POSTED IN Frankrike

Rare prioriteringer:

Macron hygger seg på Elton John-konsert mens voldelige opptøyer herjer over hele Frankrike

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trevor Mauk

Frankrikes president Emmanuel Macron fikk kritikk for å ha vært på en Elton John-konsert torsdag kveld, mens Paris og resten av landet har vært herjet av voldelige protester. En video av Macron viser ham danse til Elton Johns «Saturday Night’s Alright For Fighting».

Thierry Mariani fra Rassemblement National, det største opposisjonspartiet ledet av Marine Le Pen, sa at Macron på konsert mens «Frankrike sto i brann, var «helt uansvarlig» og påpekte at Macron heller foretrakk å applaudere Elton John» – ifølge Fox News. Thierry Mariani siterte til og med Forkynnerens bok fra Det gamle testamente, «Ve deg, o land, når din konge er et barn» rapporterte the Independent.

Elton Johns ektemann, David Furnish, la ut et bilde av de to med Macron på Instagram, men innlegget har siden blitt slettet. Kommentatorer på Instagramkontoen angrep innlegget som «feil timing», og: «Macron er under alt lavmål» ifølge NDTV. En tredje kommentator la ikke fingrene i mellom, og sa: «Samtidig som et barn ble drept av politiet under hans regjering, hygger han seg på konsert. En skam for Macron».

Konserten fant sted torsdag kveld men opptøyene begynte på tirsdag, og Frankrike hadde sin femte natt med demonstrasjoner på lørdag – 45.000 politi ble utplassert i Frankrikes gater for å bekjempe opptøyene.

Hendelsen som utløste opptøyene skjedde tirsdag 27. juni, da en politimann skjøt og drepte Nahel Merzouk under en trafikkontroll i Nanterre, vest for Paris. Ifølge Reuters kjørte tenåringen i bussfeltet under en trafikkork da han ble stoppet, men nektet å vise førerkort og forsøkte deretter å kjøre videre.

Politimannen skjøt ham i venstre arm og bryst, ifølge statsadvokaten i Nanterre, som la til at betjenten fryktet at tenåringen ville starte en biljakt og skade andre. Politiet sa at Nahel Merzouk hadde vært kjent for å ignorere trafikkontroller tidligere. «Han måtte stoppes, men politibetjenten ønsket åpenbart ikke å drepe sjåføren, Nahel Merzouk» sa politimannens advokat.

En video i Paris viser en demonstrant bevæpnet med det som ser ut til å være et maskingevær. Vitner har også filmet bygninger som kollapser og andre ble fullstendig oppslukt av brann. Ytterligere en video viser hundrevis av demonstranter som ser ut til å plyndre og ødelegge eiendommer, og en video viser en buss som kjører gjennom flammer. Lørdag holdt hundrevis av muslimer i Frankrike en prosesjon for avdøde Nahel Merzouk. Associated Press rapporterte 1. juli at president Macron avlyste sin reise til Tyskland på grunn av tilstandene i landet.


Fra the Daily Wire, publisert 2. juli 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker, videoer i originalartikkelen – med tweet-video som viser Macron på konsert, og andre tweet-videoer som viser opptøyer.
Originalartikkel: ‘Totally Irresponsible’: Emmanuel Macron Attends Elton John Concert While France Burns.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Uinteressant for Nrk. De sender andre nyheter:

  «Familien i sentrum, bare ikke Putins egen»
  nrk.no/urix/familien-i-sentrum_-bare-ikke-putins-egen-1.16466841

  Svar
 • Northern Light.
  4 juli 2023 16:14

  Det er Frankrike som blir integrert i den arabiske verden.

  Av Mohamed Omar.
  I Frankrike raser opptøyene. De snakker igjen om «integrering». Det betyr at befolkningen med arabisk og afrikansk bakgrunn bør integreres i fransk kultur. Dette er imidlertid lite sannsynlig. Det vil kreve at utviklingen som har pågått i mer enn femti år skal snu.

  For at det skal være mulig, kreves en total innvandringsstopp fra enkelte regioner sammen med et omfattende program med å sende folkene tilbake til hjemlandet. Det ville også kreve store endringer i den moderne, vestlige livsstilen. Ellers vil fødselstallene blant etniske franskmenn fortsette å være lave, og den etnisk franske befolkningen vil krympe.

  Ønsket om slike radikale endringer finnes ikke i Frankrike.

  Derfor er det mye mer sannsynlig at utviklingen vil fortsette som den har gjort i flere tiår, det vil si at Frankrike vil fortsette å integrere seg i den arabiske verden, i den nordafrikanske kultursfæren.

  Alle som promenerer langs boulevardene i det nye Paris kan ikke unngå å legge merke til at de store barnefamiliene fremfor alt har arabisk og afrikansk bakgrunn. Ungdommene er sterke og stolte.

  I for eksempel havnebyen Marseille i Sør-Frankrike nærmer den muslimske befolkningen seg raskt femti prosent.

  Vi vil være der i løpet av noen år bare. Det samme gjelder Montpellier, Nimes, Nice og flere byer ved Middelhavskysten.

  Samtidig som opptøyene raser i landet, åpner Frankrike sitt nasjonalmuseum om immigrasjonens historie: Musée national de l’histoire de l’immigration. Museets budskap er at innvandrere bygde Frankrike og at de burde være stolte av det.

  Et annet budskap de ønsker å få ut er at franskmennene har stor gjeld til araberne og afrikanerne for deres kolonialistiske kriminalitet mot dem. Museets budskap heter «informasjon».

  Ifølge museets egen undersøkelse mener 58 prosent av franskmennene at de er dårlig informert om innvandring. Jo mer informerte folk er, jo mer positivt blir bildet deres av innvandrere, sier museumsdirektør Constance Rivière.

  Fra News Voice, publisert 4 juli 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker og demografisk kart for Islam i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Mohamed Omar: Det är Frankrike som integreras i arabvärlden.

  Mohamed Omar (Eddie Råbock) er en poet og samfunnsdebattant, født og oppvokst i Uppsala. Han ble et kontroversielt navn i 2009 da han begynte å kalle seg islamist. Etter rundt to år ombestemte han seg imidlertid og tok avstand fra tidligere uttalelser. Han publiserte flere selvkritiske tekster og har siden markert seg som sekularist og kritiker av islamisme.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Om årskull og om lengde.

Ukraina mister snart hele årskull i krigen.

Forrige innlegg

Ungarns statsminister Victor Orbán:

EU er nær konkurs. Hvem har ansvaret, og hvor er alle pengene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.