POSTED IN EU

Ungarns statsminister Victor Orbán:

EU er nær konkurs. Hvem har ansvaret, og hvor er alle pengene?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Swebbtv

Den europeiske union har avsporet fullstendig. Nå krever EUs maktelite enda mer penger fra medlemslandene. Men hvor er alle de andre pengene blitt av? – undrer Ungarns statsminister Viktor Orbán i en viral video på Twitter. Han krever svar!

EU skulle være et prosjekt for fred og velstand. Det er ikke tilfelle. Nå er det en union for krig og milliardregn over legemiddelindustrien, globalistenes «grønne omstilling», Ukraina og andre ting.

I et klipp på sosiale medier krever Ungarns statsminister Viktor Orbán å få vite hvor alle pengene er blitt av, og hvem som har ansvaret for at EU nå er på konkursens rand.

Ifølge Orbán har EU-kommisjonen lagt frem et forslag til budsjettendring som oppfordrer medlemslandene til å gi enda flere hundre milliarder til Brussel.

– Dette reiser spørsmålet: Hvordan havnet vi i denne situasjonen? Hvordan kunne EU havne på randen av konkurs? – spør han i videoen på Twitter.

– De vil at medlemslandene skal betale 50 milliarder euro slik at de kan gi dette til Ukraina, når de ikke engang kan redegjøre for pengesummene vi har sendt dit så langt. De vil ha mer penger fra medlemslandene for å kunne betale rentene på lånene som EU tok opp tidligere. Det er disse lånene Polen og Ungarn så langt ikke har sett en krone av.

– De vil ha enda mer penger fra oss til innvandring, men ikke for å beskytte grensene, men for å ta inn immigranter. Og de glemte selvfølgelig ikke sin egen lommebok. De ber om milliarder av euro for å heve lønningene til Brussel-byråkratene.

Ungarns standpunkt til dette er klart, påpeker Viktor Orbán på slutten av klippet.

Først og fremst vil vi vite hva de enorme pengesummene vi har gitt så langt har blitt brukt til. Da vil vi også vite hvem som er ansvarlig for å bringe EU på randen av konkurs.


Fra Swebbtv, publisert 30.06.2023.
Oversatt av Northern Light fra svensk. Twittermelding i originalartikkelen.
Originalartikkel: EU nära konkurs, enligt Ungern: ”Vem bär ansvar, och var är alla pengar?”

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Det er ikke noe rart at Viktor Orbán blir uglesett i norsk media.
  Han går ikke i takt, i det ‘frie’ Europa. ;-)

  Svar
  • Børre Enoksen
   4 juli 2023 23:07

   Han stiller i allefall spørsmål, som tydeligvis de færeste tør gjøre. Og det er en meget bra ting. Noen bør jo svare for overforbruket i EU-Parlamentet…

   Svar
 • wasan Totland
  4 juli 2023 23:20

  Til Victor Orban. EU trykker nå penger helt til det kollapser. Det er planlagt. Landene er i resesjon men hostet nettopp opp 100 milliarder.

  Svar
 • Northern Light.
  14 august 2023 17:00

  Polens statsminister vil holde folkeavstemning om EUs immigrasjonsplan.

  Mateusz Morawiecki spør velgerne om de ønsker å akseptere «tusenvis av illegale innvandrere» under EUs foreslåtte nye regler.

  Av Kate Connolly.
  Polens høyreorienterte statsminister har sagt at han ha en folkeavstemning om EUs migrasjonsreformer, der velgerne vil bli spurt om de er villige til å akseptere «tusenvis av illegale innvandrere fra Midtøsten og Afrika». Mateusz Morawiecki kunngjorde i en video publisert på nettet søndag, at folkeavstemningen vil falle sammen med et parlamentsvalg 15. oktober. Migrasjon og sikkerhet vil være sentrale temaer i valget, ettersom Morawieckis regjerende parti, Law and Justice (PiS), vil beholde makten.

