POSTED IN Norge, Olje-Energi

Kva gjekk gale i Tsjernobyl i 1986?

Kor farleg er kjernekraft?

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

No som verda er på desperat leiting etter alternative energikjelder, så dukkar den utskjelte kjernekrafta opp att.

Den svenske kjernefysikaren, professor Jan Blomgren, tar for seg kjernekraft i dette vesle innslaget (ca 6 min) på YouTube.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Nämen,det var jo rart,her diskuteres kraft og vindmöller,sol og vannkraft så blekket spruter og pc,er går varme,men ingen har noe å si om kjernekraft,om fisjon og fusjon,om farlighet eller motsatt.Nei,her var det tyst.
  Miljöbevegelsen vil ha vindmöller og vannkraft,men ikke ufarlig kjernekraft.Er de politisk styrt ?.Ja jeg tror det.
  Miljöbevegelsen synes det er flott at fjordene dör,fisken forsvinner,matfatet dör,vi kan jo spise laks( til hvilken pris da ERNA ?),det er vindmöller,solceller og elver som temmes,ingen näring til åker og eng,ingen fisk til innlandet.Det er det som er resultatet av det som folk synes er bra.
  Og nå,kl halv ni på kvelden har alle derimots debattanter ennå ikke tatt motet til seg og sagt hva de mener,eller kanskje mener de ingenting som helst mens de bekymrer seg om fremtiden ?.
  Den som forbereder seg har ofte flaks,om ikke blir det laks.

  Svar
 • Resultatet av ulykken i Tjernobyl i 1986 ble iallefall at den gamle reaktoren ble byttet ut.Den nye ble levert av ett selskap som kontrollerer kraftindustrien i 184 landMet mektig selskap det,ABB heter det.
  Tenk å kontrollere kraftproduksjon i 184 land ?.Vi får håpe det selskapet har god moral.
  Det samme gjelder ett annet selskap som kontrollerer nervesystemet i de samme landene,landenes nervesystem er selvfölgelig kommunikasjon,all kommunikasjon,så vi får håpe det selskapet har höy moral.
  Google,microsoft,facebook,twitter og youtube er kjempestore telecomselskaper,de er voldsomt mektige.
  Disse telecomkjempene og deres trafikk blir lagret i kjempestore serverhaller.

  I sverige.

  Svar
 • Om du kontrollerer det meste,om du kontrollerer alt fra Nasdaq til kraft og telecom,om du kontrollerer selskaper i alle verdenshjörner og i tikllegg kontrollerer banker,da får vi håpe eieren har höy moral.
  Det finnes en slik eier,om moralen tenker jeg mitt.

  Svar
 • Når du driver store selskaper over hele verden,når du driver med strategiske oppkjöp og samtidig kontrollerer aksjemarkedene,du har din egen bank med eget seddeltrykkeri,du kontrollerer lånebetingelser,nedbetalingstid og renter,hva kan gå galt ?.

  Svar
  • Ja, hva kan gå galt? ;-)

   Thorium-kraftverk KAN jo være en mindre farlig teknologi.
   Men å satse på kjernekraft før lagringsmuligheter for avfallet er ordnet virker som litt idiotisk & farlig.
   ( Også for Thorium-kraftverk selv om halveringstiden for Thorium er kortere.)

   Uansett; Norge har vannkraft nok til vår nasjons behov. Annet er politikk & løgn.
   Og vannkraften har vi ( bør ha ) full nasjonal styring på selvfølgelig. OG/eller kvitte oss med norske politikere som gjerne selger bestemora si, eller vår nasjonale selvråderett, for et bein innenfor internasjonal maktsystemer.

   OG/men det er mange andre muligheter når det gjelder fornybar energiproduksjon, avhengig av nasjoner og geografi.
   Vindmøller langt til havs, bølgekraftverk, termisk energi ( fra jord/grunn eller som ‘avfall ‘ fra eksisterende industri) eller bio/alger for å produsere hydrogen.

   Olje bør selvfølgelig brukes til vi har fått de fornybare alternativene oppe å gå.
   Dette vil også gi muligheter for at hver nasjon kan holde kontroll over sin energiproduksjon. ( og matproduksjon) .
   Det er vel det disse maktsentra også vil; frie nasjonalstater og trygghet for befolkningene? ;-)

   Ikke En verden, En leder, – og En valuta?

