POSTED IN Klima

Klimatroen slo ikke til.

Lenge siden du hørte om ferdsel i Nordøstpassasjen?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Telehiv

Altså, det som i AGW-ets navn (klimadogmets navn) skulle bli en nordlig helårsrute mellom Europa og Asia?

Flere kjente oppdagelsesreisende som Willem Barents og Vitus Bering lette i sin tid etter denne antatte passasjen. Første gjennomseiling i fulle lengde ble gjennomført av den finlandssvenske oppdageren Adolf Erik Nordenskiöld med skipet «Vega». Han forlot Göteborg 4. juli 1878, og satt fast i isen i begynnelsen av september rett vest av Kapp Chelagskij, noen få dagsreiser fra Beringstredet. I juli 1879 var gjennomseilingen fullført. Gjennomseiling nummer to drøyde førti år. Roald Amundsen seilte fra Oslo 24. juni 1918 med «Maud», og nådde Nome i Alaska 27. juli 1920.

Lite tilfrysing i 2009 lokket kvasiforskerne ut

I august 2009 var passasjen såpass isfri at Trond Aasvoll, Hans Fredrik Haukland og Finn Andreassen gjentok Amundsens bragd, og gjennomførte seilingen med den 36 fot store «RX II». I september 2009 seilte for første gang to lasteskip gjennom passasjen, uten hjelp av isbrytere.

Nordøstpassasjen i rød farge – kontra den vanlige og lengre ruten i blå farge

Vel, etter de «isvennlige» årene 2005 og 2007, og til slutt 2009 rykket «klimaforskerne» ut og proklamerte at snart ville Nordøstpassasjen bli seilbar hele året. Og slik forledet de, med god støtte av mediene, en rekke rederier til å satse på dette. Her er noen eksempler på oppslagene:

ABC News, April 27, 2008:
«You know when climate change is biting hard when instead of a vast expanse of snow the North Pole is a vast expanse of water. This year, for the first time, Arctic scientists are preparing for that possibility».

Mark Serreze, senior scientist at the NSIDC, Dec 12, 2007:
Ice-free by 2012: «The Arctic is screaming.»

BBC News, Dec 12, 2007:
Arctic ice-free by 2013: «Our projection of 2013 for the removal of ice in summer is not accounting for the last two minima, in 2005 and 2007 … So given that fact, you can argue that may be our projection of 2013 is already too conservative».

Sierra Club Canada, June 10, 2013:
Ice-free by 2014: «I have become even more confident about my prediction of total Arctic sea ice destruction in 2013.»

The Guardian, Sept 17, 2012:
Final collapse of sea ice within 4 years: «One of the world’s leading ice experts has predicted the final collapse of Arctic sea ice in summer months within four years.» (Prof Peter Wadhams of Cambridge University).

Men rederiene lærte snart, etter noen år med rop etter hjelp fra russiske atomisbrytere og tilhørende klager fra forsikringsselskapene, at det var bedre å høre på vettuge gamle sjøfolk enn «klimaforskere». Diskret har f.eks. Wikipedia nå endret sin omtale av Nordøstpassasjen til den gode gamle: «Passasjen er kun seilbar om sommeren på grunn av gjenising om vinteren.» Og saken er at den etterhvert heller ikke er særlig seilbar langt ut på sommeren:

Hvorfor er det nå så stille hos «klimaforskerne» og i alarmismemediene?

Jo, selv de største atomisbryterne klarer ikke å komme gjennom så sent som i juni 2023!

Russerne har ikke latt seg lure av «klimaforskerne» og begynte allerede for flere år siden byggingen av 9 nye store atomisbrytere i håp om å kunne nyttiggjøre seg Nordøstpassasjen bedre.

Putins nyeste isbryter, Yevpatii Kolovrat (4,020-long-ton) har nå tatt seg til Stillehavsflåten ved Kamsjatka-halvøya på andre siden av Beringhavet ved Alaska. Men: Den måtte gi opp å ta seg dit gjennom den nordlige ruten fra St. Petersburg der den ble bygget. I stedet måtte den seile ut i Atlanteren, gjennom Middelhavet og Suezkanalen, det indiske hav og så rundt Filippinene for å komme seg til Petropavlovsk i det nordlige Stillehavet. En rute som er dobbelt så lang som nordøstpassasjen til Kamsjatka.

Årsaken? Joda, det «klimaforskerene» og mediene er musestille om: Data fra det russiske arktiske instituttet advarte om uvanlig tykk og tett havis i hele passasjen minst ut mai, med to belter av flerårsis både i Laptevhavet og Øst-Sibirhavet som man anså som ikke passerbare selv for de største atomisbryterne. 

Tykk havis i Nordøstpassasjen er blitt vanlig de senere årene:

En rekke vestlige rederier har stilt og rolig gitt opp Nordøstpassasjen de senere årene. Og russerne sliter stadig mer selv med sine superisbrytere: Helt i strid med «klimaforskernes» feilaktige spådommer har man i årevis hatt ca. 10-15 fot tykk is langt inn i smeltesesongen.