  PiSs kampanje for å forlenge sitt åtteårige styre startet sist torsdag, da forsvarsministeren Mariusz Błaszczak kunngjorde at han plasserer 10 000 soldater «nærmere grensen til Hviterussland slik at de ikke våger å angripe oss». Kunngjøringen kom etter at hviterussiske militærhelikoptre krenket polsk luftrom forrige uke og leiesoldater fra Wagner-gruppen slo leir i Hviterussland. Warszawa har tolket dettesom en direkte provokasjon, og viser til det dem som økende bevis på trusselen Minsk utgjør for Polen og EU.

  Morawieckis regjering har lenge vært i mot EUs planer om å fordele migranter jevnt blant medlemslandene, og dele ansvaret for folk som kommer inn i EU uten oppholdstillatelse. En avtale ble formelt godkjent av EUs innenriksministre i juni, til tross for enkelte lands innvendinger, inkludert Ungarn og Polen.

  Morawiecki sa at folkeavstemningen ville stille et klart spørsmål: «Støtter du mottak av tusenvis av illegale innvandrere fra Midtøsten og Afrika pålagt av europeisk byråkrati?» Videoen hans viste scener med gatevold i Vest-Europa, med brennende bygninger og kjøretøy, en hentydning til nylige opptøyer i Frankrike. I en scene sees en svart mann slikke en stor kniv. Bildene er ledsaget av stemmen til PiSs leder, Jarosław Kaczyński, som spør: «Vil du at dette skal skje i Polen? Vil du slutte å være herre i ditt eget land?»

  PiS har fått oppmerksomhet til det økende antallet afrikanske og Midtøsten-migranter som kommer inn i Polen via Hviterussland, som ikke er et EU-medlem og som Polen deler en 400 km lang grense med. Hittil i år er det gjort om lag 19.000 forsøk på å krysse grensen, mot 16.000 i hele 2022. Omtrent 2000 polske soldater og 5000 grensevakter vokter for tiden grensen. En del av grensen er beskyttet av en 186 km lang metallvegg.

  Polen har gitt opphold til mer enn 1 million ukrainere, som stort sett er hvite kristne. Men i årevis – spesielt under høydepunktet av flyktningkrisen i 2015 – har politiske ledere ytret sin innvending mot å være vertskap for muslimer og andre mennesker fra forskjellige kulturer, og hevdet at de truer landets kulturelle identitet og sikkerhet.

  I den kommende folkeavstemningen vil velgerne også bli stilt andre spørsmål om andre temaer, blant annet om de støtter en økning i pensjonsalderen, som var senket til 60 for kvinner og 65 for menn, og privatisering av statlige virksomheter. På et nylig politisk møte i Chełm, nær grensen til Ukraina, sa Kaczynski at en EU-ledet privatisering av skoger ville hindre polakker i å plukke sopp, et populært nasjonalt tidsfordriv. Høyden på soppplukkings-sesongen faller sammen med datoen for avstemningen. Kaczynski sa: «Vi har denne friheten. Vi kan gå og plukke sopp, dette er en del av vår frihet, og vi vil ikke la denne friheten bli stjålet fra oss».

  Kaczynski har også vekket den anti-tyske følelsen som partiet hans har brukt for å styrke sin base siden stiftelsen i 2001, sammen med temaer som kvinnehat, homofobi, sikkerhet og rasisme. Han har sagt at Tyskland burde tvinges til å betale Polen 1,3 milliarder euro i erstatning for nazistenes krigsforbrytelser. Tyskland har avvist kravene.

  Kaczynski har vist til Polens ødeleggende opplevelser av livet under nazi- og sovjettidens styre som begrunnelse for polakkenes frykt og krav. Han sa på samlingen i Chełm: «Vet du hvem som har størst innflytelse i Brussel? Akkurat – Tyskland. Og vi ville bli tvunget til å gå fra å bo under en støvel fra øst til en annen støvel fra vest».

  Fra The Guardian. Publisert 13 august 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Polish prime minister to hold referendum on EU’s immigration plan.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rare prioriteringer:

Macron hygger seg på Elton John-konsert mens voldelige opptøyer herjer over hele Frankrike

Forrige innlegg

Som forutsagt av president Eisenhower (1961)

USA holdt Midtøsten destabilisert for det militær-industrielle kompleksets profitt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.