POSTED IN Historie

Historien slik vi får servert den av de store mediene:

Består av nøye silet informasjon for å unngå diskusjon og kritiske spørsmål.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noen ganger kan det være på sin plass å minne om begivenheter som har funnet sted, men som våre medier aldri nevner. Årsaken er naturligvis at de ikke passer inn i den rådende fortellingen som befolkningen fores med. Det mediene serverer er for å sikre seg at våre holdninger og perspektiver skal være de «rette» og ikke bli forstyrret av uønsket informasjon.

Hvis det servers for mye av slik informasjon kan mange begynne å tvile eller til og med stille kritiske spørsmål. Og hvis noen begynner å grave i historien kan de bli «forgiftet» til å tro at ting ikke skjedde slik våre medier har fortalt i alle år.

Det er alltid noen få som aldri sluker vår vestlige propaganda rått, men de kan isoleres fra mediene og utdefineres på ulike måte som «konspirasjonsteoretikere» eller som «ekstremister». Men med nye nettaviser som f.eks. derimot.no eller andre oppstår en ny situasjon. De serverer historier til befolkningen som de ikke har godt av å vite om. Så lenge de bare har et begrenset publikum går det bra, men når disse mediene vokser oppstår et problem.

Makteliten i vårt samfunn mister monopolet på informasjon og det oppstår grupper som mener noe helt annet enn hva de skal. Her er et knippe av faktiske forhold som de fleste ikke har hørt om tidligere. Det er presentert i stikkords form og krever nærmere undersøkelser for at de skal skal få «kjøtt på beinet». Men det kan være greit å gjøre folk oppmerksom på at historien har noen sider som aldri blir fortalt.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

_____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene
_____________________________________________________________________________

Visste du at…

 • Berlinmuren ble bygget i 1961 bl.a. for å få stoppet massive sabotasjeaksjoner initiert av CIA?

 • Cuba holdt på å bli invadert av USA i 1962 pga. falske angrep mot Guantanamo og falsk nedskyting av amerikansk passasjerfly?

 • Vietnamkrigen startet i 1964 på grunn av en løgn om at USS Maddox ble angrepet av tre nordvietnamesiske torpedobåter?

 • Revolusjonen i 1979 i Nicaragua ble knust av en konspirasjon ledet av USA?
Fake News in 1990, Nayirah Kuwait testimony
Datteren (15 år) til den Kuwaitiske ambassadøren i USA fortalte under navnet “Nayirah” at irakiske soldater fjernet nyfødte barn fra kuvøsene for å la dem dø. Ifølge New York Times ble hele seansen organisert av et PR-byrå, Hill & Knowlton, og ble fremført for en Kongresskomite for menneskerettigheter. Det falske vitnemålet bidro til å snu opinionen i mange land og dermed støtte til USA Irak-krig. Amnesty International bekreftet i utgangspunktet hennes historie.
 • Den første Irak-krigen i 1990 ble startet etter at et falskt vitne fortalte at soldater fra Irak drepte babyer i Kuwait?

 • Før George W. Bush ble president i 2000, hadde Irak lagt seg flat for alle USA sine krav og et utkast til en avtale var på plass?

 • George W. Bush ble president i 2000 på grunn av valgkupp i Florida?

 • Angrepet på Afghanistan var planlagt lenge før 11. sept. 2001 og at invasjonen skulle sikre en planlagt rørledning?
9/11 anniversary: US should stop supporting movement that inspired attacks
Angrepet på Afghanistan og Irak var planlagt lenger før 9/11. