POSTED IN Midt-Østen, USA

Nå bombes USA-baser i Syria.

Tiden for USA som Midt-Østens hegemon går mot slutten.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USA okkuperer en stor del av Syria ved hjelp av kurdiske styrker og forsvarer området gjennom flybombing. Hensikten er å sikres seg fotfeste i landet og å stjele store mengder syrisk olje.

Hendelsen som utløste bombingen forutsetter tilgang på mere avanserte våpen som f.eks. droner. Dette er en teknologi som Iran har utviklet og denne teknologien vil utgjøre en stadig økende militær trussel mot USAs mange hundre baser over hele verden. Dette er baser USA har for å sikre seg politisk kontroll og innflytelse på vegne av USAs multinasjonale konsern. USA regjering skal tjene landet storkapital som nå for lengst er global. Derfor baser globalt.

Disse basene vil i økende grad utsettes for lignende angrep. Dette forteller at USAs tid som den ensete globale stormakt er forbi og dette vil måtte føre til en omlegging av USAs basepolitikk.

Knut Lindtner
Redaktør

USA med luftangrep i Syria etter at et droneangrep drepte en av deres kontraktører.

Fem USA-soldater ble såret i dette droneangrepet.

Av Dave DeCamp

Pentagon kunngjorde på torsdag kveld at de hadde satt i gang luftangrep i Syria etter at et droneangrep hadde drept enn USA-kontraktør  og såret fem USA-soldater i nærheten av Hasakah i nordøst-Syria.

Forsvarsminister Lloyd Austin

Forsvarsminister Lloyd Austin sa at etter oppdrag fra president Biden hadde han satt i gang «USAs Central Command- styrker til å gjennomføre  presisjonsangrep i kveld i det østlige Syria mor grupper tilknyttet Irans islamske Revolusjons vaktkorps (IRGC)».

Gruppen som USA var på jakt etter var antakelig shia-militser som opererer i Syria. Pentagon påstår at USAs etterretning har avgjort at dronen var av «iransk opphav». Men på det punktet er det ingen tegn på at Teheran  var involvert i angrepet mot USA-basen.

Pentagon sier at «to av de sårede ble behandlet på stedet, mens tre andre tjenestemenn og en USA-kontraktør ble sendt til koalisjonens medisinske fasiliteter i Irak».

USA har omtrent 900 soldater stasjonert i det østlige Syria og på USA-baser ellers i landet. Disse kommer ofte under angrep. President Biden har tidligere satt i gang luftangrep mot sjiamilitser i Syria.

Den siste store opptrappingen var i august 2022 da Biden beordret en serie luftangrep som USA satte i gang som svar på et droneangrep som ikke krevde noen ofre. USAs okkupasjon av det østlige Syria er alltid en risiko for å sette i gang en større krig i regionen.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Günther Braun
    26 mars 2023 11:22

    Er uenig i at det er storkapital som er problemet. Kapitalisme handler om frivillig handel som er til beste for begge parter. Det vi ser i Syria er bandittvirksomhet hvor et land stjeler fra et annet. Det har ingenting med kapitalisme å gjøre. De multinasjonale bedriftene driver i beste fall med kronykapitalisme og det har heller ingenting med kapitalisme å gjøre.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

AfD-leder i Tyskland:

Hvis kansleren visste om eller har medvirket til tildekking av North Stream-sabotasjen er det forræderi.»

Forrige innlegg

Kronikk om fred – blant annet

Hvilke næringer burde Norge satse mer på?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.