POSTED IN Krig-fred, NATO, Norge

Macrons forslag betyr krig mellom Nato og Russland.

Er Norge klar for krig mot Russland i Finnmark?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når Macron nå gjentar at det kan bli aktuelt å sende Nato-tropper til Ukraina betyr det at uttalelsen ikke er en glipp, men er gjennomtenkt. Da blir det nærliggende å anta at det er en prøveballong som sendes i samsvar med med Nato-sjefen som er USA. Nato er USAs militære redskap for å forsvare sine (storselskapenes) interesser over hele verden.

Hvordan reaksjonen i Russland og den øvrige verdens blir på dette vil medvirke til det som skjer i etterkant. Men det kommer foruroligende signaler fra Tyskland om at de tenker på å sende langtrekkende kryssermissiler til Ukraina. En lekket telefonsamtale mellom to tyske toppgeneraler bekrefter at dette overveies i Tyskland.

Russland har historiske erfaringer med tyske tropper i dette området.

Alt dette skyldes at den ukrainske forsvarlinjen i øst er i ferd med å falle sammen og at Ukraina er i ferd med å tape krigen. Det vil kle Nato naken og vil måtte føre til en omfattende selvransakelse i vest hvor hele den politiske og store deler av den militære ledelsen vil måtte skiftes ut. De har overhode ikke vært på høyde med den politiske og militære situasjonen og satt i verk tiltak som ikke bare har vært meningsløse, men som snart har kostet en halv million ukrainere sammen med titusenvis av vestlig finansierte leiesoldater livet. Russland har også hatt store tap.

Det er den desperasjonen Macrons uttalelser er uttrykk for. Han sier dermed at vi må være villig til å risikere en alt-ødeleggende atomkrig for at Nato ikke skal tape i Ukraina. og han får allerede nå støtte fra flere mindre EU-land. Er den norske regjeringen klar for en krig mot Russland f.eks. i Finnmark?

Ved å stille slike spørsmål som er konsekvensen av Macrons forslag, går det kanskje opp for noen hvilken utsatt situasjon Norge befinner seg i. Men vi har åpent landet for USA-baser overalt og dermed gjort oss om til et russisk atombombemål. Alt gjøres for å tekkes USA som ikke er i stand til å forsvare oss med annet enn atomvåpen.

Knut Lindtner
Redaktør

Macron står fast ved sine ideer om NATO-tropper i Ukraina,

Den franske presidenten avviste kritikken fra sine NATO-venner. Han insisterte på at han ord var «godt gjennomtenkte og bestemte».

Den franske presidenten Emmanuel Macron sto på torsdag fast på sine kontroversielle ideer som han kom med på mandag, om å sende NATO-tropper til Ukraina. Det har ført til opprør hos noen NATO-medlemmer.

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron er Frankrikes president og samfyrste av Andorra. Han dannet sin egen politiske bevegelse, La République En Marche!, etter tidligere å ha tilhørt Parti socialiste. Wikipedia

Bemerkningen falt til noen reportere, samtidig som han inspiserte den olympiske landsbyen til lekene i 2024, i nærheten av Paris. Macron nektet å gå tilbake på sine uttalelser, til tross for kraftig kritikk fra noen av medlemmene i NATO-blokken.

«Dette er en svært alvorlig sak; ethvert ord jeg har sagt om denne saken er veloverveide, godt gjennomtenkte og urokkelige», påstår Macron.

Den franske presidenten utløste en politisk furore på mandag etter å ha  snakket med noen reportere. Det skjedde etter at han var vertskap for et møte med europeiske ledere i Paris. Macron insisterer på at Vesten ikke må betenke seg for gjøre alt for å hindre at Russland får overtak i konflikten. Han sier at utplassering av tropper fra NATO og andre vestlige land ikke bør være utenkelig.

«Det er offisielt ingen enighet i dag om å sende inn slike bakketropper», sa  han. «Men  når det gjelder dette så kan vi ikke utelukke noen ting. Vi må gjøre alt for å hindre at Russland vinner denne krigen».  

Hans uttalelse utløste straks en bølge av benektelser fra flere NATO-medlemmer, iallfall fra de viktigste medlemmene i blokken. Det inkluderer USA, Storbritannia og Tyskland. De insisterer på at de ikke har slike planer.

Men noen mindre medlemmer av blokken, som Estland og Litauen, viste seg å støtte Macron. De antydet at det å sende tropper til Ukraina ikke bør avvises.

«Vi bør ikke være redde for vår egen makt. Russland sier at dette vil bety en opptrapping. Men forsvar er ikke opptrapping»,sa statsministeren i Estland, Kaja Kallas til Sky på onsdag. «Jeg mener vi bør ha alle muligheter på bordet. Hva mer kan vi i realiteten gjøre for å hjelpe Ukraina å vinne?».

Moskva har på det sterkeste fordømt Macrons bemerkninger i en advarsel mot den USA-ledede blokken, mot å foreta ytterligere fiendtlige tiltak. Dersom NATO-styrker faktisk blir utplassert i Ukraina, vil en direkte konfrontasjon mellom NATO og Russland ikke bare være «mulig», men faktisk «uunngåelig», advarte Kremls talsmann Dmitry Peskov.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: engin akyurt

https://www.rt.com/news/593468-macron-ukraine-nato-troops/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 mars 2024 9:41

  Estland, Latvia, Litauen, Frankrike, Tyskland, England, USA med fleire er på line med Noreg: Det er viktig å øydeleggja Russland. Det er ikkje viktig å få slutt på krigen.

  Fattar norske innbyggjarar galskapen Støre-regjeringa har drege oss inn i? Krigsforbrytar Støre fattar det neppe.

  Ut av NATO før det er for seint! Oppseiingstida er visst 12 månader.

  Svar
 • Vladimir Putin begynte sin tale til den føderale forsamlingen. Første teser:

  «— I år er det 10 år siden den legendariske «Russian Spring».

  «Landet står overfor store utfordringer som bare kan oppnås sammen.

  «Russland har bevist at det kan svare på enhver utfordring.

  — SVO ble støttet av det absolutte flertallet av det russiske folk.

  — I produksjonen jobber de i tre skift – så mange som fronten trenger.

  «Hele økonomien har vist fleksibilitet og motstandskraft.

  — Russisk næringsliv sendte mer enn 2 milliarder rubler for å støtte soldater fra det nordlige militærdistriktet og deres familier.

  «Jeg ber alle myndigheter om å fortsette å gjøre alt for å støtte våre helter, deres koner, mødre, fedre og barn.»

  «Vi vil ikke tillate noen å blande seg inn i våre interne anliggender.»

  «Russland fører nå en rettferdig kamp for sin suverenitet og sin sikkerhet.»

  Lykke til NATO. (skjønt jeg tror dere «skubber» dere på feil mann.) Beklager kjære nabofolk. Våre politikere forakter sitt folk. De er ryggesløse marionetter. Fullstendig uinteressert i Norges indre anliggender. De er så «starstruck» av kjendiser ute verden. Rævslikker dem hemningsløst for å få en internasjonal posisjon. Vi husker den amerikanske diplomaten’s karakteristikk av Støre! Off the record: «en prinsippløs vinglepetter som ikke sto for noenting» easy to steer. Sukk og stønn. Kjære Putin, Russland hjalp mitt land med å kaste ut nazistene. Tusen takk. Jeg håper du kan hjelpe oss med å kaste ut neonaziene fra Norge og. Jeg ser at du sparte sivile og infrastruktur da du forsvarte russere i Ukraina. Neonaziene og azovnaziene hadde bygget biolabratorier hvor de utviklet biovåpen spesielt myntet på etniske russiske/slovakiske grupper. Easy with the nukes-våre politikere gjør vårt land til et nytt Ukraina. De kommer til å rømme landet og gjemme seg i bunkeren på Svalbard. Lite skjønner de at når dette er over blir de «sluppet som en kald potet», slik går det med slike maktsyke spyttslikkere. Alltid! Selv motstanderne forakter dem.