   Svar
   • Men å satse på kjernekraft för lagringsmuligheter for avfallet er ordnet virker som litt idiotisk og farlig ?.
    Du trenger å ta til deg mer kunnskap Frikar.
    Disse nye kraftverkene bruker en annen teknologi,de brenselstavene som du mener er ett problem med hensyn til lagringsproblemet er ikke lenger et problem.Disse brenselstavene kan nå brukes om igjen og om igjen til all stråling er borte.Strålingen blir ca halvert for hver gang de brukes helt til strålingen er nede på null.
    Så,Frikar,når du deltar i debatten og det kommer opplysninger om dette,vär snill å undersöke disse påstandene,ellers kan du bli sittende med svarteper.
    Du har også havnet i et troverdighetsproblem,du omfavner vannkraften,vi har nok sier du,men du tar ikke höyde for hvor ödeleggende vannkraften er for balansen i naturen.Du har gått deg vill i gamle oppfatninger.Sett deg inn i denne ödeleggelsen,vei det opp mot muligheten for å erstatte ödeleggende vannkraft med ny,ufarlig kjernekraft som for nesten evig tid kan levere billig kraft.
    Disse nye teknologiene er allerede tatt i bruk og det planlegges for harde livet i våre naboland.
    Ta deg en runde med sökeknappen på PC,n din nå Frikar,ikke sitt fast i gammel tro.

   • Om du Frikar mener at jeg kommer med uriktige opplysninger,om du mener jeg feilinformerer,da hörer jeg gjerne fra deg om hva og hvor jeg tar feil.
    Du vet det Frikar,at om jeg har rett,da må du vurdere hele din oppfatning på nytt,du må gjöre massevis av research og bygge opp et nytt resonnement,det orker du kanskje ikke ?.
    Men det er jo slik vi kommer oss videre i vår söken etter sannhet,å lytte til,å vurdere om ny informasjon kan väre riktig.
    I altfor lang tid har vi trodd på våre mentorer,har de hatt en agenda ?.Kan det väre så,at de har ledet oss ut på villfarelsens vei ?.Å inrömme sine feil er vanskelig,man tror at man mister anseelse,det er tvert om.

   • Så Frikar,du forsöker å overbevise folket,det trege folket om at nå må de forstå,forstå för det er for sent,fÖr det er for sent å snu utviklingen innen både det ene og det andre.Du kritiserer de for ikke våkne opp,tenke selv,å ikke forstå det du forstår.Du kritiserer de for ikke å ta til seg informasjon.
    DU KRITISERER DEG SELV.

 • Ja, og å kritisere seg sjøl kan være både nyttig og forstandig. Jeg prøver det stadig vekk, i gode perioder.

  Men ellers er poenget mitt. Gi hvert land mulighet til å dekke sin nasjons behov for energi. Enten det er vind, bølge, termisk , bio eller Uran/Thorium.
  – I samarbeid med /styrt av nasjonens innbyggere. Mange av imperialistkrigene de siste 50 år grunnes i (røving av ) energi. Hver nasjon burde holde styr & oversikt over befolkningsantall, matproduksjon og fornybar energi. Så ville mye vært gjort. Dette kan alle nasjoner greie, hver nasjon etter sitt behov. Energibehov er ikke likt fra nasjon til nasjon; det trenger heller ikke energiprisen være. Imperialiststater og deres leisesvenner ( som Norge) finner alltid noe å røve, det er så. – Men energi/mat er viktig for å bli fri fra de som blir våte i buksa av globalisme.

  Ellers er jeg ikke negativ til atomkraft, eller kald fusjonsenergi når/hvis det kommer.
  Men vi bør være føre var enn etter snar når det gjelder lagring av avfall.
  Kanskje er det ikke så stort problem som vi blir innbilt?
  ( Kanskje noen VIL at det skal være energimangel i den enkelte nasjon? Frykt skaper styringsmulighet. )

  ‘Hvis du fikk ALL strømmen du bruker gjennom hele livet produsert med kjernekraft, så vil «din» andel radioaktivt avfall være 150 gram. Dette avfallet tar like mye plass som 13 M & M-pastiller. ‘
  nrk.no/ytring/ikke-velg-bort-kjernekraft-pa-grunn-av-avfallet-1.15160250

  ( Men altså 750 kg fra norsk befolkning for hver levealder. Vannkraft og mye annet vinner., selv om man selvfølgelig også kan dø av å ramle ut i fossen. )

  OG :
  ‘ Sjeldne’ jordmetaller, Fensfeltet og Thorium:
  geoforskning.no/vulkan-dannet-europas-kanskje-storste-forekomst/

  Ellers:

  Altså et ‘oljefelt’ som produserer fornybar energi. Og dette kan gjøres i mange nasjoners havområder.

