POSTED IN Frankrike

Makron ble regelrett buet ut da han skulle åpne Rugby World Cup

Frankrikes president er mektig upopulær.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Macrons tid er ute. Meldingen under er en indikasjon på det som er i ferd med å skje innad i EU og i Frankrike. Det forteller om et land og et system i krise. Automatisering og digitalisering skulle gjøre livet lettere for folk, med kortere arbeidstid og mere fritid. I stedet opplever landet nå, egentlig i hele vår del av verden, det motsatte. Det strammes inn økonomisk. De rikeste får mer og befolkningen forøvrig må redusere levestandarden.

Unntaket (ingen nedskjæringer) er krigsbevilgninger til det korrupte regimet i Ukraina. I USA skjer presis det samme, og i Tyskland, i Storbritannia osv. Pengene går til våpen mens en stadig større del av befolkningen må betale for krigen med redusert levestandard og utvidet arbeidstid.

Det grønne skiftet hjelper også til. Her bytter en fra billig og sikker energi til dyr og usikker.

Men nå merker befolkningen konsekvensene og de reagerer. I dette tilfellet i Frankrike. Men det vil spre seg over hele vesten i tiden som kommer. Forråtnelsesprosessen starter på toppen. I Norge er har det pågått lenge, men nå blir det tydeligere. Aksjespekulasjon i krig er ikke i tråd med arbeiderbevegelsens gamle idealer, men det er tegn i tiden.

Knut Lindtner
Redaktør

Macron pepet ut under åpningsseremonien til Rugby World Cup.

Dette var en rasende reaksjon på den kontroversielle pensjonsreformen han fikk innført tidligere i år.

Den franske presidenten Emmanuel Macron fikk en fiendtlig mottakelse ved åpningen av Rugby World Cup på fredag kveld. Tilskuerne buet, pep og hånet han da han holdt sin tale.

Alt dette begynte da Macron gikk opp på talerstolen på Stade de France i Paris, og ble bare høyere da han begynte på sin tale. Den ble det vanskelig å oppfatte.

Ifølge AFP var det en liknende reaksjon da presidenten viste seg på TV-skjermen i spesielle fan-soner i Paris og Marseille. «Kong Macron har blitt pepet ut av det franske folket. Vi skal aldri la han være i fred», twitret Manuel Bompard, et venstreside medlem av Nasjonalforsamlingens underhus.

Macrons popularitet har dalt etter at han fikk vedtatt den svært upopulære pensjonsreformen, der han vil øke pensjonsalderen til 67 år. Dette førte til omfattende protester tidligere i år. Opposisjonen har forlangt en folkeavstemming.

I mars brukte Macron artikkel 49 i den franske grunnloven til å få vedtatt reformen, men uten å gå veien om parlamentet. Dette førte til enda mer høylytte protester, og krav om han må gå av.

«Folket har ikke glemt fornærmelsene og pensjonsreformen. Nå får han bare som fortjent», sier Bastien Lachaud, et parlamentsmedlem fra venstrepartiet La France Insoumise. Stephanie Galzy, et parlamentsmedlem fra høyrepartiet National Rally kaller utpipingen «et symbol».

Åpningsseremonien var innledningen til en kamp mellom Frankrike og New Zealand, som det franske laget vant 27 – 13.

Tilhengere av presidenten kritiserer publikum for denne reaksjonen. Mathie Lefevre, parlamentsmedlem fra det styrende Renaissance-partiet, sier « at å pipe ut presidenten er det samme som å pipe ut Frankrike».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/582682-macron-booed-rugby-ceremony/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Marie Antoinettes syndrom er en litt artig historie.
  Marie Antoinettes hår ble hvitt over natten før hennes hode ble hogd av med en nyttig redskap for å bli kvitt sånt.
  Grisete måte å gjøre det på, mye arbeid å spyle bort blod og bære bort fulle kurver,
  gi heller egen medisin:
  på skattebetalernes regning er der en masse ampuller man kan regne som et sikkert og effektivt middel, en dose hver uke, i ventetiden til effekten slår til kan de få noen kakkerlakker å spise.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NRK som talsorgan for den korrupte Biden-familien.

Ikke et ord i NRK om den mulige riksrettssaken som er under oppseiling i USA.

Forrige innlegg

Dr. Jan Raa fikk hard kritikk for sin artikkel om mRNA-vaksiner mot et harmløst virus. Her svarer han kritikerne:

Hvorfor nevner myndighetene aldri naturlig immunitet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.