POSTED IN Coronavaksiner, Helse

Dr. Jan Raa fikk hard kritikk for sin artikkel om mRNA-vaksiner mot et harmløst virus. Her svarer han kritikerne:

Hvorfor nevner myndighetene aldri naturlig immunitet?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jan Raa beskyldes for løgn, nå svarer han kritikeren

Innlegget er hentet fra hemali

eldre mann med grått hår, grå bakgrunn, smiler
Dr. Jan Raa

Raa ble beskyldt for løgn etter hans artikkel om mRNA-vaksiner. En artikkel som er kritisk til at myndighetene nå anbefaler nye doser mot et temmelig harmløst virus.

Dr. Jan Raa har en doktorgrad i organisk kjemi ved Universitetet i Utrecht. Raa er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi og Norges Tekniske Vitenskapsakademi. I 2010 ble Raa utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden for forskning og utvikling innen den biomarine sektor.

Slik lød det én av kommentarene på Hemalis Facebookside:
“Når man ikke forstår eller vil forstå det som er skrevet i kildene man henviser til, blir det mange løgner og misforståelser. F.eks. Raa skriver følgende løgn: “I følge CDC (Centers of Disease Control and Prevention) i USA, har de som har vært vaksinert mot covid-19 høyere risiko for å bli smittet av den nye virusvarianten enn ikke-vaksinerte.”

Det CDC i midlertid sier er at den nye varianten lettere smitter både de som har gjennomgått covid (dvs har “naturlig” immunitet) og de som er vaksinert. Dette fordi den er så forskjellig fra tidligere varianter at immunitet mot tidligere varianter gir begrenset beskyttelse.

“BA.2.86 may be more capable of causing infection in people who have previously had COVID-19 or who have received COVID-19 vaccines.”

Her kan du lese artikkelen fra Raa som er bakgrunnen for denne ordvekslingen.

Slik svarer Raa

Live Nesse hevder i kommentaren at det er «løgn» når jeg bruker CDC som referanse til min påstand om at uvaksinerte er bedre beskyttet mot infeksjon enn mRNA-vaksinerte. Jeg er fullt klar over at CDC ikke er noen pålitelig kilde til informasjon. Verken om mRNA-vaksiner, eller om naturlig immunitet versus vaksine-indusert immunitet.

Det ville derfor ha vært riktig av meg å droppe referansen til CDC og heller forholdt meg til vitenskapelige fakta. De finnes i den andre artikkelen jeg henviste til i blogginnlegget (referanse til slutt). Men når først temaet om naturlig immunitet versus vaksine-indusert immunitet er blitt brakt på banen, la meg se nærmere på hva CDC skriver og på Live Nesses kommentar.

Ikke holdbar tolkning

CDC skriver at: “The agency’s assessment noted that compared with other recent circulating SARS-CoV-2 variants, the new variant may be more capable of causing breakthrough infections in people who were previously infected or vaccinated».

Live Nesse skriver at «den nye varianten lettere smitter både de som har gjennomgått covid (dvs har “naturlig” immunitet) og de som er vaksinert». Tolkningen i parentes er ikke holdbar fordi CDCs previously infected or vaccinated ikke utgjør to ulike grupper. I begge gruppene har trolig de aller fleste både vært vaksinert og hatt covid. De er ikke det ene eller det andre. For øvrig: Hvorfor sette naturlig i gåsøyne, tro?

Raa: Jeg burde ikke ha nevnt CDC

Derfor må jeg innrømme at jeg ikke burde ha nevnt CDC med et ord, men holdt meg strengt til pålitelige, vitenskapelige studier av uavhengige forskere. Referanse til en slik studie har jeg i blogginnlegget, og jeg hekter den på også her. Resultatene var tindrende klare:

De uvaksinerte utviklet betydelig bedre og mer langvarig beskyttelse mot ny smitte enn de vaksinerte.

Konklusjonen kan trekkes bare dersom de to gruppene som blir sammenlignet er reelt forskjellige. I den vitenskapelige artikkelen jeg refererer til, er dette kravet oppfylt ved at risikoen for ny koronasmitte er sammenlignet hos personer som:

a) Ikke hadde hatt covid-19 før de fikk to doser av Pfizer mRNA-vaksinen.
b) Hadde hatt covid-19 men ikke fått mRNA-vaksine.

Konklusjonen er denne: “This analysis demonstrated that naturally acquired immunity affords longer lasting and stronger protection against infection and symptomatic disease due to the Delta variant of SARS-CoV-2, compared to the BNT162b2 2-dose vaccine-induced immunity”.

mRNA-vaksinen vil utsette de vaksinerte for en reell risiko. Det vil ikke BA.68.-viruset.

