POSTED IN Israel, USA

Med solid hjelp fra USA

Det er tydelig at Israel er en apartheidstat

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Eric Zuesse

Den 11. juli hadde Washington Post overskriften; «Senator Tommy Tuberville sier at hvite nasjonalister er rasister», og skrev at den republikanske amerikanske senatoren fra Alabama til slutt ble tvunget av Senatets ledende demokrat Charles Schumer fra New York, til å si offentlig at «Hvite nasjonalister er rasister» og «jeg er totalt imot rasisme». Selv om folket som hadde stemt på Tuberville ikke anså hans hvite nasjonalisme for å være noe negativt, gjør det store flertallet av det amerikanske folket det, så Tuberville ga seg til slutt.

Men hvit overherredømme er bare én type rasistisk fascisme. Det er mange andre.

For eksempel: Israel definerer «jøde» i sin «Loven om tilbakevending», som ble enstemmig vedtatt av Knesset (Israels parlament) den 5. juli 1950. Den gir bare personer med en eller flere jødiske besteforeldre, og deres ektefeller, rett til å Israelsk statsborgerskap. Formålet var å ekskludere det store flertallet av palestinere som ikke har minst én jødisk besteforeldre fra Israelsk statsborgerskap. Men hvem bestemmer om en av besteforeldre var «jødisk»?

Sør-Afrikas apartheidlover skilte sørafrikanere inn i fire forskjellige rasekategorier: «Hvite/europeiske», «svarte», «fargede (folk av blandet rase)» og «indiske/asiatiske». I det landet sto hvite mennesker – 15 % av den sørafrikanske befolkningen – på toppen av samfunnet, med makt og rikdom. Svarte sørafrikanere – 80 % av befolkningen (palestinere utgjorde 80 % i Israel før det fantes noe «Israel» – i minst tusener av år) – ble henvist til bunnen. Så: i stedet for å bruke en udefinert «religion» som kriterium for sin nasjonalisme, brukte de en subjektiv vurdering av en persons hudfarge som kriteriet for sin nasjonalisme.

Den eneste forskjellen mellom den daværende apartheid-Sør-Afrikas rasistiske fascisme og den rasistiske fascismen i Israel, er at i Sør-Afrika ble rasene definert av hudfarge, i Israel gjøres det av ‘religion’. Men i begge landene dreier det seg om rase. I begge land, akkurat som det var i Nazi-Tyskland, er det rasistisk overherredømme – bare med en forskjellig måte å definere ‘rasene’ på.

Amerikanske skattebetalere donerer hvert eneste år 3,8 milliarder dollar til Israel, for at Israel skal kjøpe amerikanske våpen for minst 3,3 milliarder dollar. Seksjon 1273 i USAs «Israel Security Assistance Authorization Act» (lov) av 2020, godkjenner spesifikt at «ikke mindre enn» 3,3 milliarder dollar av de 3,8 milliarder dollar skal brukes hvert år på militære våpen, fra amerikanske forsvarsdepartement-kontraktører som blant annet Lockheed Martin — våpen som Israel deretter bruker mot palestinere, og mot shia-majoritets nasjoner som ledes av Iran, nasjoner som støtter palestinere mot apartheid-Israel. Uten hjelp fra USAs egen apartheidregjering, ville ikke Israel ha vært i stand til å opprettholde sin rasistiske fascisme – sitt eget apartheidsystem – helt siden 1948.

Hvorfor donerer amerikanske skattebetalere til Israel, som er et rikt land og ikke bare er rasistisk-fascistisk (og betraktet som det også av Albert Einstein), men som også er en fiende av amerikanere?

[Israel senket USS Liberty og drepte 34 og såret 172 i 1967, og israelske MTB-båter skjøt på overlevende i livbåtene. Amerikanske evangeliske kristne pilegrimer blir spyttet på og hånet i Jerusalem. Er det for å styrke USAs «forsvarsindustri», spesielt eierne av kontraktørene, som øker formuene sine enormt på grunn av dette? oversetterens anmerking.]

Den 25. mars 2019 lovpriste Charles Schumer Israel offentlig på et American Israel Public Affairs Committe møte, og likestilte enhver motstander av Israel med å være en «antisemitt». Det var en fordømmelse av alle – inkludert enhver jøde – som er imot Israel.

De fleste av hans største bidragsytere til kampanjen er kontraktører i USAs forsvarsindustri som General Dynamics. Det er slik det militær-industrielle komplekset fungerer. For tiden bruker den amerikanske regjeringen rundt 53 % av statsbudsjettet på militæret, og bare 47 % på alle andre formål. Dette er landet som driver evig krigføring.


