POSTED IN Klima

Godt klima som mange nordeuropeere drar til:

Middelhavsklima – Godt for sjel og kropp.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Steinar Åge Brenden

Middelhavet, et sted med sol og varme, steder mange ønsker seg til i ferien. Og mange reiser, ikke minst nå når koronatiden er over.

I vår tid er vær og klima blitt farlig. Det strømmer ut farevarsler, ekstremvarsler og dommedagsprofetier. NRK m. fl. har i det siste fremhevet varmen i Middelhavet, det trues med varmerekorder m.m. Mange reiser nå til strøkene rundt Middelhavet for å feriere og slappe av. I intervjuer ser det ut som man gleder seg, til tross for advarende pekefingre fra NRK. Og været er nok ikke farligere nå enn tidligere.

Og de fleste tåler varmen. Men ikke alle, blant eldre og syke går dødsraten opp i varme perioder. Slik er det, og slik vil det bli. Dette kan avleses i dødsannonsene i avisene.

Hva er middelhavsklima? Det har sitt navn fra Middelhavet, men også deler av California, midtre Chile, sørvestre Australia og Kapp- provinsen i Sør-Afrika har det. Områdene er påvirket av subtropiske høytrykk, særlig sommerstid. Dette gir varmt og tørt vær, gjerne sol fra klar himmel dag etter dag. Varmeste måned har en gjennomsnittstemperatur over 22°C. Det er ingen vinter, i alle fall ikke slik vi tenker oss. Snøfall kan forekomme, særlig i fjellstrøk og 70% av all nedbør faller vinterstid. Da er det subtropiske høytrykk slappere og lavtrykkene leter seg vei innover i Middelhavet. Jorda er for det meste frostfri, også om vinteren. Årlig nedbør ligg på bare 500-1.000 mm.

Høsten 2013 var jeg på ferie i Middelhavet og var innom Messina på Sicilia. Der var jeg heldig og fikk en pensjonert lektor som omviser. «Temperaturen på ettermiddagen i juli-september er i regelen 45 grader,» fortalte han. «Så her kan det ikke arbeides da, siestaen er en nødvendighet. Dugg om morgenen er da eneste fuktighet som vegetasjonen får,» fortalte han. Så her er varme og tørke regelen, ikke unntaket.

Middelhav-regionen er som kjent rikt på kulturminne, gamle kulturminne. Og naturen er både vakker og voldsom. Forkastninger går fra vest mot øst, langs hele dette havet. Dette kan gi kraftige jordskjelv, til dømes i Nord-Afrika, Italia, Hellas og Tyrkia. I samband med forkastningene finnes også vulkanene. Tre av dem er Etna, Vesuv og Stromboli. Sistnevnte er sjelden, fordi den spytter røyk det meste av tiden. Utrulig nok er denne vesle vulkanøya bebodd. Den virker litt ugjestmild der den ligger, litt nord for Sicilia.

Sitrusfruktene, vindruene og oliven er karakteristiske for Middelhavet. Vegetasjonen er mest stuttvokste busker, her kalt maki. Jorda er humusfattig og rød av farge. Derav navnet terra rossa. Krattskogen er typisk 3-4 meter høy. Den er tilvendt tørken, med nålelignende, læraktige blad og tjukk bark. Slik som til dømes sypress.

Branner er nødvendige i slik vegetasjon. De er en naturlig og nødvendig del av dette økosystemet. Så ha dette bak øret når det skrikes opp om alle brannene rundt Middelhavet.

Er det blitt varmere i Middelhavet? Trolig ikke mye. Og vil turistene unngå varmen, kan man reise til dømes i april/mai eller i oktober. Også da er temperaturen til vanlig ca. 25 grader.

Dette er Athen, som fungerer som et eksempel på hele Middelhavsregionen, med kunst, kultur, severdigheter, Middelhavsmat – og ikke minst Middelhavsklima


Øverste bilde: Sicilia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det har vært relativt ganske problematiske tilstander forbundet med været syd i Europa denne sommeren.
  Hvorfor prøve å bagatellisere dette?
  Et godt råd nå er vel at man bør reise på Sydenferie før juli måned mens hotellet fremdeles finnes og ikke har brent ned.
  Og hva har så vært årsaken til den økte temperaturen dette året?
  En årsak er at svovelinnholdet i tungolje har blitt redusert og dermed er det mindre utslipp av svovel fra internasjonal skipstrafikk i år bla i Nord-Atlanteren. (Utslipp av svovel har en avkjølende effekt på temperaturen).
  Så har vi slikt som en kraftigere El Nino i år sammen med økning i solinnstrålingen fra solsyklus nr 25.
  Men den aller viktigste årsaken ha trolig vært et vulkanutbrudd som skjedde i januar 2022 som spydde ut store mengder med vanndamp i de øverste lagene av atmosfæren. Av en eller annen grunn ser det ut som ingen har klart å få med seg denne siste hendelsen.
  https://verstat.no/2023/08/01/vulkanutbrudd-2022-temperaturokning/

  Svar
 • Det er en grunn til at innbyggerne i vesten/Skandinavia/Norge drar sydover når det er muligheter for det. Når det er kaldt er det ubehagelig/ulevelig.