Interessert i Nesses syn på det mer sentrale

Selv om det går ut over rammen for et svar på Live Nesses kommentar, kunne jeg tenke meg å få hennes syn på det sentrale i det jeg tar opp i blogginnlegget. Og i andre innlegg jeg har skrevet om mRNA-vaksinene, i tillegg til det jeg her avslutter med.

Myndighetene har i hele covid-19-tiden fortalt oss at mRNA-vaksinering er nødvendig for å sikre god nok immunitet i befolkningen. Hvorfor har de unnlatt å omtale den naturlige immuniteten som utvikler seg etter smitte? Og heller ikke omtalt kroppens aller viktigste infeksjonsforsvar – medfødt immunitet? Hvor har mRNA-vaksiner fått all oppmerksomhet?

Det er vanskelig å forstå noe annet enn at myndighetene fortsatt baserer sin politikk på et snevert og feilaktig syn på hvordan folk kan unngå infeksjonssykdommer av typen covid. Det er ellers ikke lett å forstå iveren etter å mRNA-vaksinere sårbare grupper mot det harmløse BA.2.68-viruset. mRNA-vaksinen vil utsette de vaksinerte for en reell risiko, det vil ikke BA.68.-viruset.

Er Live Nesse enig i det siste?

Den nye virusvarianten vil trolig forsvinne snart

På toppen av det hele vil den nye virusvarianten trolig forsvinne av seg selv før vinteren er omme. Ifølge en artikkel i Nature (News in Focus, Vol 620, 31 August 2023) sier evolusjonsbiologen Jesse Bloom ved Fred Hutchinson Cancer Center i Seattle følgende om BA.2.86-varianten: «The most likely scenario is that this variant fizzles out, and in a month, nobody other than people like me even remember that it existed.”

Myndighetene burde i en slik situasjon gi råd om hvordan befolkningen selv kan redusere risikoen for vinterinfluensa og covid-virus, f.eks. om bedre kosthold, lys, vitamin D og andre tilskudd.

Med sin profesjonelle bakgrunn kan Live Nesse kanskje bidra konstruktivt – sammen med meg – til folkeopplysning på disse områdene.


Referanse:

Gazit S et al. (2022). Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2(SARS-CoV-2) Naturally Acquired Immunity versus Vaccine-induced Immunity, Reinfections versus Breakthrough Infections: A Retrospective Cohort Study. Clinical Infectious Diseases (CID) Published by Oxford University Press for the Infectious Diseases Society of America. https://doi.org/10.1093/cid/ciac262

Forsidebilde: Kristine Wook

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  14 september 2023 18:03

  Floridas helsedirektør: Det er ingen bevis for at de nye covid-vaksinene er trygge!

  Av Ethan Huff.
  U.S. Food and Drug Administration (FDA USAs legemiddeltilsyn) godkjente nettopp de nye covid «booster»-injeksjonene for de siste covid-variantene, men Floridas helsedirektør Dr. Joseph Ladapo sier at det ikke er «ingen bevis» for at de er trygge eller effektiv for mennesker.

  På en pressekonferanse denne uken med guvernør Ron DeSantis, avslørte Ladapo humbugen ved å forklare at ingen virkelig vitenskap fant sted i godkjenningsprosessen for disse injeksjonene, som er de nyeste covid-injeksjonene.

  «Vi vet alle at det er en ny vaksine som kommer rundt hjørnet, en ny mRNA covid-vaksine. Og det er i hovedsak ingen bevis for at de er trygge», sa Ladapo. «Det er ikke gjort noen kliniske studier på mennesker som viser at det er til fordel for mennesker; det har ikke vært noen kliniske studier som viser at de er trygge. Og ikke bare det, men det er det mange faresignaler».

  Relatert: Unge menns hjerter blir ødelagt av covid-vaksiner, advarte Ladapo i fjor høst.

  Covid-vasiner «øker sjansene for at du får covid», advarer Ladapo.
  Siden det er to nye covid-injeksjoner som slippes, en fra Pfizer og den andre fra Moderna, er det uklart hvilken Ladapo refererte til – selv om vi mistenker at han mener begge injeksjonene er basert på pseudovitenskap.

  Fra midten av september, vil amerikanere bli tilbudt to nye «oppdaterte» covid-vaksiner fra Pfizer og Moderna, som begge er basert på den samme mRNA-teknologien som ble brukt i de første partiene som kom i slutten av 2020.

