POSTED IN Israel

Machiavelli: I høyere politikk er ord masker.

Hvem skjuler seg bak masken?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Kollaboratører hjemme og ute

Av Jan Hårstad

Det var Nietzsche som skrev at «Profesjonalisme i politikk er dobbeltspill.» Nå hadde han ikke den erkjennelsen fra seg selv for det var Machiavellis budskap til verden. « I høyere politikk er ord masker.»

Da har vi hatt den situasjonen i Norge i mange år at vår hjemlige Israel-Lobby har nedlagt kilometervis med spalteplass ved å skrive at PA/Abbas var noe terroristisk svineri som burde fratas enhver økonomisk og politisk støtte. Det har liksom vært et sentralt kamppunkt i den norske debatten. I Aftenposten og Document.no.

Men det er slett ikke slik det militære Israel ser på saken. Heller tvert om. Her har vi da bloggen jns.org i Washington som er en av de sentrale strategisk-militære tenketanker for Israel. En av kanonene der, Yaakov Lappin, skriver velsignet usminket og realistisk om hva  som har skjedd på Vestbredden det siste året. 

Yaakov Lappin

Vanlig norsk mediadekning er slik: spesialstyrker fra Shin Bet og Shahab rykket inn på Vestbredden og uskadeliggjorde noen palestinske terrorister. Det har blitt omtrent 80 døde palestinere så langt i 2023. Men «Operation Breakwater» startet for over ett år siden og impliserer hele 56 reservebataljoner samt ingeniørstyrker som bygger en 12 kilometer lang Security mur.

Som det framgår av Lappins tenkning. Alle disse anstrengelsene skulle heller vært brukt mot Libanon/Hizballah og han oppsummerer:

«Skuer man framover har det israelske forsvarsetablissementet merket seg litt villighet fra PA (Palestinsk Selvstyre i Ramallah) for å forsøke å gjenerobre kontrollen av Nablus. Skjønt denne villigheten avtar ved de kaotiske og turbulente realiteter som har svekket motivasjonen hos Pas sikkerhetsstyrker i denne tida.

Det israelske forsvars etablissementet mener fortsatt at et sterkt PA på bakken er en avgjørende faktor i israelske sikkerhetsinteresser da dette sparer Hærens resurser og den slipper direkte å kontrollere og håndtere de palestinske byene.

Utenfor terrorhulene i Jenin og Nablus er fremdeles PA i kontroll av mye av dets territorium, en situasjon som israels forsvarsetablissement er interessert i å opprettholde.»

(min oversettelse).

I dag 23. mars var det da lederen for Tulkarem Brigadene,25 år gamle Amir Abu Khadijeh, som ble drept og hvorfor Shin Bet og andre så lett kan finne disse ungdommene skyldes naturligvis at de er understøttet av etterretning fra PA. Ungdomsopprøret truer PAs makt og hegemoni over palestinerne. Det er en fiendtlig rival om makt.

Stein mot tanks

Dess eldre jeg blir og dess mer jeg leser om den tyske okkupasjonstiden i Norge, dess større respekt får jeg for motstandskarene. Gestapo var ikke bare i kollaborasjon mot Nasjonal Samlings rikshird, de hadde også det meste av statspolitiet på sin side. NKP var det parti som tok de største offer, uten forkleinelse for noens innsats.

Det er nesten ufattelig at disse ungdomsgruppene i Jenin og Nablus har klart å overleve den israelske  hæren, deres undercover styrker, deres Shin Bet og Shahabak samt PAs etterretning til sammen. Men så flyter da blodet også daglig.

Nå har jo den norske «venstresida» svingt seg opp som kollaboratører for Nato. Nato er en eufemisme for den amerikanske verdensmakt som forbereder krig også fra Norge. Ellers fra hele verden faktisk.

Hvordan vil denne kollaboratørsituasjonen utvikle seg? Blir «venstresida» Natos Rikshird når krigingen  starter i Norge? Vil de som PA gjøre etterretningsarbeid for imperialismen? Her er en god del spørsmål som de unge her bør gi noen tanker. Før det blir for sent.

Forsidebilde klippet fra Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Nå har jo den norske «venstresida» svingt seg opp som kollaboratører for Nato»

  Hvilke venstreside?
  Hva er en ‘venstreside’?
  – ‘Radikal ‘, er et begrep som betyr ‘å gå til roten for å finne sykdomsårsaken’, har ihvertfall ingenting med norsk venstreside å gjøre lengre. ( Kanskje aldri tidligere heller?)
  Hva er en ‘høyreside’?

  Det ser ut til å være begreper som skal få oss til å gå i klinch med hverandre.
  – Istedet for å engasjere oss i og analysere politiske overgrep, og se på hva som gjøres mot vår frihet og frihetslengsel.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kronikk om fred – blant annet

Hvilke næringer burde Norge satse mer på?

Forrige innlegg

Hvis WHO får makten over vaksinene:

En katastrofe!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.