POSTED IN Israel, Palestina

Les den:

Sannheten om Palestina og «Israel»

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

En fantastisk bok er den, Ilan Pappes: «The Ethnic Cleansing of Palestine» (Oxford, 2007). Den hjelper oss langt på vei til å finne sannheten om Palestina og «Israel».

Ilan Pappe, framstående jødisk historiker, viser hvordan palestinerne ble «etnisk renset» fra hjemlandet Palestina for at Staten «Israel» med nye kolonialister skulle bli til.

Det var ikke skjulte tanker, men åpent, erklært målsetting, som tidlig ble gjort kjent. Theodor Herzl, Staten Israels «åndelige far», skrev i sin dagbok (1895) hvordan araberne måtte ut av landet for at «Israel» skulle bli til. Og David Ben Gurion, som ble Israels første statsminister, fulgte det opp med klare planer, direktiver og forordninger om hvordan palestinerne skulle bli «etnisk renset». «Jeg er for tvungen forflytning (av palestinerne)», sa han. «Jeg ser ikke noe umoralsk ved det».

En annen sionistisk leder, Yossef Weitz, skrev: «Det er vår rett å flytte ut araberne.» Og: «Araberne (i Palestina) må dra.»

De dro ikke frivillig, palestinerne, som var i overveldende flertall. Slik ble framgangsmåten for de jødiske styrkene, som angrep palestinere i hele landet: Først å okkupere landsbyer og byer. Så å rasere alle hus. For deretter å fordrive palestinerne, med vold og våpenmakt. Det skjedde rene massakre.

«Drep hver araber du møter, sett fyr på all brennbart materiell, og åpne hver dør med sprengstoff!» var kampordren fra en jødisk leder (Mordechai Maklef) som senere ble militær stabssjef i Israel.

Det er fortvilet lesing. Et helt folk ble gjort til flyktninger, i en systematisk masterplan, for å «rense» (og «judaisere») landet. «Rundt én million palestinere ble fordrevet fra sine hjem med våpenmakt. «Sivile ble massakrert og hundrevis av palestinske landsbyer ble ødelagt», skriver Ilan Pappe. Palestinere har senere levd i flyktningeleirer uten mulighet til å vende tilbake.

Palestinerne i for eksempel Galilea er blitt kalt «en kreftsvulst i statens legeme», av Israel Koening, den høyeste tjenestemann i innenriksdepartementet (1976). Og «Israels» stabssjef Raphael Eitan, har karakterisert palestinerne som «kakerlakker».

Ved en nylig meningsmåling, skriver Ilan Pappe, ønsket 68 % av Israels jøder å «fjerne» palestinerne fra den israelske staten.

Om du reiser i Staten Israel i dag, vil du fortsatt se spor etter ødelagte palestinske landsbyer, skriver forfatteren. Der du finner mandel- og fiken trær, olivenlunder eller klynger av kaktus, lå én gang en palestinsk landsby. Trærne fortsetter å blomstre, forteller han, men landsbyene finnes ikke lenger. Og palestinerne som bodde i dem, eller etterkommerne deres, har senere levd under de fattigste forhold i store flyktningeleirer i Gaza eller på Vestbredden, eller i Jordan, Libanon eller Syria.

Ilan Pappe framhever palestinernes rett til å vende tilbake til sine hjem som de ble fordrevet fra, slik det er fastslått av FNs Hovedforsamling i resolusjon 194. Og han skriver: «Først når de (palestinerne) vender tilbake, vil jeg føle at dette kapittel i katastrofen er brakt til den endelige slutt som vi alle ønsker, og gjort det mulig for oss å leve i fred og harmoni i Palestina.»

Flyktningespørsmålet er det sentrale. Den fordriving, og de massakrene som skjedde mot palestinerne, må gjøres godt igjen. Palestinske flyktninger skal få vende tilbake. Bare da vil det bli mulig for de folk som bor i landet, arabere og jøder, å bygge et samfunn i fred.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Og en gammel jødisk myte ble hentet fram i 1945.:
  ‘6 millioner jøder må omkomme i et Holocaust ( brennoffer) før jødene kunne få sitt Israel.’