  «Pfizer hevdet nylig at i et dyreforsøk ga den oppdaterte vaksinen beskyttelse mot BA.2.86-stammen, og andre varianter som sprer seg hurtig», forklarer Naveen Athrappully, som skriver for America First Report. «Modernes vaksine mot BA.2.86 har allerede blitt gitt til mennesker i forsøk. Begge selskapene planlegger også å rulle ut nye vaksiner rettet mot Omicron-varianten XBB.1.5».

  På pressekonferansen viste Ladapo også til andre studier fra Brasil, Australia, USA og andre steder som viser at mRNA covid-vaksiner «faktisk øker sjansene dine for å få covid». «Det er ikke normalt, og dessverre kommer du til å ha folk på TV som forklare hvorfor du bør være komfortabel med å ta et produkt som til slutt, som sine forgjengere, øker sjansen for å bli smittet», sa han.

  I stedet for å lytte til «ekspertene», mener Ladapo at vi folket må ta våre egne beslutninger basert på vår egne vurderinger. Han fraråder med andre ord å lytte ukritisk til «akademiske mennesker som forteller deg hva du bør tenke».

  «Når de prøver å overbevise deg om å være komfortabel og være enig i ting som ikke føles rett, og som du ikke føler du bør være enig i, er det et tegn,» sa han. «Og jeg ber og håper at du lytter til det fordi det vil tjene deg rett».

  En av studiene Ladapo refererte til kom fra California. Forskere så på data fra 33 Golden State-fengsler og fant ut at fanger og fengselsansatte som fikk de siste covid-booster-vaksinene, endte opp med større sannsynlighet for å få covid sammenlignet med de som nektet å ta dem. Mens smitten blant de uvaksinerte er rett rundt 2,7 prosent, er smitten blant de fullvaksinerte og fullt boostede mer enn 3,2 prosent.

  Ladapo advarte videre om at tidligere mRNA vaksiner og boostere «faktisk forårsaket hjerteskade hos mange mennesker». «Og omfanget av hjerteskadene, det er mer enn kardiomyokarditt som fører til innleggelse,» sa han. «Vi kaller det subklinisk myokarditt. Dens kliniske betydning er egentlig ukjent. I en perfekt verden vil det forhåpentligvis ikke være en stor sak, men vi vet ikke».

  Fra Natural News, publisert 13 september 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Florida Surgeon General Dr. Joseph Ladapo warns that there is “no evidence” the newest COVID vaccines are safe – “lots of red flags”.

  Svar
 • THEY LIED ABOUT EVERYTHING

  They lied about the origins of Covid
  They lied about covid death statistics
  They lied that there was no treatment (go home and if you turn blue then go to hospital)
  They lied about the ventilators & Remdesivir
  They lied that the hospitals were overflowing (while  they choreographed Tiktok dance routines)
  They lied about the masks
  They lied about the lockdowns
  They lied to prevent family visiting dying relatives 
  They lied about outdoor transmission
  They lied about Ivermectin, HCQ, Zinc & Vit D
  They lied about the efficacy of the vaccines
  They lied about the safety of the vaccines
  They  lied to try and hide their data for 75 years
  They lied to hide the extent of the vaccine injuries
  They lied by even calling the shots ‘vaccines’
  They  lied about the need for «vaccine passports»
  They lied to try and justify human rights abusive  vaccine  mandates 
  They lied about the rates of myocarditis
  They lied about the excess deaths

  Svar
 • Northern Light.
  15 september 2023 17:25

  Eksperter anslår at over 20 millioner er døde av covid-vaksinene, og over 2 milliarder har fått alvorlige helseskader.

  Av The Expose.
  Å avdekke bedragene og tilsløringene viser en sjokkerende sannhet som kanskje ikke er så sjokkerende for våre informerte lesere: Covid- «vaksiner» skader og dreper langt flere mennesker enn myndighetene vil at folk skal vite.

  Estimater samlet fra sammenstilte data tyder på at så mange som 20 millioner mennesker over hele verden har dødd så langt av injeksjonene, mens ytterligere 2,2 milliarder har fått helseskader – og vi er bare så vidt i gang.

  VAERS (USA tall) 13 972 dødsfall og 854 084 bivirkninger frem til 5. august 2022, et VAERS-sammendrag for covid-vaksiner til og med 8/5/2022, kilde: VAERS-Analysis. EUDRA (EU tall) viser 46 999 dødsfall og 4 731 833 skader. 76 789 dødsfall, 6 089 773 helseskader rapportert i amerikanske og europeiske databaser etter covid-vaksiner. Kilde: Vaccine Impact.
  Antall injeksjoner i USA: rundt 600 millioner, økt til 608 millioner de siste ukene.
  Kilde: CDC Covid Data Tracker: Vaccinations in the US.

