POSTED IN Norge, USA, Økonomi

Mye tyder på at det bærer fort utfor nå.

Er USA er på vei inn i en stor økonomisk og politisk krise?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Martyanov har skrevet sin tredje bok Disintegration. Den forteller helt konkret hvorfor USA er i ferd med å falle sammen politisk. Det skyldes en rekke forhold med lange historiske røtter, men oppleves konkret i dag av stadig flere av USAs innbyggere.

En hovedårsak er at USA har flyttet sin industri (ryggraden i landets økonomi) til Kina. Det er Kina som produserer alle varene USAs innbyggere er avhengige av samtidig som restene av USAs egen industri/teknologi blir stadig mindre konkurransedyktig.

Det er mange som har sett dette komme og som har advart om forholdet. Vi har publisert en rekke artikler om dette på derimot.no. Imidlertid når ikke dette frem til svært mange i Norge fordi dette underkommuniseres av de store mediene.

Vi er nå havnet i den meget interessante situasjonen at det mediene forteller i USA ikke lenger kan dekke over den virkeligheten som stadig flere innbyggere opplever. I Norge kan en fortsette å underkommunisere krisen i USA fordi den ikke rammer folk nevneverdig her i landet – ennå. Vi tror fortsatt på det de store mediene forteller. Vi får ikke høre det de ikke forteller. F.eks. at situasjonen i USA er i ferd med å bli katastrofal for mange mennesker.

Krisen i USAs økonomi ruller nå frem svært hurtig – langt raskere enn mange hadde forestilt seg for bare et år siden. Vi meldte her på derimot.no om Containerlaster med varer som ligger og venter på lossing utenfor USA vestkyst. Samtidig er det en økende varemangel i mange butikker og byer i landet. Og dette gjelder ikke bare matvarer, men alle slags varer, fra dyremat til mikrochips, fra tømmer til plastrør osv.

Transportsystemet bryter sammen av mangel på sjåfører eller flygere, det er mangel på bensin osv. Samtidig sparkes fagarbeidere som nekter å la seg vaksinere.

Hele denne utviklingen, f.eks. mangelen på drivstoff, fører til store daglige problemer for mange innbyggere som er helt avhengige av bilen som transportmiddel. Men prisen på bensin skyter nå i været og det forsterker transportproblemet for mange.

Situasjonen er nå så paradoksal at USA må importere russisk olje etter at de har prøvd å blokkere russisk gass til Tyskland i flere år.

I videoen under tar Tucker Carlson opp dette komplekset. Han har åpent mål og kan harselere og latterliggjøre politikerne i Washington som mener det er viktigere at folk som føler de ikke tilhører et bestemt kjønn kan velge det i passet sitt, fremfor å skaffe mat i hyllene i butikkene elle bensin til innbyggerne.

Videoen under er dessverre på engelsk, men den kan anbefales for de som behersker språket.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Staten. Staten er kilden til omtrent ALLE problemer vi ser i samfunnet i dag. Denne diabolske institusjonen som under dekke av å være der for folket faktisk viser seg å være det stikk motsatte: et verktøy for ondskapsfulle mennesker som ikke eier noen skrupler. Hver eneste gangen opp gjennom historien når et statsapparat vokser seg så fort så går det til h*****e for vanlige mennesker, hver eneste gang ender det i katastrofe. Men sånn er en gang menneskeheten: fullstendig ute av stand til å lære av tidligere generasjoners feil.

  Svar
 • Det skyldes en forestilling (Nysnakk?) om at Staten (dvs statsadministrasjonen) er det samme som samfunnet.
  Og forestillingen om at det er Staten som forsørger det levende, arbeidende, samfunnet. Det er selvfølgelig omvendt.

  Svar
  • Men jeg tror ikke det er ondskap, Freedom.
   Det er bare idioti og en barnslig fantasi.
   Vi er innbilt at Staten er vår far, våre foreldre. Og vi er barn. Og da må vi oppdras med frykt og manipulasjon istedet for informasjon, slik at vi ikke har mulighet får å vurdere /tenke sjøl. Slik blir vi lettere å styre.
   Mange (spesielt v. siden, og spesielt kvinner?) føler at dette er trygt, og blir aggressive når vi angriper disse selverklærte autoritetene. Men mange ser heldigvis ut til å ville vokse ut av barnerollen etterhvert, så det kan være håp.

   Svar
 • Andreas Bringedal
  1 november 2021 18:16

  Ja, sånn går det når eit land består av velgere som stemmer fram frihandel som har som hovedformål å eksportere arbeidsplassene deira og presse lønningene ned, i kombinasjon med marxistideer om at en kan kompensere tapet av 33% av industrien sin (som vart tapt ifrå WTO avtalens start i 2001 fram til 2016) ved å skattlegge den gjenværende industrien hardere. Samt at dei i denne industrielle katastrofen, og under covid katastrofen, trur dette er tida til å igangsette dei mest ekstreme tiltakene for det grønne skiftet ved å legge ned eigen oljeutvinning og doble energikostnadene i ein tredje økonomisk katastrofe. Alle gode ting er tre seier dei.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kinesisk sjefredaktør til USAs politikere:

Dere må være gale. Dere kan ikke vinne over et forent Kina/Russland.

Forrige innlegg

Fra Nordisk folkeriksdag 2021 på Ørje

Fritt Norden!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.