POSTED IN Diverse

Kronikk om forskjellige saker:

Hva skjedde EGENTLIG forrige helg?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Jan T. Voilaas

Den forrige helgen var verden vitne til det som i vestlig media blir fremstilt som forsøk på et statskupp I Russland, som selv kaller Prigozhin og Wagner-gruppens fremrykk mot Moskva et mytteri. Fremrykket mot Moskva ble stoppet av en avtale mellom Kreml, Minsk og Prigozhin, hvor Wagner-gruppen i realiteten ble tilgitt og frikjent og fikk fritt leide og opphold i Hviterussland, samtidig som Putin tilsynelatende ga etter for Prigozhin’s krav om at forsvarsminister Soigu og kommandør Gerasimov måtte sparkes, som så langt ikke har skjedd.

En hær av geopolitiske-, militære- og selvutnevnte eksperter innenfor alle mulige områder fulgte umiddelbart opp med ulike teorier om hva som egentlig skjedde og nesten enstemmig har konkludert med at Putin er skadeskutt og har ikke stått svakere på mange år. Russland er splittet og klar for regimeskifte.

Her er en alternativ teori; kan verden denne helgen ha vært vitne til noe av et mesterstykke i krigslist og strategi, mesterlig gjennomført av Putin og Russlands øverste forsvarsledelse i nært samarbeid med Prigozhin og Hviterusslands Lukashenko?

Mester-strategi eller byråkratisk innavl?

Dagens blodige krig i Ukraina startet IKKE i 2022, men for mer enn 30 år siden, da Sovjet-imperiet kollapset. Målet med denne krigen, som Mr. Global står bak, har hele tiden handlet om kontroll over Russland og landets enorme ressurser, for med dem kan også Kina og hele det eurasiske kontinentet kontrolleres, og dermed også resten av Asia, Afrika og Sør-Amerika. Russland er kort og godt nøkkelen til total global kontroll.

Mr. Global kom langt under Boris Yeltsin, som mot slutten mistet all kontroll og måtte be Putin ta over og redde moderlandet, et oppdrag Putin takket ja til 9 august 1999 og som enda ikke er fullført. For Mr. Global ga aldri opp sitt prosjekt og har de siste 30 årene manøvrert USA og NATO stadig nærmere Moskva, i posisjon for et siste avgjørende militært nådestøt.

Så langt i denne siste fasen av krigen, har Russland begrenset seg til å okkupere russisk-dominerte områder helt øst og sør i Ukraina, befeste sine stillinger og forsvare dem. De har latt NATO-proxy Ukraina sende sine Nazi-styrker østover, hvor de fortløpende har blitt pasifisert og til dels tilintetgjort i en grad hvor NATO nå er tvunget til et valg; fredsforhandlinger, som Stoltenberg selv sier vil være organisatorisk selvmord for NATO, eller kraftig opptrapping med egne «boots on the ground».

Det ryktes at NATO ikke vil være klar til å gå «all in» før mot slutten av 2023, og har bedt Zelensky holde ut til NATO er klar. Dette vet Russland, som hele tiden har visst at Ukraina kun er en proxy for NATO, men har i det lengste håpet på våpenhvile, fredsforhandlinger og sikkerhetsgarantier, et håp som nå er knust av de siste måneders kraftige opprustning og mobilisering i Europa og Asia.

Det ryktes at NATO ikke vil være klar til å gå «all in» før mot slutten av 2023, og har bedt Zelensky holde ut til NATO er klar. Dette vet Russland, som hele tiden har visst at Ukraina kun er en proxy for NATO, men har i det lengste håpet på våpenhvile, fredsforhandlinger og sikkerhetsgarantier, et håp som nå er knust av de siste måneders kraftige opprustning og mobilisering i Europa og Asia.

