POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

BRICS har nå en større økonomi enn G7.

Hvordan blir det med 30 nye medlemsland i BRICS?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noen ganger sier en enkel graf nesten ganske mye. Vi skal ikke påstå at den forteller alt, men grafen under forteller om en utvikling som har pågått lenge. Den viser at BRICS fem opprinnelige stater nå har passert G7 landenes økonomiske potensiale. Med kanskje mer enn 30 nye store og økonomiske viktige søkerland som ønsker å tilslutte seg BRICS vil denne organisasjonen bli globalt dominerende.

De planlegger dessuten en egen valuta. Det betyr at dollarens dominans går mot slutten.

Denne prosessen er uavvendelig og ikke minst afrikanske stater som har lidd under kolonialisme og nykolonialisme ønsker seg en ny økonomisk verdensorden.

Det er svært dramatisk det som nå skjer, men våre medier prøver å holde tilbake informasjon om denne prosessen for vår egen befolkning fordi utviklingen vil måtte føre til spørsmål om hvorfor våre medier ikke har informert oss og på hvilken planet våre politikere befinner seg. Vi kan i farten ikke huske at noen har nevnt BRICS sin framvekst noen gang.

Men der har en norske politikere i et nøtteskall. Alle ser mot store bror USA i vest sitt glansbilde av seg selv og forstår ikke at landet bak den glorete fasaden er i ferd med å gå i oppløsning. Og så vandrer de til medienes fløytespill sammen med store bror i vest rett mot avgrunnen. For i Norge er det utenkelig at ikke USA representerer den høyeste formen for frihet og demokrati. USAs ledere sier det jo sjøl og da må det være sant.

Knut Lindtner
Redaktør

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Det penge-økonomiske BRICS-samarbeidet er viktig, og kommer til å bli viktigere.
  Dette er lett å se/skjønne ved at media (f.eks. i Norge) skriver lite om dette. – Og det som skrives er latterliggjøring av alternativet- og landene som blir med på samarbeidet.
  Verdenskriger er blitt satt i gang for å beholde kontrollen over dette verktøyet.
  Disse bakmennene vil nok ikke gi seg så lett nå heller.

  Det burde være viktig at hver nasjon selv bestemmer om sin valuta. – Og selv bestemmer renter utfra nasjonens egen pris/lønnsutvikling.
  Penger har tross alt ingen egenverdi. – Men er kun et verktøy for å verdisette og byttehandle mellom produsenter av virkelig produksjon og tjenester. – Innad i en nasjon og mellom nasjoner. Der det er de virkelige verdiene( nytteverdien) som er (burde være) det sentrale. Forveksler vi litermålet og innholdet; , blir det jo bare tullball. Enten vi forankrer litermålet i gull eller ikke.
  Slik det er nå, med de som styrer ‘verdensvalutaen’, blir penger/valuta spillbriketter eller en selvstendig vare. Og rentefastsettelse skjer etter bakmennenes ønsker; -for å holde grep om andre nasjoners økonomi.

  Svar
 • Northern Light.
  12 september 2023 17:59

  Putin: Vesten ødelegger det globale økonomiske systemet.

  Fra RT.
  Mange nasjoner ønsker å arbeide for hele menneskeheten, ikke for de få velstående, sa den russiske presidenten.

  Vestlige land ødelegger det eksisterende rammeverket for globale økonomiske relasjoner som de var med på å bygge i utgangspunktet, sa Russlands president Vladimir Putin tirsdag, og la til at mange land er motstandere av dette.

  Putin uttalte på plenumsmøtet til Eastern Economic Forum i Vladivostok, at landskapet i den internasjonale økonomien endrer seg fordi «noen land, først og fremst vestlige nasjoner, ødelegger det internasjonale økonomiske systemet med finansielle, handels- og økonomiske forbindelser».

  Denne destruktive aktiviteten skjer imidlertid samtidig med utvidelsen av » et genuint handelssamarbeid», som involverer mange nasjoner rundt om i verden, som motstår ethvert eksternt press og prioriterer sine egne nasjonale interesser, sa Putin.

  «De prioriterer ikke midlertidige politiske hendelser, men fremmer sine egne prosjekter som gir direkte og langsiktige fordeler for deres befolkninger», sa Putin og la til at dette gjør at vi får en ny internasjonal modell, som «ikke er formet etter vestlig diktat og standarder og gir bare fordeler til det utvalgte ‘gylne mindretallet’, men hele menneskeheten og den multipolare verden som utvikler seg.».

  Putins kommentarer kommer etter at Russlands utenriksminister Sergey Lavrov tidligere denne måneden sa at den økonomiske gruppen BRICS – som nylig annonserte en enestående utvidelse – og Shanghai Cooperation Organization (SCO), får mer internasjonal innflytelse ettersom mange nasjoner forsøker å omgå vestlig dominans som ikke tar hensyn til dem.

  I juni anslo han også at ett av fire land i verden til en viss grad er sanksjonert av amerikanske eller europeiske nasjoner. I følge Lavrov betyr dette at Vesten bruker de globale økonomiske systemet «som et instrument for tvang, utpressing og straff».

  Vestlige land innførte spesielt harde sanksjoner mot Russland på grunn av Ukraina-konflikten, inkludert frysing av russiske gull- og valutareserver til rundt 600 milliarder dollar, et grep som Moskva fordømte som et rent «tyveri».

  Fra RT, publisert 12. september 2023.
  Oversatt fra engelsk.
  Orginalartikkel: West destroying global economic system – Putin.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De er en trussel mot krigs- og kapitalkreftene.

Uavhengig journalistikk skal bort.

Forrige innlegg

Larry Johnson om flystyrten i Russland:

Alt rundt Prigozhin har vært vanvittig. Var dette iscenesatt?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.