POSTED IN USA

Meningsmåling i USA:

Synkende støtte til Ukraina-krigen.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er når regningene kommer at moralen settes på prøve, noe som er tydelig fra denne meningsmålingen gjort i USA. Det er presis den samme tendensen vi ser i UK og i EU. Når våre ledere sier «vi må ofre noe» mener de ikke seg selv, men befolkningen. Dere må ofre noe for Ukraina, altså f.eks. dyrtid og priseksplosjon på energi.

Denne formen for tale (retorikk) er en kamuflert måte å plassere alle i den samme situasjonen, noe som enhver forstår må være feil. Det er stor forskjell på en som har mange penger og en som ikke har noen. Ved å si «vi» viskes denne avgjørende forskjellen ut.

Men slik har det alltid vært. Når noe skal betales er «vi» i den samme båten. Det er trikset for at folk ikke skal protestere. Og når alle skal betale like mye uansett formue og inntekt kalles det likhet, dvs. likhet for utgifter, men ikke for inntekter.

Språket er en fantstisk konstruksjon og de som har det i sin makt har stor makt.

Knut Lindtner
Redaktør

gray monkey under sunny sky
Det er når prisen dukker opp at tvilen oppstår.

Amerikanerne tviler i økende grad på støtte til Ukraina

Færre amerikanske voksne vil støtte Kiev mot Russland enn i tidligere måneder av konflikten, har en Reuters/Ipsos-undersøkelse vist

Seks måneder etter starten av Russlands militære offensiv mot Ukraina, er nesten tre av ti amerikanere usikre på å fortsette å støtte Kiev i konflikten.

Mens 53 % av voksne i USA er enige om at Washington bør fortsette å støtte Kiev «til alle russiske styrker er trukket tilbake fra territorium som Ukraina gjør krav på», er 28 % usikre, ifølge en Reuters/Ipsos-undersøkelse offentliggjort onsdag. Tvil om å fortsette å pumpe våpen og annen bistand inn i Ukraina er spesielt utbredt blant uavhengige, med 37 %, mens 18 % av amerikanerne er helt imot forsendelsene.

Undersøkelsen antyder synkende støtte til USAs engasjement ettersom konflikten trekker ut, noe som bidrar til økende inflasjon på hjemmefronten. Faktisk er 40 % av amerikanerne nå enige i utsagnet om at «Ukrainas problemer er ikke vår sak, og vi bør ikke blande oss inn.» Det sammenlignet med 31 % da det samme spørsmålet ble stilt i april.

Dessuten er 59 % av respondentene, inkludert 69 % av republikanerne, enige i utsagnet om at «gitt den nåværende økonomiske krisen, har USA ikke råd til å gi økonomisk støtte til Ukraina». Omtrent halvparten (51 %) støtter fortsatt å levere våpen til Ukraina, ned fra 73 % i april. Bare 26 % støtter å sende amerikanske tropper til Ukraina, ned fra 39 % i april.

USAs president Joe Biden kunngjorde 3 milliarder dollar i ekstra militærhjelp til Ukraina onsdag, den største pakken med våpen øremerket Kiev siden kampene startet i februar. USA har forpliktet mer enn 15,5 milliarder dollar i militær bistand til Ukraina siden de støttet at Kievs valgte regjering i 2014 ble kuppet. Brorparten av bistanden, 13,5 milliarder dollar, har blitt annonsert i løpet av de siste seks månedene.

Amerikanerne er jevnt fordelt på å begrense importen av russisk olje og naturgass hvis det betyr å betale høyere priser for sin egen energibruk. Undersøkelsen viste at 50 % støtter grenser for import fra Russland, selv på bekostning av høyere priser. Tilsvarende er 49 % enige i at det er viktigere å ha gassforsyninger til sine hjem og bedrifter enn å prøve å påvirke Russland. Imidlertid er bare 21 % enige i at anti-Russland-sanksjoner ikke er verdt effekten de har i USA.

Inflasjonen er en langt større bekymring enn Ukraina-krisen, viste meningsmålingen. Mens 58 % av amerikanerne følger konflikten i det minste «noe tett», følger 75 % nøye med på nyheter om inflasjon.

https://www.rt.com/news/561497-poll-americans-waver-ukraine-support/

Forsidebilde: bruce mars

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Blir Liz Truss UKs nye statsminister etter Johnson?

Hun vil bruke atomvåpen.

Forrige innlegg

Har mannen mistet kontakt med virkeligheten?

Zelenskij vil sloss til Krim er tatt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.