  Så kunne narrativet om gassingen med lusemiddelet Cyklon B ( eller andre fantasifulle/ skrullete avrettingsmetoder ) av jøder lanseres.
  Det viktigste med historiene var at de skulle være så grusomme at folk sluttet å tenke og bare ‘følte’. Lamperskjermer av jødehud, jøde-såpe, transporttog rett inn i ‘gasskammer’ som var forkledd som dusj.
  – Og forbud mot å diskutere sannhetsgehalten i disse løgnhistoriene.
  Og så var det klart for stadige økonomiske ‘erstatninger’ til jøder w.w. Israel skulle bygges. – ‘Dette stakkars lille uskyldige folket.’

  Men de eneste brennoffrene var det som jødene satt i gang/utførte selv:
  Brannbombingene av den sivile byene Dresden og brann/atom- bombingen av Hiroshima/Nagasaki.

  Svar
 • Northern Light.
  29 september 2023 17:04

  FN: Netanyahu viste frem et kart over Stor-Israel uten Palestina.

  Dobbeltmoral bør ikke ha noen plass i internasjonale relasjoner hvis FN-pakten og respekten for rettsstaten overholdes.

  Av Michael Jansen.
  Del 1. Den verbale kampen om Palestina brøt ut igjen under åpningssesjonen til FNs generalforsamling, med Israels statsminister Benjamin Netanyahu som presenterte sin versjon av dagens situasjon, og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas som beskrev virkeligheten. Nok en gang brukte Netanyahu bilder for å imponere de få i det enorme auditoriet som lyttet til ham.

  I 2012 brukte han en tegneseriebombe i presentasjonen for å rettferdiggjøre militæraksjon mot Irans sivile atomprogram. Han hevder Iran har til hensikt å bygge en atombombe som skal slippes over Israel. Han tok i bruk dette trikset for å instruere uvitende amerikanske borgere til å innta aggressive posisjoner mot Iran, og øve press på den daværende Obama-administrasjonen for å følge hans ledelse.

  Dette imponerte ikke embetsmenn i Obama-administrasjonen, som forhandlet med Iran om en avtale for å begrense atomprogrammet i bytte mot å oppheve sanksjoner. Avtalen, Joint Comprehensive Plan of Action eller JCPOA, ble undertegnet i midten av 2015 og implementert i januar 2016. Iran fulgte fullt ut vilkårene i JCPOA og oppnådde en viss fordel av lettelser av sanksjoner, inntil Israels venn og beskytter Donald Trump forlot JCPOA i mai 2018.

  Dette har gitt Netanyahu ingen ende på muligheter til å kritisere Iran, drepe landets vitenskapsmenn og true med krig. Teheran har ikke forpliktet seg til Netanyahu om å ikke utarbeide planer for en atombombe, og har gjentatte ganger oppfordret Biden-administrasjonen til å gjenoppta forhandlinger om USAs gjeninntreden i JCOPA.

  Denne gangen presenterte Netanyahu et fantasikart over Israel som inkluderte det i 1967 okkuperte Øst-Jerusalem, Vestbredden og Gaza i sitt territorium. Ta ikke feil, dette er kartet som Israel har til hensikt å bruke for å kreve alt land mellom Middelhavet og Jordanelven. Israel har allerede ulovlig annektert Øst-Jerusalem som palestinerne krever for sin stat, og er i ferd med å innta Vestbredden. Det er interessant at kartet hans inkluderte Gaza, som Israel kontrollerer fra land, sjø og luft, men som de ikke vil overta med kolonisering.

  Det er uklart hvordan Netanyahu og hans høyreekstreme koalisjonspartnere planlegger å håndtere de 3 millioner palestinerne i Øst-Jerusalem og Vestbredden, eller de 2,2 millioner palestinerne fanget i Gaza, som israelske kolonialister allerede ønsker å annektere. For israelske imperialister er palestinerne ganske enkelt en irritasjon som de må fjerne ved å tømme Palestina for dets innfødte.

