POSTED IN Olje-Energi

Gazprom:

Ukraina blokkerer for gassforsyningen til EU.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noen ganger er det ikke slik vi blir fortalt, faktisk helt motsatt. Men jakten etter noen å skylde på i Nato-området og EU for egen politiske misære har pågått en stund. Det er ikke Russland som nekter EU gass. Det er EU som ikke vil bruke russisk gass for de skal sanksjonere landet. North Stream 2 står klar og det er bare å åpne kranene, men den tyske regjeringen vil ikke. For det betyr et havari for tysk politikk det siste året.

Våre norske medier og politikere driver også med denne dårskapen å skylde på Russland for engne politiske beslutninger. De hadde ikke tenkt gjennom konsekvensene før beslutningene ble tatt. Og bordet fanger. Vi handlet på ordre fra Washington slik vi har gjort i utenrikspolitikken i mer enn en mannsalder.

Med slike ledere må det gå galt før eller siden og nå bærer det utfor bakke.

Det er Ukraina som blokkerer for deler av gassen til EU gjennom sitt territorium, ikke Russland. Og i Norge betaler vi prisen gjennom enorme strømregninger selv om vi har nok billig strøm til hele vårt eget forbruk. Vår EU-tilknytning biter oss nå i halen. Det var ikke det vi tenkte, sier de som stod bak vedtakene. Nei, det er klart at de ikke tenkte på sin egen befolkning da de ble gjort.

Til vinteren vil svært mange måtte fryse som følge av en ikke gjennomtenkt politikk av udugelige ledere.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina begrenser russisk gass til EU – Gazprom

Blokken (EU) kan motta mer naturgass hvis Kiev går med på å gjenåpne det andre åpningspunktet, som har vært stengt siden mai.

Russlands naturgassforsyninger til EU, pumpet via Ukraina, er begrenset til ett gjenværende åpningspuktspunkt, mens Kiev nekter å gjenåpne en andre transittstasjon, sa energigiganten Gazprom mandag.

«Gazprom leverer russisk gass for transitt gjennom Ukraina i volumet bekreftet av ukrainsk side gjennom Sudzha gassmålerstasjon – 41,7 millioner kubikkmeter per 1. august. Søknaden om å gjenåpne Sohranovka gassmålersystem har blitt avvist,» fortalte Gazproms representant journalister.

Ukraina stengte i begynnelsen av mai transitt gjennom Sokhranovka-stasjonen, som håndterer omtrent en tredjedel av den russiske gassen som strømmer gjennom landet til EU, med henvisning til «innblanding fra okkupasjonsmakten».

Gazprom sa imidlertid den gang at de ikke så grunnlag for å stoppe gassstrømmen. Kiev ba det russiske firmaet om å overføre all gasstransport til Sudzha-pumpestasjonen i Kursk-regionen, noe Gazprom utelukket som teknisk umulig.

I mellomtiden har Russland også blitt tvunget til å redusere gassstrømmen til Europa gjennom Nord Stream 1-rørledningen på grunn av turbinfeil. Gazprom har lagt skylden på problemet på det tyske selskapet Siemens, som produserte og vedlikeholder utstyret, og anklaget det for å ikke oppfylle sine forpliktelser.

Fallet i russiske forsyninger har ført til en økning i gassprisene i Europa. I juli ble futureskontrakter for leveranser i august og september handlet på den nederlandske TTF-børsen i området $1530-2385 per tusen kubikkmeter. Til sammenligning var spotprisen under 500 dollar på samme tid i fjor.

https://www.rt.com/business/559976-ukraine-limiting-russian-gas-eu/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Våre norske medier og politikere driver også med denne dårskapen å skylde på Russland for engne politiske beslutninger. De hadde ikke tenkt gjennom konsekvensene før beslutningene ble tatt. Og bordet fanger. Vi handlet på ordre fra Washington slik vi har gjort i utenrikspolitikken i mer enn en mannsalder»

  Og nå også med Acer, våre politikere, trojanske hester, har andre herrer enn nasjonens innbyggere:

  Er dette ny kunnskap for våre politiske tyver? Hvorfor er de i så fall satt til å administrere nasjonen vår, vinterlandet Norge? Fei de ut, både Ap, Sp og Høyre.

  ‘For at «strømeksporten» skal stoppe, må strømprisen være lik på begge sidene av kabelen. For å «få tilbake» strøm, må strømprisen i Norge være høyere enn i landene rundt oss. ‘
  nrk.no/ytring/energien-var-strommer-ut-1.16056309

  Svar
  • Nordstream 2 er klar til bruk,den trenger bare godkjenning.
   Nå startes det ene kraftverket etter det andre opp igjen,av alle typer.
   Sanksjonene er ikke lenger virksomme,alle smutthull er åpnet for «business as usual»til en dyrere pris.

   Inflasjon og prisökning,i inflasjonstider fyker boligpriser i väret,nå er det stikk motsatt.
   Ingen spör hvor prisökningspengene tar veien.
   Kan det väre de privateide bankene,altså de som styrer ökonomien,som da igjen styrer politikken som er årsaken til verdens kaos ?.
   Frikar,har du fått med deg Cornelia Unfiltered episode 17 på youtube ?.
   Der finns viktig info for den som vil vite hvordan ting henger sammen.Håper du og andre tar dere tid.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gallup fra USA.

Først spise, siden moral.

Forrige innlegg

VAERS-data fra USA:

Flere mennesker har fått hjerneskade fra Covid-vaksiner enn fra alle andre vaksiner til sammen de siste 30 årene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.