POSTED IN Covid-19

Mink ble avlivet uten grunn

Mette Frederiksen og elefanten i rommet

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Carl Henrik Rørbeck

Corona-skandalen

Hele Danmark er hypnotisert. Alle «ekspertene» diskuterer bagateller, mens ingen snakker om den billedlige elefanten i rommet.

Mette Frederiksen «visste ikke» at det var ulovlig å drepe minkene. Det vil si at kommisjonen ikke finner det bevist at hun begikk konstitusjonelle (og kriminelle) brudd med vilje. De kompromitterende tekstmeldingene er ikke funnet, antagelig fordi de ble slettet. Men hva har skjedd med indisier? Og hva med det helt grunnleggende prinsippet om at uvitenhet om loven aldri kan føre til straffrihet eller til og med betraktes som en formildende omstendighet?

Mette Frederiksen , Danmark’s statsminister

Er statsministeren vår dum? Kan hun bli unnskyldt ved å si at hun «ikke visste» at det krevdes juridisk dekning før hun kunne ødelegge et helt yrke og 17 milliarder danske kroner? På en endog svært tvilsom basis? Noen jurister snakker om periculum in mora – det vil si om overhengende fare og nødrett. Det «argumentet» holder ikke en døyt. For det første, fordi vi vet fra medisinske «eksperter» at virusvarianten som skulle utgjøre faren, ikke hadde blitt funnet noe sted den siste halvannen måneden før minkdrapet. For det andre, fordi alle visste på dette tidspunktet at Corona ikke utgjorde en reell trussel mot folkehelsen.

I november 2020, da «pandemien» hadde rast i ni måneder, hadde i underkant av 2000 82-åringer i Danmark dødd MED (og IKKE AV) Corona. For det andre, at når man vurderer at 3000 ellers friske mennesker dør hvert år av farlige sykehusinfeksjoner uten å utløse ekstraordinære forholdsregler og milliarder av kroner i utgifter, blir det klart at dette er en uforholdsmessig av helt historisk – og ellers latterlig – proporsjoner. For det tredje, fordi statsministeren aldri har påberopt seg kriseretten. Man kan ikke påberope seg nødretten i ettertid, eller i stedet for etterpåklokskap.

Den har all formodning mot seg at hæren av «toppadvokater» rundt regjeringen ikke skulle ha informert statsministeren om at det hun gjorde var dypt ulovlig. Hvis hun da kunne være i tvil i det hele tatt, hva knapt noen person med en tresifret etterretningskvotient kunne ha vært. Det er rett og slett en latterlig formodning.

Men nå til elefanten i rommet.
I mars 2020 bestemte regjeringen seg for å stenge landet. Det er klart at, i motsetning til hva regjeringen fikk publikum til å tro, ble nedstengningen IKKE anbefalt av helsemyndighetene. Søren Brostrøm OPPLYSTE i tre brev til helseministeren at de skarpe forholdsreglene som Corana’s farlighet (dødelighet) og smittsomhet ikke tilsa «krise-tiltakene».

FBF har listet opp 16 artikler i EUs charter for grunnleggende rettigheter som er brutt av regjeringens tiltak – mot bedre kunnskap – mot bedre kunnskap.

Menneskerettighetene kan bare krenkes i nødssituasjoner. Og ifølge ECHR, den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, som er gjeldende dansk lov, må ethvert slikt brudd på menneskerettighetene som er begrunnet med nødloven, rapporteres og begrunnes til Europarådet (artikkel 15.)

Men det skjedde bare aldri!

Et stort antall andre land, inkludert tidligere østblokk-land og tidligere sovjet-stater, har fulgt denne grunnleggende regelen, men IKKE den danske regjeringen.

Det er derfor snakk en reell og formell statskriminalitet.
Vi kan konkludere med at vi har å gjøre med en regjering – og delvis et parlament – hvis medlemmer rett og slett er bevisstløst likegyldige for alle spillereglene. Enten noe er lovlig eller ikke, kan du alltid tvinge en justisdepartements-representant eller jusprofessor til å gi deg det ønskede svaret. Jeg tror ikke engang at de forskjellige sovjetiske ledere etter Stalin hadde en slik maktarroganse.