Spørsmålet nå er hva Russland kan gjøre for å stå sterkere når USA og NATO kliner til med full styrke, og hvor mye tid har Russland på seg? Vel, her er min teori:

Russland har som sagt kun okkupert områder i sør og sørøst. I nord gjelder fremdeles den opprinnelige grensen mellom landene, og det er her avstanden til Moskva er på sitt korteste. Hvis Russland hadde okkupert alle landområder øst for elven Dnepr, så ville frontlinjen blitt kraftig redusert i lengde, og beskyttet av en vollgrav i hele frontlinjens lengde. Med utmerket artilleri og luftvern-systemer og Dnepr mellom seg og NATO, så vil situasjonen være en helt annen enn i dag.

Russlands store problem er at det mellom dagens frontlinje og Dnepr finnes flere store byer som vil bli svært vanskelige å ta; Karkiv, Sumy, Chernihiv og Poltava bare for å nevne noen. Et grep som vil gjøre disse kampene vesentlig lettere er at Ukrainske styrker trekkes ut, f.eks. for å forsvare et angrep på Kiev.

Er det da utenkelig at Kiev er Wagner-gruppens neste mål, at Ukrainas hovedstad vil bli angrepet av en privat hær uten lojalitet til andre enn sin egne leder? De prøvde seg jo akkurat på Moskva, ikke sant? Var målet bak hele Moskva-operasjonen å få Wagner-gruppen «utvist» til Hviterussland, hvor det er mindre enn ti mil til Kiev, og samtidig få Putin og Russisk ledelse til å fremstå som latterlig svake og splittet? Var «angrepet mot Moskva» også et grep for å legitimere at Soigu og Gerasimov kan bli erstattet med skikkelige «hauker», generaler som ikke lar seg stoppe av noe som helst?

Det har gjennom helgen vært spekulert i om Prigozhin-mytteriet var et CIA-plott, at Prigozhin ble bestukket til mytteri i håp om et regimeskifte i Russland. Hva om Prigozhin lot seg «selge» til CIA med tommelen opp fra Putin, for å skape en situasjon hvor destinasjon Hviterussland ble en «naturlig» flukt, finansiert og betalt av erkefienden?

Hvis planen var å få Wagner-gruppen strategisk plassert i Hviterussland, dagens militære ledelse byttet ut og Putins stilling og maktbase betydelig styrket internt i Russland, alt med tanke på Kiev og Dnepr, så vil helgens begivenheter ende opp i alle eksisterende lærebøker som mesterlig krigslist, nøyaktig som beskrevet av Sun Tzu for mer enn 2,500 år siden.

Eller var dette mytteri-forsøket omtrent som det så ut, som et naturlig utslag av intern makt-kamp, korrupsjon, ineffektivitet og endeløst byråkrati i Kreml? Min halvannetårs erfaring fra den norske marinen mer enn støtter den muligheten.

Uansett, Martin Armstrong’s AI-program Socrates viser nå «directional change» i svært mange relaterte markeder og fra rundt 12. juli og frem mot august, «high volitility» og «panic cycles» i de samme markeder, f.eks. i «NY Gold Futures», «Euro Adjusted Spot», DAX, DJI, «British Pound Futures» etc. Noter også at store kriger historisk sett starter mellom 1. juni og 1. september.

Inflasjon, renter og krig

Kjerne-inflasjonen har bitt seg fast på rundt 6% i Norge, som enkel kalkulasjon vil vise å være nærmere 10%. Det har fått Norges Bank til nok en «aggressiv» renteøkning på 0,5%, i det håp at kronen styrkes og inflasjonen går ned. Styringsrenten er nå på 3,75%, som vil gi en flytende boliglånsrente på rundt 5,3%, men skal enda et hakk eller to opp før den, ifølge Norges Bank, vil flate ut og begynner en langsom reduksjon tilbake til 2% en eller annen gang etter 2026.

Norges Bank nevner ikke krigen i Ukraina, selv om ingen annen faktor driver inflasjonen mer akkurat nå enn nettopp den krigen. Det som i stedet skjer, er at Norge fortsetter å sende milliarder av kroner og våpen i betydelige mengder til Ukraina så krigen kan fortsette.

Hva vil skje om krigen i Ukraina i tillegg eskaleres? Hva om/når krig også bryter ut i Asia? Hva vil LO si til en styringsrente på 10-12% og boliglånsrenter på 12-14%?

