POSTED IN Sensur, Ytringsfrihet

Kritiserer du Israels politikk er du antisemitt og blir fjernet.

Professor sparket fra stilling på britisk universitet etter Israel-kritikk.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne historien fra Storbritannia føyer seg inn i en rekke andre lignende historier over hele den vestlige verden. Hvis du tillater deg å gi uttrykk for meninger som ikke er akseptable for spesielle makt-sentra blir du utsatt for en rykte og svertekampanje eller åpen og ofte direkte løgnaktig hets.

Det beste eksemplet på hva slike krefter kan få til så vi da Jeremy Corbyn som var leder av det britiske arbeiderpartiet, Labour, fra 2015 til 2020 ble utsatt for en svertekampanje om ar han var antisemitt. Kampanjen endte med at han måtte trekke seg som Labour-leder i 2020. Naturligvis bidro også valgnederlaget til dette.

Jeremy Corbyn – Wikipedia
Jeremy Bernard Corbyn er en britisk politiker som har vært vært medlem av Underhuset for Islington Nord i Indre London siden 1983. Han var leder for Labour Party fra 2015 til 2020. Wikipedia

Baksnakkerne trakk det lengste strået godt hjulpet av Israel-vennlige organisasjoner og Israel-vennlig kapital i UK og ellers i verden. Det spilte ingen rolle at det var baksnakkelser og rykter og løgn. når det ble gjentatt mange nok ganger og over langt til ville stadig flere være villige til å tro på det.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Professor David Miller har fått sparken etter at israelsk lobby har drevet svertekampanje mot han

Av Asa Winstanley

Universitet i Bristol i Storbritannia har gitt professor David Miller sparken. Han har vært en ledende kritiker i Storbritannia mot Israel og deres lobby.

Etter en årelang svertekampanje fra den samme lobbyen, sa universitetet på fredag at «professor David Miller ikke lenger er ansatt ved universitetet i Bristol».

Uttalelsen slår fast at Miller «ikke sto for de standarder med oppførsel som vi venter av våre ansatte», men de utdypet det ikke.

Miller fortalte The Electronic Intifada at han vil appellere og «kjempe mot dette hele veien».

Nå viser det seg at Miller kan bli frikjent fra den israelske lobbyens falske anklager om anti-semittisme.

En «uavhengig rapport» fra en anonym advokat mener at «professor Millers kommentarer ikke inneholder noe ulovlig». Miller sier at rapporten faktisk går lenger, og at advokatens rapport «helt klart sier» at hans bemerkninger «ikke er antisemittiske».

Public figures speak out to defend Bristol professor David Miller - The Canary
Professor David Miller

Det har dannet seg en kampanje rundt David Miller, The Support David Miller Campaign. De har slått ring rundt professoren, og sier at universitetet sender et budskap om at «de vil beskytte rasister og at muslimer, svarte studenter og palestinere ikke er velkomne i Bristol».

I en uttalelse sendt til The Electronic Intifada sier kampanjen at universitetets beslutning «fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på akademikere rundt om i verden som vil avsløre sionistisk rasisme».

Kampanjen sier at sparkingen av Miller hadde kommet etter «en pressekampanje fra israelske ressurser i Storbritannia», og de beskylder universitetet for å samarbeide med den israelske lobbyen.

For sin del sier Miller at beslutningen om å gi han sparken «ble tatt etter press fra den israelske lobbyen», som han sier «lobbyer for en fiendtlig fremmed stat. Universitetet har tatt en flau beslutning».

Kampanjen for å «ta livet av»  Boikott bevegelsen mot israels påvirkning nært og fjernt.

Universitetet sier i sin uttalelse at Miller «har rett til å appellere om han ønsker, og at ingenting i denne uttalelsen vil ha noen fordommer mot det».

Universitetet «har ikke til hensikt å komme med noen flere kommentarer på det nåværende tidspunkt».

Britstol Universitet påstår videre at de var engasjert i en miljøbevarende »akademisk frihet».

Men i det som ser ut som en freudiansk glipp, sier de også .at «vi tar alle slags risikoer for å støtte den friheten alvorlig».

En akademisk ekspert på propaganda og politiske pressgrupper mener Miller har vært en viktig kritiker av den israelske lobbyen i det siste tiåret, og også mot sionisme som han mener er den israelske statens offisielle raseideologi.

Le sionisme, une réforme du judaïsme ? - UCLy
Sionisme er en form for jødisk nasjonalisme, som hevder at det jødiske folk utgjør en etnisk/nasjonal gruppe med rett til hele eller deler av det historiske landskapet Palestina med hovedvekt på Jerusalem, definert som Israels land. (Fra Wikipedia)

Fra begynnelsen av 2021 har den pro-israelske lobbyen trappet opp sin kampanje mot Miller. Dette inkluderer Board of Deputies of British Jews, The Zionist Federation, The Jewish Labour Movement og The Community Security Trust.