  ‘…å utvikle det som kan bli verdens første flytende vindturbin med egen hydrogenproduksjon og hybrid energilagring.
  – Hydrogenproduksjon og -lagring er interessant for en rekke offshore applikasjoner innen maritime operasjoner…’
  e24.no/det-groenne-skiftet/i/QmjLK4/han-vil-bygge-verdens-foerste-drivstoffstasjon-ute-i-havet

  Svar
 • Ok,om jeg forstår NL og Frikar rett,så synes de at det er bra med fossekraft og elver i rör som gir mangel på naturlig tilförsel av näringstoffer tilfört oss gjennom bielver og bekkefar som gir naturlig vanning,mangel på fisk,mangel på ekobalanse.Det er helt ok at småbönder blir borte til fordel for större bönder og til slutt en Bill Gates fyr som eier alt.
  Om jeg forstår NL og Frikar rett,så synes de at det er bra med fossekraft og elver i rör som gir mangel på naturlig tilsig av oxygen og näringsstoffer til fjordene våre,stopper fiskens naturlige vandringer,det er helt ok at fjordene dör,det er helt ok at fiskeindustrien må tilpasse seg og utvikle mer effektive redskaper,at de må dra lenger og lenger ut med större og större «fabrikkskip»som igjen gjör fiskemottakene overflödige.
  Det er helt ok for Frikar og NL at på toppen styrer banken,den privateide banken som aldri gir,men bare tar.
  Det er helt OK for Frikar og NLat vannkraft,vindkraft,bölgekraft og annet fint skal ödelegge natur og et naturlig kretslöp,det er helt ok at resten av verden har kjernekraft,bare vi slipper,da er det ok å pöse ut fryktpropaganda om ufarlig kjerne kraft mens landet langsomt dör.
  Et tips til Frikar og NL.
  Ta en titt på Östersjöen,der dör alt,97 % utnyttelse av fossekraft har drept det meste,gruveslam har drept sjöbunnen.
  Vi har ett jordbruk som må produsere kvantitet istedenfor kvalitet.
  OK,da tror jeg at jeg er ferdig med denne diskusjonen,det er visst ikke plass for å se sammenhenger,folk sitter altfor fast i massiv propaganda,tilfört de gjennom hele livet.Tanker og overbevisning er formet av ????.

  Svar
  • «…fossekraft og elver i rör som gir mangel på naturlig tilsig av oxygen og näringsstoffer til fjordene våre,….»

   For å ikke nevne mikroplast i naturen eller plastposer i hvalers mage. ;-)

   Ja, DENNE diskusjonen takker jeg (også) for J. Z.
   (Men du er fin og kunnskapsrik å diskutere med. )

   Svar
   • Takk Frikar,jeg setter pris på dine ord,jeg håper og tror vi kommer til å krangle og le,bli enige og motsatt,en stund til,men jeg er ganske sikker på en ting,vi har felles mål,å finne frem til et bedre samfunn for alle.Ikke den verste målsetning å ha,det mener nå jeg.

 • Jeg har skrevet det för,men ingen tar notis,Kristian Birkeland,en av norsk Hydros grunnleggere hadde allerede i 1906 löst gåten om spalting av atomer.Rart dette ikke er folkehistorie,lenge etter kom Lise Meitner på det samme som vår Kristian.Lise jobbet da i Sverige.Det var Lise som ga oppenheimer og hans folk disse opplysningene etter at de var trygt plassert i USA.Så du kan si at Lise kom på det Kristian kom på,39 år senere og begge hadde med en wallenberg å gjöre.Ja og så ble det atombombe da.
  Lise Meitner döde over 90 år gammel,,til tross for manglende kunnskap om stråling og slikt og uten särlig beskyttelse arbeidet hun med spaltning av atomer og forsök og sånt.Over 90 år og ved god helse.
  I 1959 tror jeg, hadde Sverige som «nöytralt»land planer klare for å produsere en atombombe,men det ble gjort en «hemmelig avtale med USA om full beskyttelse mot utenlanske trusler.Derfor sies det,gikk ikke sverige videre med sine planer.
  Det er rart at ikke norske etterkrigshistoriker har undersökt svenske arkiver og aviser/böker fra den tiden,för de skrev sin historie,mangler viktige biter blir historien feil.
  Det varikke bare norge som produserte tungtvann.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gallup fra USA.

Først spise, siden moral.

Forrige innlegg

VAERS-data fra USA:

Flere mennesker har fått hjerneskade fra Covid-vaksiner enn fra alle andre vaksiner til sammen de siste 30 årene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.