Tingen er; FN, WHO, WEF, IMF, BIS, EU og mange andre Mr. Global-kontrollerte institusjoner jobber nå på spreng for å få på plass et system for «Global Digital Identity» (GDI), som vil styre absolutt alt vi mennesker gjør.

GDI vil bli nøkkelen til arbeid, lønn, bank-tjenester, helsestell, tannlege, medisin, transport, mobilitet, reiser, alle kjøp, alle kontrakter, alle kulturtilbud, adgang til internettet, kommunikasjon og alt annet vi mennesker gjør og trenger gjennom våre liv, som f.eks. å ville finne en kjæreste eller få et barn. Absolutt alt skal kontrolleres, også hva vi tenker.

Vil folk flest akseptere å bli en del av et slikt system? Vel, vi i Norge er allerede klargjorte for GDI gjennom vårt fødselsnummer-system, som enkelt kan kobles digitalt til overnasjonale AI-baserte styrings- og kontrollsystemer, uten noen form for debatt. Det blir først når folk skjønner hva disse systemene kan brukes til, f.eks. til elektronisk å begrense antall kalorier hver enkelt får i seg daglig, at det kan bli bråk.

Dette vet Mr. Global, så her må tvang til, i form av nød, og ingen redskap skaper nød raskere og mer effektivt enn krig. For å toppe effekten av krigen, har Mr. Global også gått til massivt angrep på den globale mat-produksjonen, for de vet at vi under sult vil være så desperate at vi vil godta selv det verste slaveri.

Den gode nyheten her er at Mr. Global til slutt vil mislykkes, som psykopater alltid gjør, men fra hvor vi er i dag til psykopatene gir opp, så vil veien bli lang og etter hvert også ekstremt vanskelig for mange. Jeg er redd at den som tror at ingenting kan bli verre enn +12-14% boliglånsrente, vil få seg noen overraskelser.

I episode 1814 (!!) av Corbett Report diskuterer Dr. Jacob Nordangård og James Corbett hvor vi er per i dag, og hva Mr. Global planlegger for oss for tiden som kommer. Anbefales!

Mesternes Mester

I forrige uke presenterte jeg oppdaterte tall på blant annet overdødelighet i Norge. Hvis noen er i tvil, tallene jeg presenterer er tall fra FHI og SSB, så hvis deres tall er korrekte, så er også mine tall korrekte, selv om de er langt fra graden av nyansering, dybde, detaljer og sammenhenger denne katastrofen fortjener, som i tapte menneskeliv allerede kan ha slått WW2.

Fortvil likevel ikke, for det finnes et medlem av Team Humanity, til overmål en nordmann, som har tatt seg tid til å grave frem alle de nyanser, detaljer og sammenhenger som denne katastrofen fortjener, ikke bare for Norge, Sverige og Danmark, men også for UK, Irland, Sveits, Canada og USA, og den mannen er Sunnmøring og heter Anders Brunstad.

Mange har kanskje hørt om og kjenner til resultatene av det høyst imponerende arbeidet Anders har lagt ned, men siden dette var nytt for meg, tillat meg en kort oppsummering og en link så dere selv kan høre Mesternes Mester, med hans egne ord.

Hva Anders har avdekket er at ja, mRNA-vaksinene kan være skadelige og dødelige, men da i kombinasjon med stråling; 3G, 4G fase 1 og 2 og spesielt 5G som ble aktivert mange steder i Norge samtidig med mRNA-vaksineringen.

Overdødelighet ble ikke registrert i områder med lav stråling (som kommer fra utallige kilder), men i områder med høy vaksineringsgrad og introduksjon av 5G, så skjøt overdødeligheten blant unge pensjonister (som fremdeles streamer mye) og de aller eldste (svakest immunforsvar, ifølge Anders) i været. Anders finner det samme mønsteret i alle land han har gått i dybden på, ikke bare i forbindelse med mRNA-vaksinering, men også da 3G og de ulike versjonene av 4G ble introdusert.