Ved slutten av februar har Israel selv blitt involvert. De har mobilisert en av sine nett-troll-hærer for å overflomme sosiale medier med krav om at Miller må få sparken.

Act.IL – som er dirigert og grunnlagt av et israelsk departement – har kommet med et opprop der de ber om angrep på en menings-side publisert av Al Jazeera, som forsvarer Miller.  Uten noe slags bevis har disse troll-nettstedene svertet Miller som skyldig som «en åpenbar jødehater», og ber brukerne angripe Al Jazeeras nettside.

Lobby-kampanjen.

Et Hvem- er-Hvem blant de høyrevridde figurene viser anti-palestinske aktivister og Israel-lobbyister som har gjort at massivt framstøt for å få Miller sparket. Og til og med britiske politikere har sluttet seg til.

Kort tid etter kunngjorde universitetet at de hadde satt i gang en «undersøkelse» om Miller.

Mer enn 300 akademikere og intellektuelle slo seg da sammen og undertegnet et åpent brev til universitetet til støtte for Miller og hans arbeid.

Blant underskriverne finner vi Noam Chomsky, den palestinsk lærde og aktivisten Sami al-Arian, dissident og israelsk historiker Ilan Pappe,  filmmakeren Ken Loach og komikeren Alexi Sayle.

«Vi føler det som en plikt å uttrykke vår solidaritet med professor Miller, og vil gå imot slike forsøk på å knuse akademisk frihet», heter det i brevet.

De skriver at Miller er blitt en skyteskive for «vel orkesterte forsøk» på å misforstå hans synspunkter «som bevis på antisemittisme».

I februar skrev Miller et innlegg for The Electronic Intifada der han mener «Storbritannia er i ferd med å begå et feilgrep helt offentlig til støtte for staten Israel og deres talsmenn».

«Meningsfulle samtaler om anti-svart rasisme og islamofobi har blitt druknet av denne lobby-kampanjen mot universiteter, politiske partier, likestillingsforsøk og offentlige institusjoner over hele landet».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ehimetalor Akhere Unuabona

https://www.globalresearch.ca/professor-david-miller-fired-israel-lobby-smear-campaign/5757518

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • sunhunter61
  8 oktober 2021 8:35

  En av de tingene jeg liker med venstresiden, er at en god del av dem ikke skyr unna å kritisere jødene.
  At de er veldig naive i sin kritikk, og bare kritiserer jødene når det er et offer i bildet de kan sympatisere med, får så være.
  Også det at hele venstresidens politiske univers er formet av dette folket, som jo er opphavet til både Das Kapital og Bibelen, får de heller ikke helt med seg.

  Men de tør å kritisere når det mener kritikk er berettiget. Det skal de ha.

  Så får vi se om kjetterjakten på antisemittismen også her i dette landet i fremtiden vil forby denslags kritikk.

  Svar
 • Tim Anderson er senior foreleser i politisk økonomi ved Universitetet i Sydney. Også han et eksempel på akademikere som blir forfulgt for sine meninger. Han fikk israel-lobbyen på nakken da han snek inn en bit av en svastika i et israelsk flagg i en slides. Dette skjedde under en fore-lesning som omhandlet Israels trakassering og drap av palestinere.

  Nå viser det seg at israellobbyen støtter universitetet økonomisk. Resultatet ble at han etter egne ord ”fikk sparken for å ha kritisert israelske drapsmenn.”

  Han skriver dette i American Herald Tribune: «Documents released under freedom of information law (GIPA) show that an Israeli organisation has, over many years, privately contributed millions of dollars to the University of Sydney’s Faculty of Arts and Social Sciences (FASS). A sub-branch of the Israeli World Zionist Organization (the Fund for Je-wish Higher Education) contributes around half a million dollars to FASS each year, with contributions peaking at $819,000 in 2019. The WZO is commit-ted to the Israeli colony in Palestine, where more than half the population is denied full citizenship rights.»

  Det kunne vært morsomt å vite om Israel «støtter» norske utdanningsorganisasjoner.

  Svar
 • Jeremy Corbyn og David Miller er heldige som ikke er likviderte. Israel er ledende når det gjelder likvidasjoner av politiske motstandere og falsk flagg operasjoner rundtt om i verden. Ron Unz har en arrtikkel om dette på unz.com,

  https://www.unz.com/runz/american-pravda-mossad-assassinations/

  Blant likvideringer og falsk flagg operasjoner utført av Israel, nevner Unz General Qassem Soleimani of Iran, John F Kennedy, Robert F Kennedy, John F Kennedy Jr., Yasir Arafat, grev Folke Bernadotte, Zia ul-Haq i Pakistan, Achmed Bouchiki på Lillehammer, James Forrestal, John Paisley (direktør i CIA), bombingen av King David hotellet, 9/11, USS Liberty.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er bare en som fortjener en journalistpris (fredspris):

Han avslørte feil folk: våre kjeltringer!

Forrige innlegg

Sven Røgeberg:

Skal vi forstå hele historien bak 22.juli, må vi snakke om multikulturalismen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.