POSTED IN Overvåkning, Teknologi

Smugkikke inn gjennom vinduene:

Microsoft vil integrere obligatoriske AI-systemer i Windows 11 for å spionere på alle dine aktiviteter på datamaskinen

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av JD Heyes

Microsoft har kunngjort om at de vil integrere innebygd kunstig intelligens (AI) i Windows 11-operativsystemet, og personverneksperter og advokater er allerede bekymret.

I følge Microsoft er integreringen av AI ment å forbedre brukervennligheten og hastigheten til Windows 11. Imidlertid har eksperter reist bekymringer om personvernet, som følge av AI-integrasjon i Windows 11. I hvilken grad «Windows Copilot» vil bli integrert i ulike deler av Windows 11 er fortsatt usikkert på dette tidspunktet, men siden det er Microsoft og Bill Gates, er vi ikke optimistiske.

Ved første øyekast ser det ut til at Microsofts nylig integrerte AI vil ha muligheten til å analysere alt av innholdet på datamaskinen din ved hjelp av sin kunstige intelligensmotor, uavhengig av dine preferanser. Introduksjonen av en funksjon kalt «Windows Copilot», som bruker AI for å virke sammen med Microsofts skybaserte systemer, ble annonsert for Windows 11.

Ifølge Microsoft har «Windows Copilot» som mål å hjelpe brukere med å oppnå større produktivitet og forenkle prosessen for programmerere som utvikler Windows-applikasjoner.

Selv om «Windows Copilot» har potensial til å øke produktiviteten, oppstår det bekymringer angående den økte tilgangen den gir Microsoft, og til brukernes personlige opplysninger som er lagret på datamaskinene. Integreringen av AI i Windows 11 kan gi tilgang til registrering av tastetrykk, lagrede data og slettet informasjon. Disse dataene kan være sårbare for hacking, misbruk eller til og med innsamling av Microsoft selv, som Google allerede gjør.

Ettersom AI lærer av hvordan du bruker Windows 11, kan store mengder private data samles inn. Den lukkede kildetypen til Windows øker usikkerheten, siden brukere kanskje aldri helt vet hvordan dataene deres samles inn og brukes av operativsystemet. Det vekker bekymring for potensiell misbruk eller uautorisert bruk av brukerdata av nettkriminelle eller Microsoft, advarer nettstedet Jeff Pro.

Den sentrale bekymringen ligger i brukerens evne til å ha kontroll på sine data, og bestemme og vite når AI har tilgang til informasjonen deres. I stedet så har AI hele tiden tilgang til alt på datamaskinen. Mens AI utvilsomt kan tilby fordeler som tidsbesparelse i repeterende oppgaver, må Microsoft forklare om hvordan AI fungerer i Windows 11, og tilby alternativer for å begrense eller deaktivere funksjonene.

For tiden er det indikasjoner på at visse elementer i «Windows Copilot» fungerer hele tiden i bakgrunnen, selv når de skal være deaktivert. Åpenhet og brukerkontroll er avgjørende for å håndtere disse bekymringene, bemerker Jeff Pro.

I hvilken grad AI i Windows 11 kan deaktiveres er fortsatt usikkert på dette stadiet, siden det ser ut til å være tett integrert i operativsystemet. Det kan være mangel på alternativer for å fullstendig deaktivere AI-funksjoner i Windows 11, noe som gjør brukerne usikre på hvordan informasjonen deres administreres.

Informerte brukere verdsetter åpenhet og muligheten til å ta valg angående deres personlige data. Det er mulig at Microsoft har konkludert med at flertallet av brukerne er likegyldige med hvordan datainnsamling skjer, noe som kan forklare Microsofts tvetydighet rundt aktivering og deaktivering av de nye AI-integrasjonene i Windows.

Microsoft har fått kritikk i lang tid fra personvernforkjempere angående overvåking av brukere gjennom Windows. Bekymringene rundt AI-funksjoner i Windows 11 og fremtidige versjoner gjenstår å se hvordan det utvikler seg.

Med tanke på Microsofts historie og den økende bekymringen rundt AI og personvern, vil brukere med teknisk kunnskap kanskje utforske alternative alternativer som Linux.

Linux, som er et åpen kildekode-operativsystem, gir brukerne større åpenhet og kontroll over deres data og datamiljø.

«For de som er bekymret for et AI-drevet operativsystem som samler inn og potensielt misbruker personlig informasjon, er Linux et overbevisende alternativ i forhold til Windows 11» bemerker Jeff Pro. «Linux gir en komplett Windows-erstatning uten AI integrasjon beskrevet i denne artikkelen. Som et åpen kildekode-prosjekt er Linuxs kildekode offentlig synlig, slik at uavhengige eksperter kan verifisere at den ikke engasjerer seg i datainnsamling eller overvåking» la Jeff Pro til.


Fra Natural News, publisert 1 juni 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Peeping through the windows: Microsoft to incorporate MANDATORY AI systems in Windows 11 to SPY on all your computing activities.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Den sentrale bekymringen ligger i brukerens evne til å ha kontroll på sine data, og bestemme og vite når AI har tilgang til informasjonen deres. I stedet så har AI hele tiden tilgang til alt på datamaskinen.»

  Litt på siden, men…
  Det går veldig tregt å laste ned derimot-artikler for tiden. Men det er jo mulig det bare er min maskin. (?)

