POSTED IN Covid-19, Økonomi

Nå kommer det stadig nye tall for effekten av nedstengningene.

En langsomt eksploderende sosial katastrofe.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi har tidligere hevdet at nedstengningene må ha hatt andre helsekonsekvenser enn direkte smitte, sykdom og død knyttet til Covid-19. De sosial konsekvensene er det umulig å beregne, f.eks. i form av sosial isolasjon med medfølgende angst og depresjon. Det er kommet noe informasjon om dette, men jeg tror virkningen er undervurdert og vil først vise seg over et lengre tidsrom.

Meldingen under forteller om noen av de økonomiske konsekvensene. At dette har rammet hundretusenvis av enkeltindivider kan det ikke være tvil om. Disse kostnadene er naturligvis heller ikke med i regnskapet for nedstengninger. Virkningene også her kommer over tid og mange er indirekte – ikke direkte knyttet til nedstengningene, men likevel en effekt av disse. Økende fattigdom for mange ligger i disse tallene med alt det fører med seg.

Hvis noen tror at dette regnskapet er ferdig og oppgjort tar de fryktelig feil. Nedstengningene var og er en langsomt eksploderende sosial katastrofe.

Knut Lindtner
Redaktør.

Storbritannias BNP (bruttonasjonalprodukt) hadde sitt største fall på 300 år

Reviderte data for 2020 viste at landets økonomi krympet 11 %

Den britiske økonomien krympet med 11 % i 2020, det største fallet på 300 år, viste reviderte data fra UK Office for National Statistics (ONS) mandag. Tidligere ble nedgangen vurdert til 9,3 %.

Dette var tilfeldigvis det største fallet siden ONS begynte å føre rekorder og Storbritannias største BNP-nedgang siden 1709, året for «den store frosten», da landets økonomi krympet med 13,4 %, ifølge historiske data levert av Bank of England .

Revideringen av data ble utløst av nye data som viser effekten Covid-19-pandemien hadde på helsevesenet og detaljhandelen.

«Helsetjenesten hadde høyere kostnader enn vi først anslått, noe som betyr at dets samlede bidrag til økonomien var lavere,» forklarte ONS-analytiker Craig McLaren, og la til at detaljhandelen også hadde høyere kostnader. Dette fikk fikk statistikere til å revidere hva det betydde for økonomien.

I 2021 kom den britiske økonomien stort sett tilbake til sine pre-pandeminivåer. Siden begynnelsen av dette året har landet imidlertid blitt rammet av økende inflasjon, og analytikere frykter nå at landet kan tippe inn i resesjon innen slutten av året.

Forsidebilde: John Middelkoop

https://www.rt.com/business/561323-uk-gdp-biggest-drop-300-years/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Og i Norge har vi hatt nedstenging, frykt/hysteri, trusler fra myndighetene, og ødeleggelse av økonomien til mye av små-næringslivet i Norge. Og et helsevesen som har kastet bort kapasitet på ‘ smittehvern’, eksperimentelle injeksjoner, og utsatte nødvendig helsearbeid.
  I tillegg til ødeleggelse av et par studieår til en hel generasjon.
  Altså to års krig.
  Påført oss av våre egne, ukyndige, regjeringer!
  Totalt unødvendig om man ser på tallene for innlagte/døde helt fra begynnelsen i 2020.
  Myndighetene og media har stått i spissen for hysteriet. – Mens de BURDE sett på tallene og roet ned, har de talltrikset og underslått fakta.
  – Og UTEN at noen blir stilt til ansvar!

  «..og analytikere frykter nå at landet kan tippe inn i resesjon innen slutten av året.»

  Inflasjon, resesjon….., – og renteøkninger skal visst hjelpe for begge? 😉

  Høyt forbruk er negativt for miljøet. ….Lavt forbruk er visst negativt for,… 😉
  Ikke folks velstand, med lavere priser på det de trenger av materielle nødvendigheter. Men penge-økonomenes velstand ,og det merkantil- kapitalistiske systemet. Da er det bedre med høyere renter slik at folk må flytte fra hus & hjem ?
  Og opp med strømprisene, selv om produksjonsprisen er den samme.! Statsadministrasjonen blir rikere/får mer kontroll over befolkningen , og befolkningen får mer uro, blir sykere og med mindre velferd.
  Skitt samma. Parti- politikk og penge-politikk skal trumfe fornuft. 😉

  ‘ Den lave inflasjonen gjør at man risikerer at husholdninger og bedrifter utsetter å kjøpe ting, fordi det vil være billigere for dem å kjøpe det i fremtiden. Og utsetter de å kjøpe ting gjør det at prisene faller enda mer, slik at vi havner i en deflatorisk syklus. ‘
  e24.no/makro-og-politikk/rentemoete-den-europeiske-sentralbank-ecb/krisetall-for-europa-mener-rentekutt-ikke-holder/24663883

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et tabu er brutt:

Kina sier at USAs regjering stod bak angrepet den 11. september 2001.

Forrige innlegg

Ukraina:

Parlmentet bevilger seg 70% lønnsøkning. Soldatene må dele gevær.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.