  Og :
  » En årsak er at svovelinnholdet i tungolje har blitt redusert og dermed er det mindre utslipp av svovel fra internasjonal skipstrafikk i år bla i Nord-Atlanteren. (Utslipp av svovel har en avkjølende effekt på temperaturen).»

  ‘ I løpet av de neste 5 årene sank industri-produksjonen til ca. 30% av det den hadde vært før krakket. Dette medførte en tilsvarende reduksjon i menneskelige CO2-utslipp.
  Likevel steg den globale temperaturen, og i 1934 fikk vi den høyeste gjennomsnitts-temperaturen i USA, som noen gang er målt.
  1930-årene var det varmeste 10-året vi har hatt etter Den lille istid (etter 1850). 1990-årene var bare det nest varmeste 10-året til tross for at menneskene da slapp ut den mangedobbelte CO2-mengde, av det de de gjorde i 1930-årene.’
  hegnar.no/Nyheter/Politikk/2015/09/Debatt-CO2-utslippene-er-ufarlige?fbclid=IwAR0mqOMhQHFUVnzefpc2dlHMcffiNCbYlW9-MUZl4PDMR85FKNEDbG5g4L8

  Og Covid- nedstengningen førte til mindre utslipp naturlig nok ( Fra industri og fly .)
  Dette førte til mer skyfri himmel. – Og varmere temperaturer, ihvertfall for en periode.
  – Som vi kan oppleve i Norge en skyfri dag.
  – Eller i syden , i deres perioder med høytrykk og blå himmel.

  Svar
 • Northern Light.
  3 august 2023 18:05

  Klaus Schwabs datter bekrefter at covid-nedstengninger var en forløper for klima-nedstenginger.

  Av Martin Armstrong.
  Nicole Schwab, datter av World Economic Forums grunnlegger Klaus Schwab, innrømmet at covid-nedstengninger ganske enkelt var en forløper for kommende klima-nedstenginger. I det lekkede videoklippet fra en paneldiskusjon i Sveits i juni 2020, kommenterer Nicole at covid beviste at verden kunne endre seg sterkt, når folk følte en ekstrem trussel mot levebrødet sitt. Hun bemerker at beslutningstakere nå har mer makt etter covid, og endringer trenger ikke være gradvise. I videoen klippet er tatt fra, sier hun:

  «Jeg ser det som en enorm mulighet å virkelig ha denne store tilbakestillingen, the Great Reset, og å bruke disse enorme pengemengdene – å bruke de økte midlene som politikerne har i dag – på en måte som ikke var mulig før, for å skape en endring som ikke er gradvis, men at vi kan se tilbake og vi kan si at dette er øyeblikket hvor vi virkelig begynte å sette naturen i kjernen av økonomien.

  Det er mange muligheter, og dette er igjen en tankegang med faktisk innovasjonsteknologi og en virksomhetsvekst som kan skje med en positiv innvirkning fra naturen. Regenerativt landbruk er selvfølgelig en stor del av det også.».

  Jeg vil gå inn på regenerativt jordbruk i et annet innlegg, men det overfører til slutt produksjonen av avlinger til globalistene under løgnen om klimaendringer.

  Nicole Schwab uttalte at ungdommen ville være den enkleste å hjernevaske til å akseptere denne nye virkeligheten. «Og et av de viktigste punktene å reflektere over her, er også rundt å engasjere ungdom, og for meg er det igjen, jeg kommer tilbake til dette skiftet i tankesettet til generasjonen som vil fornye økosystemet, kan vi da forestille oss oss selv som mennesker som kan fornyes?» uttalte hun. Derfor forvirrer de barn på skolene om deres identitet. De lærer ungdommene «fakta» når de ikke har noe annet referansepunkt.

  Schwabs datter vet at nedstengninger og maktovertakelser kan skje umiddelbart. De studerte befolkningene under den utvidede plandemien for å se hvor godt alle ville adlyde. Befolkningene ga etter for skremselspropagandaen, og tillot at sine egne barn ble injisert med et eksperimentelt stoff, brukte munnbind i årevis og ble satt i husarrest. «Den marginaliserte minoriteten», som Trudeau sa det, var liten nok til å kontrolleres og straffes. 15-minutters byer vil gjøre det mulig for globalistene å styre og kontrollere oss som de vil.

  Fra Armstrong Economics, publisert 1 august 2023.
  Oversatt fra engelsk. Rumble-video med en paneldebatt med Nicole Schwab. Flere videoer på Rumble med Nicole Schwab, skriv «Nicole Schwab» i søkefeltet.
  Orginalartikkel: Schwab’s Daugther Comfirms COVID was a Precursor to Climate Lockdowns.
  Også vist på News Voice, 3 august, med tittel: Nicole Schwab bekräftar att covid var ett första steg mot klimat-lockdowns.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ein sanksjonerer Russland, og så skylder ein på dei

Årsakene til svolt er manipulasjon av matprisane og storselskaps «landgrabbing»

Forrige innlegg

Professor advarer – Stopp nå!

Covid-«vaksineringen» er den største fiaskoen noensinne

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.