marx kritiserte ikke de som skaper penger og hvordan, kanskje fordi han også møtte Bøygen (jfr. Fractional Reserve Banking) i form av sin tremenning, den daværende lord Rotschield. Han kritiserte kun fra og med pengesystemets annet ledd de som tjente penger på vareproduksjonen med startkapital fra pengesystemets primære ledd. I dag har vel de fleste av dem flagget ut. Marx teser mangler slik hele forutsetningen og bør derfor skrotes! Hvorfor har så få sett dette?

   Igjen ligger vel svaret nær antisemittkortet som slett ikke er laget for å beskytte jøder (khazarer), men omvendt, for at det jødiske skal beskytte finanskapitalen. Der finnes et enormt antall «nyttige idioter». Nettstedet document.no som blokkerer alle kommentatorer som redaktørens religiøst kanaliserte fantasi klarer å assosiere til antisemittisme, beskytter ikke det jødiske folket. Redaktøren beskytter de som bruker jødedom som gissel mot de følgene som redaktøren så gjerne vil bekjempe. Fanden har helt ufortjent fått ord på seg for å være dum. Slik tjener redaktøren de kreftene som han så ofte kritiserer virkningene av, kommer ingen vei i å skille klinten fra hveten og kan kort sagt kjøpe seg en rosinbolle.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den kontantløse verden kommer nærmere: Nå tester India ut digital sentralbankvaluta

War on Cash

Forrige innlegg

Kaller en lavdose-forskning for høydose-forskning for å vise at vitamin D ikke virker?

Hvordan en fjerner D-vitaminets virkninger gjennom håpløs forskning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.