  Svar
 • Norge er ikke klar. Våre militære styrker er uskikket til krig mot rådende verdensmester på slagmarken, Russland. Vi kan muligens bidra med jagerfly og en håndfull spesialsoldater. Fra første dag vil globalist -og kazarorganisasjonen NATO rote i blinde i nord. Alle anlegg regjeringer i logrende servilitet har latt USA og NATO etablere i Finnmark og Troms vil bli groper eller hull i fjellet. Norske soldater må nekte møte til tjeneste for krigen norske myndigheter og stortinget tilrettelegger for på norsk jord. Reservister må ikke møte. Hvofor skal våre ungdommer dø for den korrupte, inkompetente politiske ledelse og landssvikerne på stortinget og regjering i en krig som er skapt for at politikerne skal oppnå personlige fordeler og prestisje? I stede bør folk i nord organisere seg å med alle midler bekjempe den utenlandske militære tilstedeværelsen i nord. Med nordområdenes naturressurser som olje, gass, mineraler, malm, oppdrett og fiskeriressursene har regionen råd å betale Wagner Group bistå i jobben med å avslutte okkupasjonen staten har stått for i hundrevis av år. Kanskje samene, kvænene, nordmennene, finnene, svenskene, russerne etc. i nord endelig kan bli sine egne herrer.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   3 mars 2024 18:06

   Bravo! Alle utanlandske militære installasjonar, lager, våpen og personell må ut av Nord-Noreg.

   Det same gjeld Midt-Noreg ogSør-Noreg.

   PS Det er festleg/tragisk/underleg at ein nord-amerikansk pengemann, E. Musk, har eit sunnare syn på NATO enn det me finn i Klassekampen og resten av norsk «venstreside».

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 mars 2024 15:31

  Elon Musk ser problema NATO-utviding skapar, og grunngjev kvifor NATO må leggjast ned:

  https://www.rt.com/news/593674-musk-why-nato-exists/

  Lukkast han med det, er det håp for Noreg òg.

  Svar
 • Northern Light.
  3 mars 2024 17:53

  Når Putin snakker bør Vesten lytte, dette er kanskje Russlands siste advarsel.

  Av Larry Johnson.
  Så lytt til Putins advarsel til Vesten under hans årlige tale til det russiske folk. Putin bemerket at mens Vesten anklaget Russland for planer om å angripe NATO-allierte i Europa, «velger vestlige allierte ut mål på vårt territorium», og snakker om å sende NATO-styrker til Ukraina».

  «Vi husker skjebnen til de som tidligere sendte sine militære styrker til vårt lands territorium», sa den russiske lederen, og hentydet tydelig til de mislykkede invasjonene av Napoleon og Hitler. «Nå vil konsekvensene for inntrengere være langt mer tragiske».

  I en to timer lang tale foran et publikum av lovgivere og toppfunksjonærer, kalte Putin vestlige ledere hensynsløse og uansvarlige, og erklærte at Vesten burde huske på at «vi har også våpnene som kan treffe mål på deres territorium, og hva de nå foreslår og skremmer verden med, er en reell trussel om en atomkrig som vil bety ødeleggelsen av vår sivilisasjon».

  Putins uttalelser var ikke uforberedt. De var nøye rettet spesielt mot Biden og NATO-ledere, og kom i kjølvannet av Frankrikes president Macrons utrolig uforstandige tale tidligere i uken: Frankrikes president Emmanuel Macron sa mandag at «å sende vestlige bakkestyrker i Ukraina ikke er «utelukket» i fremtiden», etter at saken ble diskutert på et møte med europeiske ledere i Paris, «ettersom Russlands fullskala invasjon går over i et tredje år».

  Den franske lederen sa at «vi vil gjøre alt som trengs for at Russland ikke kan vinne krigen», etter møtet med over 20 europeiske stats- og regjeringssjefer og andre vestlige tjenestemenn. «Det er ingen konsensus i dag om å sende inn offisielle, godkjente bakkestyrker. Men når det gjelder dynamikk, kan ingenting utelukkes, sa Macron på en pressekonferanse i Elysee-presidentpalasset.

  Foruten Putins klare advarsel til NATO-alliansen om at de leker med faren for en atomkrig, offentliggjorde Russlands etterretningstjeneste en samtale mellom tyske militæroffiserer, som diskuterte planer om å angripe Russland. I følge utskriften fant samtalen sted 19 februar 2024 mellom Grafe (avdelingsleder for operasjoner og øvelser ved Air Forces Command of the Bundeswehr), Gerhartz (Bundeswehr Air Force Inspector), Fenske og Frohstedte (ansatte i luftvåpnet, operasjonskommandoen i romoperasjonssenteret til Bundeswehr). Det var en detaljert diskusjon om bruk av tyske missiler til å angripe mål i Russland, som Kerch-broen på Krim.