  Svar
 • «Microsoft vil integrere obligatoriske AI-systemer i Windows 11 for å spionere på alle dine aktiviteter på datamaskinen»

  Det har M$ gjort i flere tiår. Det er derfor du burde ha valgt Linux for flere tiår siden (hvis du er gammel nok til det).

  Anbefaler Linux Mint. Enklere å bruke enn MS. Du installerer det i første omgang ved siden av Windows. Etter hvert vil du helt kutte ut Windows og MS-program.
  linuxmint.com
  Linux Mint is an elegant, easy to use, up to date and comfortable GNU/Linux desktop distribution.

  Svar
  • «Det har M$ gjort i flere tiår. »

   Ja, selv om det er 10 år siden Snowden- avsløringene .
   Og er dette glemt, i demoniseringen av Kina?:

   ‘Dokumentene viste også at USA i samarbeid med Storbritannia lagret privat informasjon om flere milliarder mennesker uten at det var noen grunn til mistanke.
   USA var i stand til å avlytte ledere i andre land, som den tyske statsministeren Angela Merkel. Rutinemessig ble opplysninger fra private selskaper, sykehus og universiteter samlet inn. Med britisk hjelp var USA også i stand til å avlytte all trafikk som gikk gjennom undersjøiske kommunikasjonskabler.
   Det britiske hovedkvarteret for signaletterretning, GCHQ (Government Communications Headquarters), hentet inn flere millioner bilder fra webkameraer som ble brukt til å chatte på Yahoo.’
   digi.no/artikler/ti-ar-siden-snowden-viste-at-alle-kan-overvakes/532262

   Svar
 • Northern Light.
  4 juli 2024 16:33

  Windows 11 kopierer nå dine private filer til «nettskyen» uten ditt samtykke.

  Av Nya Dagbladets redaksjon.
  Microsoft har nylig gjort en kontroversiell endring i Windows 11, som får mange brukere til å heve øyenbrynene. Dette er at OneDrive-sikkerhetskopier aktiveres automatisk uten å spørre brukeren om tillatelse, noe som vekker alvorlige personvernproblemer.

  Når du setter opp en ny datamaskin med Windows 11, og er koblet til Internett med en Microsoft-konto, aktiveres nå funksjonen for sikkerhetskopiering av mapper til OneDrive automatisk. Dette er mapper som bilder, dokumenter, musikk og videoer. Brukere som tidligere har hatt mulighet til å velge om de vil bruke OneDrive til backup har nå fått fjernet denne valgfriheten, melder blant andre PCWorld.

  Denne endringen er implementert uten noen advarsel eller forklaring fra Microsoft. Tidligere måtte brukeren eksplisitt aktivere automatisk sikkerhetskopiering, og Microsoft minnet jevnlig om denne muligheten. Nå er det aktivert som standard, noe som betyr at brukere kan finne at deres personlige filer og mapper plutselig blir synkronisert til «skyen» uten at de vet det.

  Konsekvensene av denne endringen kan bli betydelige. Mange brukere kan oppleve at skrivebordet på deres pc plutselig blir overfylt med filer og mapper fra tidligere datamaskiner, noe som kan forårsake frustrasjon og ergrelser. I tillegg reiser dette alvorlige spørsmål om brukernes personvern og kontroll over egne data.

  Linux – et alternativ som respekterer ditt privatliv.
  I motsetning til Microsofts nye policy, tilbyr Linux en helt annen tilnærming til brukerkontroll og dataintegritet. Linux-operativsystemet, kjent for sin åpenhet og fleksibilitet, har ingen innebygd funksjon for automatisk å kopiere brukernes private filer til eksterne skytjenester, uten deres uttrykkelige samtykke.

  Linux-brukere har full kontroll over systemene sine og kan velge hvilke backupløsninger de vil bruke. Det finnes et bredt utvalg av verktøy og programmer tilgjengelig for Linux, som muliggjør sikkerhetskopiering både lokalt og til skyen, men disse er alltid under direkte kontroll av brukeren og krever aktivt samtykke for å bli implementert.

  Denne forskjellen fremhever en grunnleggende forskjell i filosofi mellom Microsoft og Linux-felleskapet. Mens Microsoft nå tvinger brukere inn i sitt økosystem og automatisk synkroniserer data til OneDrive, har Linux brukerne frihet og kontroll over sine egne data. Linux-brukere trenger aldri å bekymre seg for at de private filene deres blir kopiert til en ekstern skytjeneste uten deres viten eller samtykke.

  Microsoft har ennå ikke kommentert kritikken eller forklare hvorfor denne endringen ble implementert uten brukernes samtykke.

  Fra Nya Daglbadet, publisert 2 juli 2024.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Windows 11 kopierar nu dina privata filer till “molnet” utan ditt medgivande.

  Kommentar:
  Detter er nok bare begynnelsen. Under påskudd av å «hindre kriminalitet» og lignende, vil nok operativsystemene få en innebygget AI-assistent som ikke kan deaktiveres, og som overvåker innholdet på din PC, og fjerner eller redigerer artikler som går i mot offisielle narrativ.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det går mot pilotmangel

Andrepiloter som plutselig dør er nå «normalt», fastslår EU-domstolen

Forrige innlegg

Noen tror at USA-valget dreier seg om personer.

I dag er spørsmålet om USAs eksistens som stat.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.