POSTED IN Israel, Midt-Østen

Massakren i Sabra og Shatila.

En skammens dag for Israel.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Årsdag for en massakre – Sabra og Shatila

Trond Ali Linstad

Det er årsdag for en massakre! Ofrene var palestinere. Stedet var Libanon. Og mer konkret: De palestinske flyktningeleirene Sabra og Shatila.

Året var 1982. Israelske styrker hadde omringet leirene, var i full militær kontroll. Alliert med de israelske styrkene var en terroristisk, kristen milits i Jordan, falangistene. De hatet – ja, det er sant – palestinerne. De var en militant, militær gruppe.

Israel slipper falangistene inn i leirene

Falangistene hadde bestemt seg til å angripe de palestinske flyktningeleirene. Det var bare sivile i dem; menn, kvinner og barn. De israelske styrkene, som hadde overoppsyn – med Israels heltegeneral Ariel Sharon som leder – var informert om falangistenes angrep. De israelske styrkene slapp de væpnete falangistene inn. Så begynte massakren.

Falangistene gikk rundt i leirene og skjøt alle de så, menn, kvinner og barn. Døde kropper lå i smugene, blodet fløt. Rop og skrik alle steder – en ren slakt.

de israelske militæret lot det skje! En skammens dag.

Ariel Sharon

Sharon ble irettesatt etter massakren, det var alt. På den palestinske siden lå to tusen massakrerte sivile tilbake.

Det var nok en «episode» for palestinerne – i en rekke av andre og liknende massakre. Israel som ansvarlig.

Massakren minnes

Massakren minnes i dag – av folk som ønsker rettferd. Inn på min e-post kom nettopp dette – fra ærverdige Atallah Hanna. Han er gresk-ortodoks erkebiskop i Jerusalem – en sann kirkens mann! Måtte flere være som han!

Besøk i Norge

Jeg tillater meg å kalle han «min venn». Han har vært vår gjest i Norge! Vi inviterte han til samtaler og møter. Aviser hadde ikke tid for han, det ble ingen intervjuer. Jeg sendte brev til Den norske kirke og foreslo et møte med dem. Men ingen kirkelig leder hadde tid. Kirken sendte et par funksjonærer nærmest, til en samtale. Det var det hele.

Ikke lett i et samfunn der kirkelig overhøyhet er så nært og ensidig knyttet til den undertrykkende part: Israel!

Erkebiskop Hannas tale

Tilbake til massakren; markeringen av den. På bildet legges ned en krans. Dette er fra biskopens ord – til et verdig minne:

 • Vi ærer og minnes sjelene til våre martyrer, drept i massakren! Dette i opposisjon til verden som glemmer. Palestinernes blod må ikke være billig! Martyrenes navn skal forbli innskrevet i våre hjerter og sinn.

Noen bryr seg ikke, de synes ikke interesserte. Vi har tillit til at Gud skal være med fattige og undertrykte! Gi dem styrke i kamp for frihet.

Vi ber den allmektige Gud gjenopprette palestinernes stjålne rettigheter!

Massakrene i Sabra og Shatilah er eksempler på lidelsene til vårt palestinske folk forbrytelser begått mot dem! 

Da ærer vi deg, du martyr her i Jerusalem: Palestinas hovedstad! Vi skal aldri glemme, uansett hvor mange som ignorere eller ser bort fra din rettferdig sak! Det er et løfte vi gir.

Så deltar vi i det, vi også!

Ære til martyrene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Jeg fikk ikke med meg at dette skjedde i 1982, kanskje fordi jeg ikke fulgte med, men er ganske sikker på at dette ble fortiet og tåkelagt av MSM.

  Svar
 • Vel, går du tilbake i historien på den gjengen der, så finner du etter litt graving at de resterende 364 dagene av året også er skammens dager.

  Svar
 • Den libanesiske kristne falangist-militsen var ansvarlig for massakrene som skjedde i de to flyktningleirene i Beirut-området 16.–17. september 1982. Israelske tropper tillot falangistene å gå inn i Sabra og Shatila for å utrydde terrorceller som antas å være lokalisert der. Det hadde blitt anslått at det kan ha vært opptil to hundre væpnede menn i leirene som jobbet ut av de utallige bunkerne som PLO har bygget opp gjennom årene, og fylt opp med sjenerøse reserver av ammunisjon.

  Da israelske soldater beordret falangistene ut, funnet hundrevis døde (det libanesiske politiet estimerte antallet til 460 mens israelsk etterretning mente tallet var 700–800). De døde, ifølge den libanesiske beretningen, omfattet trettifem kvinner og barn. Resten var menn: palestinere, libanesere, pakistanere, iranere, syrere og algeriere.7 Drapene ble utført for å hevne drapene på den libanesiske presidenten Bashir Gemayel og tjuefem av hans tilhengere, drept i et bombeangrep tidligere samme uke.

  Det er feil å påstå at det var Israel som var ansvarlig for massakren i Sabra og Shatila.

  https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/images/mf2017.pdf#page=97

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi nærmer oss diktatur.

Storbritannias helsemyndigheter: Vi kan vaksinere barn mot foreldres samtykke.

Forrige innlegg

Det går mot en kraftkrise til vinteren.

Blir det iskaldt omgjøres den til en stor politisk krise.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.