POSTED IN Libanon

Libanon:

Spenningen stiger.

0
Print Friendly, PDF & Email

Begynner den libanesiske borgerkrigen nå?

Av Jan Hårstad

Den grusomme libanesiske borgerkrigen på 1970-tallet har egentlig aldri tatt slutt, men fant seg nye former for krigføring. En av disse var likvidering av prominente folk både på den kristne og den muslimske siden.

Det er ikke slik at det skal store begivenheter til for å sette fyr på denne borgerkrigen.

Basert på erfaringer er det nyttig å se på hva som skjedde i Kahale onsdag 8. august for det kan bli inngangen til en mer åpen borgerkrig.

Hizballah vet jo utmerket godt at Israel med spioner og satellitter overvåker all trafikk langs hovedveien mellom Beirut og Damaskus som er en god, solid vei. Her har gjennom årene mang en transport for Hizballah blitt pulverisert. Av den grunn bruker Hizballah en ynkelig fjellvei som går gjennom både drusisk og kristent territorium, men som så absolutt ikke er laget for tungtrafikk.

Her kommer da åpenbart en trailer tungt lastet med våpen til tettstedet KAHALE og velter. Åpenbart har denne trailer en sikkerhetseskorte på fire personer i en følgebil. Men militsmenn fra Lebanse Forces og Kataeb iler til for å se på havariet.

Da oppstår umiddelbart skyting. 64 år gamle Fadi Beijani blir drept fra den kristne siden og Ahma Ali Kassas fra Hizballah.

I dag torsdag kommer den libanesiske hæren til og sleper lasten for undersøkelse i sitt hovedkvarter som ligger like i nærheten.

Sist det var en stor trefning mellom arvefiendene Hizballah-Kateb/Lebanon Forces fant sted i Beirut for to år siden. Hizballah-folk hadde kommer over Den GRØNNE LINJEN i Beirut og ble skutt i et stort antall. Og Hizballah gjorde den gang ingenting for å hevne dette, begravet sine døde.

Katai’b, Kataeb, mest kjent som Falangistpartiet, er et libanesisk parti som ble grunnlagt av Pierre Gemayel i 1936. Det var opprinnelig en maronittisk ungdomsbevegelse som fikk sitt navn fra det spanske fascistiske partiet med samme navn. Wikipedia

Hvorfor Lebanse Forces (Geagea) og Kataeb (Sami Gemayel) kan holde seg med anseelige hærstyrker skyldes et tett samarbeid med en rekke militære etterretningstjenester, fortrinnsvis fra Israel, USA og Frankrike.

Her anklages Hizballah for å være et underbruk av Iran, men de redegjør ikke for hvem de selv er agenter og underbruk for.

Dess mer en studerer den gamle libanesiske borgerkrigen finner en ut at det var en krig mellom større makter som fant sted med proxyer i Libanon.

Det skulle ikke forundre at en ny libanesisk «borgerkrig» får de samme dimensjonene.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hundene bjeffer men karavanen fortsetter

Oppgjør med sionist-jødisk tenkning

Forrige innlegg

Oppslag i vestlige medier:

Kina vil skjule ubåtene sine i havet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.