POSTED IN Helse, Norge

Kronikk om dyre dråper:

Big Pharma lar seg ikke slå – ikke en gang av Vinmonopolet

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Terje Sørensen
Pensjonert advokat

I et Facebook-innlegg den 11.6.2016 med overskriften «45.000 KRONER PER KILO – DYRERE ENN SAFRAN!» – viste jeg at legemiddelet «PROLIP» kostet ca. NOK 45.000 per kilo. Jeg trodde rekorden ville bli stående lenge og lot etterpå være å kontrollere – inntil for nylig da min kone hjemme i Sverige kjøpte en liten flaske med øyendråper kalt Livosin. – Det dreier seg om «Livosin 0,5 mg/ml» til SEK 109,00. for varen. Produktet inneholdt 4 milliliter, hvilket betyr at 700 milliliter av væsken kostet SEK 19.075,00. [P.t. betaler man ca. NOK 1,02 for SEK 1,00 – for dette innlegget betyr kursulikheten intet].

I Norge får du medisinen til ulike priser, men jeg viser én – NOK 219,00, hos et av apotekene her. 700 milliliter koster i så fall NOK 36.575,00.

Hva er det dyreste av alle utsalgsetablissementer i Norge uansett produkt, tenkte jeg – og tenkte videre at det måtte da være Vinmonopolet, og jeg spurte Google etter det dyreste produktet som dette statlig foretaket solgte. Og jeg fikk vite at det p.t. er konjakken «Henrik Ibsen N°1 Grande Champagne» som koster NOK 38.916,50 for 700 milliliter. Dog opplyser Vinmonopolet at du får NOK 5000 tilbake hvis du panter flasken. Dermed koster det faktiske innholdet egentlig «bare» NOK 26.916,50. Det er NOK 9659,50 mindre enn 700 milliliter ‘Livosin 0,5 mg/ml’ og Big Pharma er fortsatt øverst på seierspallen.

Jeg nevner òg at øyendråpeprodusenten opplyser at flaskeinnholdet er holdbart i kun én måned etter åpning. Åpner du med andre ord flasken og bruker en halvpart av innholdet (2 milliliter) og så setter den vekk og ikke har behov for innholdet før etter én måned etter flaskeåpningen, er innholdet ubrukelig, og du må kjøpe ny flaske.

Forbehold:

1. Poenget med dette innlegget er ikke å foreta eksakte sammenligninger av ulike priser på farmasiprodukter verken i de to skandinaviske landene eller mellom dem. Du finner sikkert lavere eller høyere priser. Det er heller ikke mitt poeng å sammenligne apotek- og vinmonopolpriser. Mitt poeng er å vise at farmaindustrien har betydelige marginer på sine produkter. Især bevises dette når man ser på forskjellen mellom NOK 219,00 og SEK 109,00. Her må det antas at produsenten har hatt samme produksjons- og forsendelseskostnader på det produktet som selges i Norge og i Sverige.

2. For eventuelle regnefeil er dataprogrammet «Kalkulator», som jeg tror medfølger Windows, ansvarlig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Nå er det vel ikke produksjonskostnadene eller ingrediensene i seg sjøl som koster.
  – Men årevis med forskning og kostnader derav. Der mesteparten ikke blir godkjent, og bare er en utgift , som også må inn i regnskapet.
  ( Bortsett fra for Covid-middelet?)

  Svar
 • Carbomontanus
  11 juni 2023 12:29

  Dette var bedre. Ting som er verd å kritisere og bestride i Norge / Noreg dette pøbel og EØS- land og oljekongedømme, ikke engang Bananrepublikk, tidligere ettpartistat og erklært sosialistisk progressivt land hvor alle meaaadlemmer i Partiet med P er glødende USA og NATO- tilhengere. industrialisert sensur og ensretting på Regjeringsnivå .

  Vi har en arv å flyte på., arven fra Terboven staten. «Du skal…. bla bla…. ellers mister du alle dine rettigheter, Hum Num.»

  Den der har vært standard formular i arbeidsformidlingen AF og NAV. skjær nasjonalsosialisme, nesten på nivå med «skutt blir den som….!»

  Polet er ikke de værste. De betjener og fører kvalitet. Norsk monopolkapitalistisk nasjonalsosialistisk lægeforening er værre. Idag har de nedlagt farmasøytisk institutt og vårt lovlige apotekervesen. Man får ikke lenger kjøpt et reasgensglass og en pasteurpipette og 10 gram Borax og litt vinsyre,…………… under henvisning til «Nine eleven..» smil smil.

  Man må evt. skaffe svovelsyre og tynn salpetersyre i smug på uettiketterte åpne brusflasker evt småtte stjæle det på jobben sånn som under sovjett- tiden i bakvendtland.

  Nemlig sånn som førerne våre og lav- adelen vår, arrrrr beierrrrr rrrrraaaa ogipraxisss har lært at «folk flest» skal ha det, i barndomsheimen.

  Forbudet mot vårt lærebibliotek forbudet mot riksmålet og mot realskolen, og raseringen av Det Kgl Frederiks Universitet er communist manifesto med o. Man bare fortsatte der qvisling og terboven måtte slippe. Før i tiden vokste alle legeplantene på bakken og het Officinalis og man presset demj i HERBARIVM på LATIN efter Linnnes system til EXAMEN. . Idag gror de konsekvent minst 200 mil vekk herfra og heter Cocacola og Ginseng og gror i noen hemmelige haver som er unndratt fra innsikt og sollys i minst 10 år så de forfrisker deg best.

  Og du blir ikke ekspedert og har ingen rettigheter om du ikke har et «Firma A/S». Det hadde Breivik også og drev med «Bio- farm A/S og trengte 2 paller NH4NO3 og 250 kilo sølvmalingspulver litt diesel, og noe dynnamitt med lunte og perle, og en jeep leiebil A/S.

  Noe som var helt kurant.

  Raaaaa- sekrampa, klassekampen mot vår læresivilisasjon er communist manifesto med o og bør imøtegås på dette nettsted.

  Forbudet mot tollekniven, forbudet mot loddebolten og loddetinnet, forbudet mot sølvslagloddet, forbudet mot det elementære kjemiske og tekniske arbeidsutstyr på folks hender, er slik Nazistene oppførte seg og tilkjennegav seg under krigen.

  Og de smilte, er vi også blitt fortalt.

  De er Rompestomp, buksedtriterne og tisserne og sengevæterne som må ha felles dusj og bleieskift efter enhver fysisk anstrengelse, som får seg fine klær og uniformer, og begynner å gi ordre og stiger opp til å bli førerne våre. .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det taper stort på slagmarken.

Ukraina har all grunn til avslutte krigen.

Forrige innlegg

Etter «covid-vaksineringen»:

1884 idrettsutøvere fikk hjertestans eller alvorlige problemer, hele 1310 av dem døde!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.