  Antall EU-vaksinasjoner: rundt 900 millioner, økt til 915 millioner de siste ukene. Antall globale injeksjoner: rundt 12 milliarder, økt til 12,5 milliarder de siste ukene. Kilde: Our World in Data.

  Lazarus-rapporten viser at «færre enn 1 % av vaksinebivirkningene er rapportert. Lav innrapportering vanskeliggjør identifiseringen av «problem»- medisiner og vaksiner som setter folkehelsen i fare». Å bruke en 1 av 100- faktor for underrapportering (URF) gjør injeksjonene fryktelig dødelige og skadelige, 1,4 millioner dødsfall og 85 millioner skader for de 600 millioner vaksinene som er gitt.

  Et nyere forsøk på å estimere URF med en faktor rundt 40: VAERS-underrapporterings-multiplikatoren: (EU+USA dødsfall = 13 972 + 46 999 = 60 971 dødsfall, og EU+USA-skader = 854 084 + 6 089 773 = 6 943 857 (flere skader per person, hvorav halvparten er «alvorlige»). Multipliser med 40 for URF og deretter med 8 for hele verden. Dødsfall verden over er rundt 19,5 millioner så langt, og helseskader er rundt 2,2 milliarder. Kilde: healthimpactnews.

  I løpet av de kommende månedene og årene vil disse tallene bli enda høyere ettersom piggproteiner gradvis skader kroppen til de fullvaksinerte, noe som gjør dem utsatt, ikke bare for alle sykdommer som kommer som autoimmune sykdommer, men også for dødelige blodpropper, myokarditt og perikarditt.

  Det krever litt graving for å komme med de nevnte tallene ettersom regimenes helsemyndigheter arbeider overtid for å holde alle relevante data skjult. Måten skader og dødsfall etter covid-vaksinering beregnes på varierer fra land til land, noe som gjør det vanskelig å komme med nøyaktige tall.

  Påstandene om sikkerhet og effektivitet for vaksinene er også svært tvilsomme, også måten hvordan «tilfeller» av covid blir diagnostisert. Gjennom hele den påståtte pandemien ble sykdommer og dødsfall feilaktig tilskrevet «viruset», slik at injeksjonene senere kunne bli framstilt som «kuren».

  Før massevaksineringen i 2020, var årlige covid-«tilfeller» rundt 70 millioner – og husk at den offisielle definisjonen av et «tilfelle» fortsatt er like grumsete i dag som den var i begynnelsen av «pandemien». Etter lanseringen av Operation Warp Speed i USA, økte det årlige antallet covid-tilfeller nesten fem ganger til 330 millioner. Den årlige dødelighetsraten økte også fra 1,7 millioner før Operation Warp Speed til 2,9 millioner etter Operation Warp Speed.

  Dette er viktig fordi det viser at injeksjonene ikke «redder liv» slik det fortsatt hevdes. Det motsatte er faktisk sant ettersom mange flere mennesker blir syke og dør i tiden etter vaksineringen. «I stedet for en 95% reduksjon i skader og dødsfall, har det vært en 370% økning», skriver Peter Halligan på sin Substack. «Årlige dødsfall har økt med 180 %».

  Halligan så på data i VAERS, for å finne tallene på 20 millioner døde og 2,2 milliarder helseskadde. Siden VAERS bare fanger opp en svært liten prosentandel av faktiske vaksinerelaterte bivirkninger, ekstrapolerte Halligan de virkelige tallene.

  «De endelige tallene for nedslaktingen fra dødsmarkene», som han kaller det, viser at disse tallene er langt mer nøyaktige enn myndighetene eller Big Pharma innrømmer. Og hvis disse tallene skulle bli kjent for befolkningen, ville det garantert være mange rasende mennesker med mange spørsmål til styresmaktene.

  Fra The Expose, publisert 15 september 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel:Experts estimate over 20 million are already Dead due to COVID-19 vaccination & over 2 billion are Severely Injured.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Makron ble regelrett buet ut da han skulle åpne Rugby World Cup

Frankrikes president er mektig upopulær.

Forrige innlegg

Kritikk av Musk fordi han ikke ville la Ukraina bruke Starlink til angrep på flåtebase.

USA-senator vil etterforske Elon Musk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.