  I sin tale minnet den palestinske presidenten Mahmoud Abbas verden om at palestinere ikke er et folk som kan jages, og et folk som ikke kan nektes sin identitet, historie og hjemland. Han advarte om at det ikke vil bli fred i denne regionen før og med mindre palestinere får «fulle, legitime nasjonale rettigheter». Han viste ikke frem en tegneserie eller et kart. I stedet oppfordret han FN til å innkalle til en internasjonal fredskonferanse for å opprette en palestinsk stat i Øst-Jerusalem, Vestbredden og Gaza, selv om Netanyahu på vegne av Israel gjør krav på landet. Abbas sa at dette kan være den «siste muligheten til å redde to-stats løsningen», som har blitt vedtatt og legitimert av det internasjonale samfunnet.

  Svar
 • Northern Light.
  29 september 2023 17:05

  Del 2. Han krevde også at FN skulle gi beskyttelse til palestinere som lever under israelsk okkupasjon. De lider under konstante angrep fra de israelske væpnede styrkene og angrep fra israelske kolonister. Minst 222 palestinere har blitt drept i år mens 31 israelere og besøkende er drept i Israel. Han klaget over at Israels handlinger finner sted «i full påsyn av hele verden, og uten at Israel får noen straff eller blir stil til ansvar, og ministere i Netanyahus regjering har til og med skrytt av deres apartheidpolitikk». Apartheid er forbudt av FN.

  Han påpekte at Israel bør utvises fra FN ettersom Israel ble tatt opp på betingelse av at det ville implementere to resolusjoner fra FNs generalforsamling. Resolusjonen fra november 1947 om deling av Palestina som ga Israel 55 prosent av landet, og palestinerne 45 prosent selv om de utgjorde to tredjedeler av innbyggerne på den tiden. Under krigen i 1948 erobret Israel 78 prosent av Palestina, og ble ikke bedt av FN om å trekke seg tilbake til områdene som ble tildelt Israel etter delingsplanen.

  Den andre var resolusjonen som ble vedtatt i desember, som oppfordret Israel til å tillate at palestinske flyktninger returneres til deres hjembyer, tettsteder og landsbyer «tidligst mulig», og betale kompensasjon for deres tap.

  For Israel var det ingen dato for hjemsendelser, og Israel var ikke tvunget til å betale kompensasjon. I stedet fikk Israel slippe unna med permanent etnisk rensing, og med å jevne 530 palestinske landsbyer med jorden. Siden Israel ble opprettet i 1948, har Israel brutt langt flere FN-resolusjoner enn alle andre nasjoner til sammen. Tolerert av Vesten uansett hva de gjør, blir Israel aldri holdt ansvarlig for sine handlinger.

  Andre stater blir umiddelbart holdt ansvarlige når de begår aggresjon eller brudd på folkeretten. Ta eksemplet med Irak som invaderte Kuwait 2 august 1990. Fire dager senere innførte FNs sikkerhetsråd strenge sanksjoner mot Irak og ba om bruk av «alle nødvendige midler», dersom Irak ikke trakk seg ut av Kuwait innen 15 januar 1991. Sanksjonene forble gjeldene inntil USA ulovlig invaderte Irak i 2003 uten autorisasjon fra FNs sikkerhetsråd.

  Den 27. februar 2022, tre dager etter at Russland intervenerte i Ukraina, kalte FNs sikkerhetsråd, stoppet av Russlands veto, til en hastemøte i generalforsamlingen den 28, for å håndtere dette bruddet på folkeretten. Den 2 mars vedtok forsamlingen en resolusjon med tittelen «Aggresjon mot Ukraina», som beklaget invasjonen og krevde full russisk tilbaketrekning fra Ukraina. Sanksjoner ble innført den 21 før russiske tropper gikk inn i Ukraina.

  Dobbeltmoral bør ikke ha noen plass i internasjonale relasjoner hvis FN-pakten og respekten for rettsstaten overholdes.

  Fra Global Research, publisert 28 september 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Jansen er Midtøsten-analytiker for The Irish Times i Dublin, og spaltist for The Jordan Times.
  Orginalartikkel: “Palestine is Entirely Wiped Out”: Netanyahu’s Skewed Map of Israel Includes the West Bank and Gaza.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Sikker vaksine», sa dem!

Mer enn 94 % av alle tilfeller av spedalskhet er blant covid-vaksinerte.

Forrige innlegg

Rapport fra et USA-sykehjem:

Covid tok ikke livet av mange, men vaksinene gjorde det. Hva med Norge?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.