POSTED IN Krig-fred

Leder i Natoland:

Ekstremt små sjanser for at Russland angriper andre Nato-land.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kinas leder Xi har nettopp besøkt Ungarn, et møte som var meget vennskapelig, følge rapporter. Og til raseri i Nato-land. I praksis betyr det at Ungarn prioriteres økonomisk av Kina som handelspartner. Det vil derfor skje en nyorientering på Balkan i forholdet til Kina i første omgang, men også overfor Russland etterhvert.

Land som Ungarn og Serbia, men også Slovakia vil kunne blir prioriterte partnere til Kina/Russland-aksen i denne omgang, med det er all grunn til å regne med at andre land vil kunne følge etter når resultatene viser seg. Økonomien er alltid det viktigste.

Norge kunne deltatt i dette som skjer. Vi har store muligheter i et Barents-samarbeid med Russland som nå har en sterkt voksende økonomi, men vi har valgt den kortsiktige konfrontasjonslinjen som vil bli til stor skade for landet vårt.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO «forbereder seg på krig» med Russland – Orban

Ungarn revurderer sin rolle i blokken ettersom de ikke ønsker å delta i en konflikt mot Moskva, har statsministeren sagt.

Ungarn revurderer sin rolle i NATO, siden de ikke har til hensikt å delta i handlinger som kan involvere medlemsland i Ukraina-konflikten og føre til et direkte sammenstøt med Russland, sa statsminister Viktor Orban fredag.

I en tale på den lokale Kossuth-radioen uttalte Orban at landet hans allerede har blitt henvist til rollen som en ikke-deltaker innenfor den amerikansk-ledede militærblokken på grunn av sin holdning til Ukraina, og Budapest jobber nå med lovlige måter å beholde medlemskapet på, men forbeholder seg retten til å avstå fra å delta i NATO-operasjoner den er uenig i.

Viktor Orbán er en ungarsk politiker. Han er landets statsminister fra 2010 og var også statsminister fra 1998 til 2002. Wikipedia

«Ungarns posisjon må omdefineres, våre advokater og tjenestemenn jobber med måter å la Ungarn fortsette å eksistere som et NATO-medlem uten å delta i NATO-aktiviteter utenfor blokkens territorium. Vi må skape en ny tilnærming, en ny definisjon for vår posisjon som en fredsstyrke i NATO,» sa Orban.

Ifølge statsministeren er det «alarmerende likheter» mellom de følelsesladede mediepublikasjonene og uttalelsene fra vestlige politikere angående Ukraina-konflikten og atmosfæren før første og andre verdenskrig.

«Det som skjer i dag i Brussel og Washington… ser ut som oppvarming for en mulig direkte militær konflikt. Vi kan trygt kalle det forberedelsen av Europas inntreden i krigen, sa Orban, og la til at det er arbeidsgrupper i NATO som vurderer de beste måtene for blokken for å øke sin deltakelse i konflikten ytterligere.

Han advarte om at sluttresultatet av disse handlingene kan bli en direkte konflikt mellom EU, NATO og Russland – et «dystert perspektiv», ettersom konflikten vil involvere atommakter.

Orban bemerket at blokken ble opprettet med det formål å forsvare medlemsland mot aggressorer, ikke å føre kriger utenfor deres territorium. I en kommentar til vestlige påstander om at Russland kan angripe Europa hvis det beseirer Ukraina, sa Orban at sjansene for at dette skjer er ekstremt små, og at disse advarslene bare tjener som en unnskyldning for å bli direkte involvert i Ukraina-konflikten.

Ungarn har motarbeidet NATO-finansiering og bevæpning av Ukraina fra begynnelsen av konflikten i februar 2022. Landet har ikke sendt noen våpen til Kiev, og har ikke latt sitt territorium brukes til levering, til tross for press fra både Brussel og Washington. Budapest har bedt om en våpenhvile og en diplomatisk løsning på konflikten.

https://www.rt.com/news/598168-hungary-nato-role-orban

Forsidebilde: Pavel Neznanov. Fra Novorossiysk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Pravdamedia
  26 mai 2024 9:26

  Da var det bare å håpe at, vi kan leve litt lenger da Putin og Russland, har lovet, angrip på Nato baser i Nato land, hvis britiske raketter, blir brukt av Ukraina til å angripe Mål på Russisk territorium.
  Klarer enn det kan det ikke sies.

  https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/ektakto-rwsikoi-purauloi-stoxopoioun-bretanikes-baseis-se-fwklant-gibraltar-afrikh-ktl-rwsia-dwsame-tis-bombardisoume-an-to-kiebo-mas-plhksei-me-bretanika-opla/

  Svar
 • » Økonomien er alltid det viktigste»

  Det er ikke et sterkt militært Russland( eller Kina) vesten er engstelig for.
  ( Som dette heller ikke var frykten for Tyskland fra 1933.)
  – Men sterke industrialiserte nasjoner som ville bli (for sterke ) konkurrenter.
  Og at handelen skulle foregå utenom bakmennenes valuta og rente- kontroll.
  – For de som ønsker En verden, En leder, – og En valuta. Og totalkontroll.

  Derfor beskylder disse bakmennene andre økonomiske konkurrenter for å ville ‘erobre’ ( deres ) verden. Det militære aspektet er bare for å skremme andre nasjones innbyggere til lydighet og offervilje.

  ‘ Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel.’  
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  Svar
 • Viktig samtale mellom Wolfgang Wee og Glenn Diesen:
  Nato/Ukraina, politiske diskusjoner, propaganda, atomkrig… langt , opplysende og INTERESSANT.

  https://www.youtube.com/watch?v=h_MKS77CXok

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nærmer Israel seg slutten?

«Dagens Israel er en luksus
Vesten ikke har råd til

Forrige innlegg

Hvilken funksjon skal vaksiner ha?

Vaksiner har ødelagt samfunnet og gjort uopprettelig skade på folkehelsen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.