Anders Brunstad nevner ikke bare 5G via lokalt plasserte antenner, men roper et varsko rundt de tusenvis av satellitter i lav bane som etter hvert vil kontinuerlig dusje hver kvadratmillimeter av kloden med stråling og 5G. Brunstad minner meg om David Icke som for 3 år siden advarte oss mot nøyaktig det samme.

Jeg anbefaler alle, ikke minst norske byråkrater og politikere, å sette seg grundig inn i arbeidet og avsløringene til Anders Brunstad. Denne mannen er ganske enkelt på et annet nivå.

Sommer, sol og smeigedager

Vi lever i og har orkesterplass til den kanskje mest spennende perioden i menneskehetens historie. Uansett hvor vanskelig dette vil bli, så ville jeg ikke gått glipp av et eneste minutt. Historien utspiller seg med hele kloden som scene, og ny teknologi gir oss tilgang til det meste. Det har aldri skjedd før. EVER. Vi er de aller første, men ikke de siste, for jeg er helt sikker på at Team Humanity til slutt vil seire.

Psykopater har aldri mer makt enn vi tillater dem, og vi kan enkelt inndra den tillatelsen ved å kaste deres systemer på bålet og ta i bruk våre egne. Når innsatte i de fleste fengsler i verden kan skape sine egne monetære systemer som kun de kontrollerer, så kan også vi. Når en stor del av menneskeheten fremdeles klare seg uten TV, banktjenester, smart-telefon, vips og internett, og kun bruker kontanter, så kan også vi. Det eneste som trengs er at folk våkner opp.

Stay strong, stay smart, look for the truth.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Saksyndig
  1 juli 2023 9:19

  Nok ein glimrande artikkel frå Jan T. Voilaas.

  Når det gjeld kombinasjonen mRNA-«vaksinar» pluss 3,4,5G-stråling, har eg eit spørsmål:

  Kan denne kombinasjonen forklare merkeleg og irrasjonell åtferd hjå «vaksinerte»? Dersom mRNA-injeksjonane går på blodomløpet (noko dei beviseleg gjer), vil dette manifestere seg i mikrohjerneblødningar og/eller blodproppar i hjernen. Dersom dette skjer i til dømes frontallappane eller djupt inne i hjernen (talamus/lillehjernen/hjernestammen) vil dette føre til kognitiv svikt, åtferdsendringar og uberekneleg veremåte, slik ein ser hjå demenspasientar eller dei med alvorlege psykiatriske lidingar.

  Svar
 • » Psykopater har aldri mer makt enn vi tillater dem, og vi kan enkelt inndra den tillatelsen ved å kaste deres systemer på bålet og ta i bruk våre egne. »

  Dettte bør vi vite, ja.
  – Selv om de i dag sitter med betydelig makt . Også over media /kommunikasjon, og kan ‘informere’ og stenge.

  Svar
 • Robin Hood
  1 juli 2023 13:13

  > Var målet bak hele Moskva-operasjonen å få Wagner-gruppen «utvist» til Hviterussland, hvor det er mindre enn ti mil til Kiev, og samtidig få Putin og Russisk ledelse til å fremstå som latterlig svake og splittet?»

  Det ser ut som folk som følger X-CIA og andre av elitens spinndoktorer ikke tenker altfor dypt igjennom narrativene de blir foret med, men bare sprer dem basert på at narrativet de blir servert føles bra og gir håp. Grunnen til at dette narrativet er helt håpløst er at Wagner må levere inn alt sitt tunge utstyr før de drar til Hvite-Russland. Uten tanks, antiluftskyts, artilleri og annet tungt utstyr er Wagner styrkene helt sjanseløse mot Kiev fra sin nye lokasjon i Hvite-Russland.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når virkelighets-forståelser kolliderer. Her er et annet perspektiv:

Vestlig illusjonstenkning forlenger krigen.

Forrige innlegg

Russland har 5000 atomstridshoder, USA nesten like mange.

En ufattelig fare som ignoreres helt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.