  Dette var for å gjøre Vesten oppmerksom på at Russland er fullt klar over hva NATO-tjenestemenn på tvers av alliansen sier til hverandre, og at de er klar over planer om å angripe russiske mål. Dette kombinert med Putins uttalelser dagen før, er en utvetydig advarsel til Vesten om at den nærmer seg en rød linje som, hvis den krysses, vil føre til en sterk russisk reaksjon.

  En slik reaksjon kan omfatte å ødelegge NATO-baser som brukes til å starte angrep på Russland. Putin mener alvor. Han er seriøs, og alvoret i saken understrekes av at Putin gir grønt lys til å lekke avlyttede samtaler av NATO-offiserer til media. Vesten bør nå ta advarselen alvorlig.

  Fra Kolozeg, publisert 3 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: When Putin Talks The West Better Listen – Larry Johnson.

  Svar
  • Eric Kamov
   4 mars 2024 3:28

   . . . »sa Macron på en pressekonferanse i Elysee-presidentpalasset» . . .

   ‘Elysee’ = In Homer’s Odyssey, Elysium is described as a paradise:

   »to the Elysian plain…where life is easiest for men. No snow is there, nor heavy storm, nor ever rain, but ever does Ocean send up blasts of the shrill-blowing West Wind that they may give cooling to men.»

   —  Homer, Odyssey (4.560–565)

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 mars 2024 20:37

  All grunn til å lytta til Northern Light/Larry Johnson.

  Engelske krigarar flyg inn ved til hytter i nord. Opplysningsnivået i Forvarets forum imponerer ikkje:

  https://www.forsvaretsforum.no/aw101-clockwork-indre-troms/royal-navy-flyr-ved-til-avsides-norske-hytter/366302

  Den kjende krigstapar og NATO-general E. Kristoffersen er klar til krig mot Russland i Finnmark. (NRK 3.3.2024) Søk dekning!

  Svar
 • Hvis vestlige land skal sende egne militære styrker (soldater) inn i denne krigen, så sendes vel disse militære styrker til Ukraina for å delta i krigen i Ukraina?
  Eller forventer man at feks Norge, Sverige og Finland (mfl) skal gå til direkte angrep på Russland og sende sine militære styrker (soldater) inn på feks Kola halvøya mot de viktige russiske basene her?
  Et angrep fra NATO-landene kan isteden komme i form av en sverm av raketter og bombefly mot strategiske mål i Russland sendt fra baser i NATO-landene.

  USA har vel sagt at USA ikke vil sende militære styrker til denne krigen i Ukraina eller Europa, USA ønsker ikke en direkte krig mellom USA og Russland feks i Ukraina. USA hovedfiende er Kina og sekundært Russland. USA vil vel ikke risikere å starte en atomkrig med Russland hvis målet til USA er å nedkjempe Kina?
  En større krig i Europa mellom NATO og Russland vil kunne bli en slags proxy-krig hvor USA ikke deltar med egne styrker (soldater) men bare sender våpen og ammunisjon (dette til tross for at paragraf 5 i NATO-pakten – NATO-landene har ingen garanti for at USA faktisk vil sende egne styrker/soldater til Europa ved et angrep fra Russland mot NATO-land). USA kan ønske å føre en krig i Europa hvor bare europeiske NATO-styrker (soldater) deltar (USAs krig til siste europeer).

  Kan det tenkes at Russland kan komme til å slippe en atombombe over noen ubebodde områder feks nordpå som en kraftig advarsel til NATO-landene om hva som videre kan komme til å skje?
  Det kan være fare for at det kan bli atomkrig hvis Russland skulle være på vei til å tape (hvis feks flere NATO-land skulle sende soldater og styrker til slagmarken i Ukraina)
  Men istedenfor atomkrig kan evt Kina gå til det skritt å forsyne Russland med våpen og ammunisjon (og evt noe militært personell).

  Svar
 • Eric Kamov
  4 mars 2024 3:39

  Redaktør: »Ved å stille slike spørsmål som er konsekvensen av Macrons forslag, går det kanskje opp for noen» – at det faktisk er Vidkun Quisling’s etterkommere som befolker den norske lovgivende forsamling – les: Det Norske Storting!

  PS:
  Forøvrig en [bokstavelig talt] ‘forbilledlig’ illustrasjon til artikkelen!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hufvudstadsbladet: 0,25 % vaksinerte i Kongo.

Men få døde og nesten ingen smitte.

Forrige innlegg

En ny krig i Europa.

EU mot bøndene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.