Det mangler også historiske eksempler fra tidligere tider på en feig mentalitet som vi har nå; Som det som karakteriserer den danske jurist-, embetsmanns- og rettsvesenet som vi ser nå, som er så redd og for (sosial) utelukkelse, økonomiske sanksjoner og andre sanksjoner, at ingen nå tør å stå opp og si hva selv vanlige borgere uten utdanning oppfatter som det åpenbare: at vi regjeres av kriminelle!


Første gang publisert den 5. juli 2022 i Dissens Media

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Det har egentlig ikke noe med saken å gjøre, og er ikke ment som et forsvar for Mette Fredriksen, men det er feil å skrive at uvitenhet om loven aldri kan føre til straffrihet. Det finnes eksempler på det motsatte i Høyesteretts praksis, så det er i det minst i strid med positiv norsk rett. Rent moralsk er det også riktig. Det finnes tilfeller (ikke dette) hvor det ikke er uaktsomt ikke å ha satt seg inn i obskure lover. Det vil særlig gjelde ungdommer og turister.

  Svar
 • Men for en stasminister med et kobbel av skarpskodde advokater rundt seg er ikke dette noe mindre enn en alvorlig kriminell handling. Kjerringspetakkelet skulle vært fjernet for leeenge siden.

  Og til slettede sms,er – Jøss så beleilig, sikkert slettet ved et uhell, slik som helsetoppene i Norge som også slettet meldinger seg imellom, ved et uhell, likedan som post it lappene som bare forsvant (tatt av vinden?) Dette er en kriminell skruppelløs gjeng som glatt går over lik etter berømmelse, feite lønninger og gode pensjoner.

  Hva slettede meldinger angår … Om Jørgen hattemaker begår en straffbar handling og sletter sine meldinger i etterkant så har politiet ressurser til å gjenopprette disse. Man er bare nødt til å spørre om hvem som bestemmer hvem som skal bestemme … Tilliten til «eliten/maktapparatet/ offentlige myndigheter» er i alle fall forduftet som dugg for solen for min del.

  Svar
  • Fuldstændig rigtigt! For det første kan tele-leverandøren altid genskabe beskederne – vi ha jo total overvågning i Danmark, og qua den menneskeretsstrige lognningslov, som nu 3 gange er underkendt af EU-domstolen, uden at det har ført til ændringer fra Danamarks side, er teleselskaberne pligtige til at opbevare disse oplysninger i et år. For det andet har regeringen indrømmet, at beskederne er blevet slette af «sikkerhedsårsager» – og justitsministeren har udtalt, at han ikke mener at sms-er er omfattet af jornaliseringskravet, selv om forvaltningslovens ordlyd er krystalklar: «Alle elektroniske meddelelser» skal journaliseres.

   Svar
 • Vi tror at de som styrer landet vårt, enten det er Danmark eller Norge, har forstand.
  Så viser det seg, gang, på gang, enten det gjelder det ene eller andre, – Covid, strøm eller klima, at de er inkompetente.
  Og vi står som Disneys Langbein med gapende munn og handa i kjeften. – Men gjør lite annet enn å snu oss forvirrede bort.
  Demokrati? Folkevalgte?
  Den gud har gitt et embete har hen tatt fra forstanden.
  Når politikk er synonymt med idioti er det på tide med folkemakt.

  Svar
  • Den gud har gitt et embete har «hen» tatt fra forstanden. … HEN …? Bommet på a,en ..? Godt gjort siden de er så pass lengt fra hverandre. Ellers er jeg stort sett enig med deg ;-.)

   Svar
   • Hvilke kjønn har en ‘gud’ ? Men det hadde nok vært riktigere med ‘det’. 😉

    Den gud ( Altet ) har gitt et embte har det tatt fra forstanden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spørsmål fra dommer i Uruguay til helseministeren:

Skulle vært stilt alle helseministre i hele verden, også den norske.

Forrige innlegg

Tidlegare amerikansk tryggingsrådgjevar:

Washington vil høyre ønskedraumar, ikkje fakta!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.