POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser, Russland

Larry Johnson om flystyrten i Russland:

Alt rundt Prigozhin har vært vanvittig. Var dette iscenesatt?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Wagners leder Prigozhin – død eller levende?

Av Larry Johnson

Larry J. er X-CIA.

Jeg regner med at de fleste av dere har sett en eller flere av den flommen av artikler som rapportere om at Evgeny Prigozhins døde i et «flystyrt» i dag. Flyet, som var på tur til St.Petersburg fra Moskva, krasjet omtrent halvveis i flyturen og falt ned i republikken Tver.

Vi vet helt sikkert at flyet ikke eksploderte i luften. Det kan sees på to videoer.

I en twitter-video tatt av en kvinne som bor på en bondegård i Russland kan man se en røyksky på flyets venstre side, og så ser det ut som om flyet faller ned mens det spinner rundt. Det betyr at det mistet all aerodynamisk kapasitet til å holde seg i luften.

Flyet – en Embraer 600 – har maskinen i halen på flyet. Da flyet falt roterte det litt, hvilket betyr at deler av den ene vingen fortsatt var fast på flyet. Vel, mesteparten av vingene er ikke synlige på videoene. 

Etterhvert som flyet faller mot jorden etterlater det seg spor av damp, men ikke røyk. Hva var grunnen til at vingene kan ha falt av? En mulighet er en granat fra et bakke-til-luft-missil. 

Jeg har hørt at vestlige etterretning rapporterer om at flere SA-20-batterier var nær nok til å ha gjennomført dette, og at disse systemene var aktive  (noe som er typisk for den regionen) da Priugozhins fly passerte over. Da kan nedskyting være én mulighet.

Strukturelle feil på grunn av dårlig vedlikehold, eller sabotasje er en annen mulighet til det katastrofale tapet av vinger.

Fordi Prigozhin har forbindelse til GRU vil jeg være skeptisk til den første muligheten. Det er verdt å notere seg at dette faller sammen med meldinger på Telegram (ikke bekreftet) om at Zuroviklin (russisk toppgeneral knyttet til Wagner-opprøret overs.)  er blitt straffet/stilt for retten, og at Prigozhin nylig har hatt en militær rolle i nærheten av Niger. 

Dette reiser spørsmålet om mulige andre mistenkte.

Så er det nok et scenario å vurdere – venner eller slektninger til russiske flyvere, drept av Wagner under mytteriet i juni, kan ha tatt saken i egne hender for å hevne seg. Jeg skeptisk til påstandene om at Putin har beordret dette. For dert første var Putin til stede ved minnemarkeringen av 80-årsdagen for slaget ved Kursk.

Jeg har vondt for å tro at Putin ville la seg distrahere fra denne hendelsen for å gi grønt lys til å  henrette Prigozhin på denne måten. Det ville ikke være i Putins interesse å skyte ned et fly  som også tok livet av pilotene og andre passasjerer som ikke hadde noe med Prigozhins mytteri å gjøre. Om Putin hadde villet ta livet av Prigozhin ville han tatt livet av han for lengst, og på en mye mindre skitten måte.

For eksempel, når du skyter ned et fly kan du ikke vite hvor flyet eller flydeler vil lande.  Naturligvis vil identifiseringen av levningene vil være en utfordring. Flyet brant på bakken og fortærte iallfall noen av de om bord. Jeg avviser at dette er en slags Maskirovka fordi det involverte minst 8 andre personer som ikke hadde noen slag forbindelse til Wagner.

Hva med muligheten for at dette var iscenesatt. Med andre ord, ingen passasjerer eller mannskap om bord. At Embraer-flyet ble fjernstyrt og skutt ned for å sende Vesten en vanvittig historie (for det jo nøyaktig det som skjer akkurat nå). Så kan jo Vesten prøve å finne ut hva som i helvete skjer?

En ting er sikkert – det føyer seg til historier om at Putin er en «dead man walking». Om dette er sant eller ikke, så er det i alle fall det utlendinger  tror, og da må det jo være sant!

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Vel, vel Larry. Du er like klok som oss. Vi vet ufattelig lite om spillet de holder på med. Se på bilder av Jo Biden før og etter valget. Det er garantert ikke en og samme person. Vi får historierom at the hvite hus er egentlig et filmstudio? Obama er gift med en mann i kvinneklær! Hva i h… er det som utspiller seg. Jeg ble direkte kvalm av å se bildet på førstesiden av Afteposten, hvor Støreren ydmykt rødmende med et bredt smil forsikrer azovnazizten Voldemort Zelinski om at Norge-«fredslandet» vil sjenke F-16 fly til morderne. Flyene er utgått på dato. De blir antagelig et lett bytte for motstanderens mere effektive våpen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

BRICS har nå en større økonomi enn G7.

Hvordan blir det med 30 nye medlemsland i BRICS?

Forrige innlegg

Utplasserer tropper på grenser til Kviterussland.

Polen ruster voldsomt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.