Da forstår vi hvorfor selv Yevpatii Kolovrat måtte gi seg på dette: Den klarer ikke mer enn ca. 5 fot massiv is, og måtte derfor ta «den lange veien rundt». Denne flerårsisen er en forlengelse av gjennomseilingsproblemene siden oktober 2022.

Her er det bom stopp for en annen av isbryterne (Arktika).


Artikkelen er skrevet av Telehiv og er publisert på dette nettstedet først.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • ‘ Temperatur/klima lokalt på Nordkalotten styres av vind og havstrømmer, som PDO som bringer varmt vann inn i Nordpolbassenget. Denne havstrøm snur hvert cirka 45 år, den snudde sist i 2007-2008, noe som vil gi lengre og kjøligere vintre frem mot 2050. De som gidder å lese litt historie kan se hvordan vær/temperatur på Nordkalotten har variert i 40-50 år sykluser de siste århundrer. Eksempelvis møtte Roald Amundsen mye is da han seilte Nordvestpassasjen i 1903-06, hadde han ventet til 1932 kunne han seilt i nærmest isfritt farvann. Påstandene om at temperaturen globalt er stigende på grunn av menneskers bruk av hydrokarboner er også feil, globalt varierer temperaturen på grunn av noe varierende aktivitet på solen noe den alltid har gjort. Vi mennesker frigjør 37 -38 Giga tonn CO2 pr år ved vår bruk av hydrokarboner som slippes ut i naturens buffersystem som inneholder cirka 300 000 Giga tonn CO2. Slipper vi ut dagens mengde i 100 år fremover øker CO2 mengden med cirka 1,3 %, noe som er totalt uten betydning for noe som helst. Les litt om FNs CO2 svindel, politikk og lokale klimafenomener i følgende skriv fra 2010. Når du har lest og forstått dette skriv kan du begynne å diskutere FNs CO2 bløff. ‘
  ebnorge.no/fns-c…

  Svar
  • Carbomontanus
   3 juli 2023 19:29

   Sykkelen er også en gammelt liturgisk formel som gjentas Det er enn gammel europeisk psevdohinduisme efter Hegel og Marx i vulgære katekismeoversettelser.

   Svar
 • Carbomontanus
  3 juli 2023 19:20

  Ord som Klimatroen, Klimadogmet og Klimareloigionen sier meg mer og mer klart hvor disse klimanekterne klimasurrealistene har sine dype liturgiske røtter hen. Det er i DDR ved Arbeiter und Bauernfrakulät i Greifswqald, nu nedlagt men provinsen er konservativ.

  Høyremannen katolikken eneboeren og idehistorikeren Lars Roar Langslet skrev en gang en kronikk og holdt en froredragsrekke med tittelen «Marxistleninismen, en religionserstatning?»

  Jeg hørte foredraget i norske studentersb kristeligeb forbund og det var en like kvass kritikk fra katolsk side av norsl lavkirkelig piet8isme og sekterisk bedehusliv, så klart at de norske «kristne<" akademikere satt og humret.

  Han viste trekk for trekk bare cved å overstette katrekisma og gloseboka til Junge Pioniere i DDR, verdens førsteb ateistiske stat, at dette var skir ekte gtenuin lummer heilnorsk lavkirkelig bedehusluft.

  Så man skal ikke være så høy på pæra her.
  Man er forlengst blitt avkledt og pekt på detalj for detalj, begrep for begrep, glose for glose av katolikken og høyremannen, magister i Idehistorie, Lars Roar Langslet.

  Jeg bruker langslets ypperlige metode fortløpende nærmest rutinemessig for å treffe, såre og skade under beltestedet med bleiene nede.

  Ikke sant Hr Redaktør? Litt elementære psykoanalyse , idehistorie og lærehistorie kan gjøre underverker, og smerte meget der det må til.

  Idet klimasurrealismen så åpenbart har sine religiøst liturgiske røtter i bakvendtland ved heller vulgære norske katekismeoversettelser derfra, i Asbestpalasset bak muren, nå revet..

  Merk også Kong Donald den grusomme, King Donald Grozny. Den treffer under beltestedet Jeg bruker den i USA og drøfter The Grand Old Party med P. P for Party og trenger da ikke engang nevne hvilket Parti og med P. P for Purk, pøbel proletaaaaar pamp, prøysser, priviligert osv osv osv. og blodtypen P denn særlig såren og rene og dype og røde og littb søte. Den lar seg amfetaminstimulere otg da tar den helt av.

  Da har vi syndige rasekrysninger av A for Arier, B fror Bastard 0 for Neger og rhesus 0pluss og minus for ape fra eller til ikkem nubb. Blodtypen P, må vite.

  Merk bare hvordan de står opp på møtene og vidner sin frelse og hellige tro ordrett efter skriftens bokstav.

  .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I USA diskuterer de levering av klasebomber til Ukraina.

Det betyr at krigen går dårlig for Nato.

Forrige innlegg

Ingen grunn til bekymring, sier Lavrov.

Wagnergruppen vil fortsette sin afrikanske virksomhet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.