Fra Global Research, publisert 13. juli 2023. Zuesse er historiker og forfatter av flere bøker.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og en del forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: How Clearly Israel Is an Apartheid Country.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Ole Kristian Jønholt
  16 juli 2023 18:40

  Jeg berømmer redaktøren for derimot.no å slippe til innlegg som viser ulike innfallsvinkler til ulike temaer. Og her er mitt svar til dette innlegget .
  Å kalle Israel for apartheid er sprøyt. Å si at » palestinerne» har bodd i området i minst tusener av år er sprøyt. Hele konflikten i Judea og Samaria er basert på løgnen om at jøder har fordrevet et folk » palestinere» fra landet sitt. Dette er politisk løgn propaganda. Judea og Samaria har tilhørt jødene i over 3500 år , helt fra Israel ved Josva begynte å etablere seg i landet, etter utvandringen fra Egypt. Så er virkeligheten den at jødene ble fordrevet fra Judea og Samaria i år 70 av romerne, og romerne satte navnet filistia eller Palestina på deres land. Filistia er tatt fra et folk som bodde i Gasa og ble kalt filistere. Disse var alltid i konflikt med jødene og romerne brukte deres navn som et hån mot jødene. Alle i
  » Palestina» ble kalt palestinere helt fram til noen fant på å kalle en bestemt gruppe med dette navnet. Denne gruppa som i dag kalles palestinere er andre og tredje generasjon etterkommere av arabere, som lovlig og ulovlig innvandret til Israel fra slutten av 1800 begynnelsen av 1900, for å få arbeid hos jøder som vendte tilbake fra nasjonene og som byggde opp sitt land igjen etter nesten 2000 år med ørken og sump. Det har også hele tiden vært et nærvær av jøder i Judea og Samaria. Disse araberne ble oppfordret av sine egne, araberne, om å forlate Israel i 1948 da Israel proklamerte egen stat, for å ikke bli drevet på havet sammen med jødene når araberne angrep dem med sine militære styrker.
  Araberne tapte og deres arabiske brødre ble værende i de områdene de befinner seg i dag. Israel ‘ okkuperer ‘ Ikke landet til andre, de bor i sitt eget land. Områdene som palestina araberne bor i tilhører også Israel, eller er en del av Judea og Samaria, Israels gamle kjærne land. Gjennom ulike avtaler har Israel tillat dem å bo i disse, delvis selvstyrt. Men Hamas og deres like, fortsetter å terrorisere jødene fra disse områdene, og det blir derfor stadig sammenstøt mellom disse og Israelske sikkerhets styrker. Det blir ikke ro i Midtøsten før araberne erkjenner at Judea og Samaria tilhører jødene.

  Svar
  • Filisteren
   16 juli 2023 22:59

   «romerne satte navnet filistia eller Palestina på deres land. Filistia er tatt fra et folk som bodde i Gasa og ble kalt filistere. Disse var alltid i konflikt med jødene og romerne brukte deres navn som et hån mot jødene. Alle i
   » Palestina» ble kalt palestinere helt fram til noen fant på å kalle en bestemt gruppe med dette navnet.»

   Svar
  • The Zionist terrorism must stop today.

   Svar
 • Max Hermansen
  16 juli 2023 20:40

  Ville Sør-Afrika vært et bedre land om de hadde beholdt apartheid? Antagelig ville det vært svært mye mindre vold enn det nå har blitt.
  Hvordan vil Israel bli om man tillater muslimene å ta over kontrollen? Israel vil bli et muslimsk shithole med svært mange døde jøder.

  Svar
 • Max Hermansen
  16 juli 2023 21:04

  Er det rasistisk å mene at muslimene med deres massive kvinneundertrykkelse, homohat, jødehat, forbud mot å kritisere islam etc, og forbud mot å forlate islam, IKKE passer inn i Norge?

  Svar
  • Filisteren
   16 juli 2023 23:15

   Palestina Afghanistan
   Irak
   Libya
   Syria

   Svar
  • Å kalle jødene en rase er like lite gyldig som å kalle muslimene en rase, selv om Erna bablet fjollebegrepet «religiøs rasisme»; i tilfelle noen skulle ha noen innvendinger mot trossystemet, kall dem rasister. De som titulerer seg som jøder leveres i mange hudfarger. Anti-semittisme står Israels ledelse for mer enn noen i forhold til et folk langt mer semittisk enn ashkenaziene noensinne kan bli, palestinerne, for de er ikke semitter, ikke i det hele tatt, etnisk sett, men etterkommere av Ashkenaz, Japheths oldebarn, altså japhethtitter, ikke etterkommere av Shem. De hyler anti-semittisme ved enhver kritikk, men er ikke semitter. Ashkenaziene dominerer Israel, og klasseskiller følger herkomst, ashkenazier har de ledende stillingene, de sefardiske etterligner ashkenazi-aksent og livsstil for å stige i hierarkiet.

   Svar
  • .Jan Zörlie
   17 juli 2023 14:38

   Er det rasistisk å mene at kvinnesaksgruppa OTTAR er en tragedie for Norge ?.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forsvarsmeldingen NOU 2023:14.

Et bestillingsverk for mer penger til NATO

Forrige innlegg

Kiev gjør det verre for de som snakker russisk

Ukrainere flykter via NATO-land til Russland

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.