POSTED IN Virkelighetsforståelse

Mens verden faller sammen rundt dem:

«Venstresiden» drømmer fortsatt søtt.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Etter å ha lest Ottar Brox og Braanen i Klassekampen i dag 13 feb 2021 gikk jeg over til Eva Thommassen på Steigan.no. En fabelaktig anti-imperialist.

La oss nå ikke bedra oss selv. Hvis det finnes hundre personer av hennes rang i Norge, er nok det toppen.

For den offisielle «venstresida» har lagt bort alle teorier om krig og kapitalisme. Og den splittelsen skjedde i arbeiderbevegelsen rundt 1910 hvor de offisielle sosialdemokratene mente globaliseringskapitalisme ville frambringe fred, mens folk som Rosa Luxemburg og Lenin så at det gikk mot krig.

Under 1. verdenskrig ble arbeiderklassen brukt som kanonføde i en imperialistisk krig.

Splittelsen mellom de to ulike verdensanskuelser ble enda verre i 1914 da de europeiske sosialdemokratene støttet opp sine respektive borgerskaper for massenedslaktninger over hele verden.

På det filosofiske plan er forskjellen denne; sosialdemokrater tror verden beveger seg linjært og symetrisk fram mot fred og velstand.

Marxistisk type tenkning sier at verdens utviklingen består av BRUDD, i form av kriger, tilbakeslag til barbari og økonomiske kriser. En oppgave blir da å analysere når disse bruddene kommer og hva en bør gjøre for å begrense og hindre dem.

Kjente SVere Ottar Brox skriver et programutkast for den nye rødgrønne regjeringen i dag. Her står ikke en eneste linje om verken EU, Nato, finanskrise, krigsforberedelser eller noe annet som er anti-imperialistisk i ånd av Eva Thommasen. Nei, tankegangen er denne: hvis bare de rødgrønne gjør masse grønnkloke sosialdemokratiske reformer ved makten, så er Norge for evighet reddet.

Disse er miljøfiendtlige. Store arealer ødelegges som følge av at betong-fundamentene ikke lar seg fjerne etter bruk.

Men dette er ikke noe Brox driver på med alene. Det gjør faktisk alle som nå skriver om de rødgrønnes plattform i Klassekampen. Absolutt alt er sosialdemokratisme. Alt. Framtiden ser lys ut, her finnes ingen militarisme eller imperialisme som forstyrrer. Heller ikke Ørlandet eller Evenes.

Redaktør Braanen er nærmest en parodi på denne linjær-tenkningen. Han forteller 13. feb. hvordan arbeidslivet i Norge vil bli om 40 år.  Det er faktisk bare sosialdemokrater som kan lage noe sånt.

Hva har skjedd? Etter Sovjets fall rundt 1990 kom det jo en tsunami med bøker og kronikker om «The End of History». Alt snakk om Sosialisme og Marx var noe ubrukellig gammeldags noe for nå hadde kapitalismen seiret i verdenshistorien. Hvordan da? Med en serie av blodige kriger i Tsjetsjenia, på Balkan, i Irak, Libya og Syria. Og det er da ikke slutt på noe vis for nå skal Russland og Kina taes ut. Det er ingen hemmelighet. Ukraina og Georgia skal bli offisielle Nato-stater.

Meldingene i Klassekampen i flere år var denne: kan vi stole på at USA og Nato kan KOMME OSS TIL UNNSETNING NÅR RUSSLAND ANGRIPER OSS!

Dette er en svært viktig politiker for oss. Han demoniseres i våre medier og av venstresiden.

Putin holdt jo nylig en internasjonal tale om dette: om innringningen og sanksjonene mot Russland. Faktum: verken venstresida eller andre er interessert. Navalny, derimot, er den mest omtalte russer for han stabiliserer Russland på vegne av Nato.

Vi må derfor ikke se bort fra at denne massive middelklassen som kaller seg venstresida i de neste historiske «bruddene» – som nå pågår nå – vil stille seg på de nasjonale borgerskapenes side som sosialdemokratene gjorde i 1914. Tanken ser ut til å være: hvis vi pakker oss godt inn i og finner oss politiske nisjer i EU og Nato apparatene vil vi få leve det gode og trygge liv i Norge.

Det er en total feilvurdering, men det er altså sosialdemokratisk middelklassetenkning. Det rene tøv.

      Jan Hårstad

Forsidebilde: Ümit Yıldırım

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Hårstad har selvsagt rett og vi er alle sammen blitt «venstreside» med fokus på å redde oss selv gjennom å redde neoimperialismen. Denne såkalte venstreside innbefatter, sett fra forbildet USA og med amerikanske termer, neokonservative som vil invadere andre land, neoliberale som vil invadere den private sfære og stilne all hjemlig kritikk samt neososialister som vil at vi skal invaderes av verdig trengende med mørk hudfarge. Venstresiden er gjennom denne kombinerte innsatsen blitt til statens dominerende element som sørger for å redde de privateide, aller mektigste korporative elementene samt ikke minst seg selv med folkets midler enten folket er tjent med det eller ikke. Ekstremister, det er de som vil være i fred med sitt og ikke invadere noen eller selv bli invadert hverken av verdig trengende eller neoimperialister via NATO, EU og IMF.

  Svar
  • «samt neososialister som vil at vi skal invaderes av verdig trengende med mørk hudfarge»

   Det underligste ( verste?) med «venstresida», er at de er så rassistiske.
   – Og mener/tror at andre med annen kultur/religion, event. hudfarge, ikke er i stand til å bygge velstand i eget område og ved egen innsats og ved å velge gode ledere.
   Men må få komme til den hvite vestlige mann for å lære å ikke stikke hverandre med kniv. ( ( som «ungdommen i Norge» så stigmatiserende, og gruppsjikanerende nå blir beskyldt av media å gjøre. )
   Mangler de skofabrikker i eget hjemland så kan de få hjelp til å bygge dette.
   Mangler de mat, tross klima for grøde 3 ganger innhøsting i vårt klima, så må de lære seg sjøl det. – Det greier de sikkert. ( uttalt av en anti-rassist.)
   Hva er det «venstresida» ikke tror folk fra andre kulturer ikke greier?
   Hvis det er søknader for statsstøtte så har de kanskje møtt riktige personer, som har god trening i å søke om støtte til «kultur»-arrangemanger.
   Men ellers virker det som om de nye kulturene greier dette bedre enn norske innbyggere, som helst vil greie eg uten statlig «hjelp».
   Men blir det mer produksjon til fordeling av det? Eller bare større/arbeidskrevende adminisrasjon?
   Hva slags agenda har egentlig «venstresiden» ?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Paradokser under koronaen:

Når politikken hverken har hode eller hale.

Forrige innlegg

Brann i rosenes leir?

Er USA og Israel på kollisjonskurs om Golan?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.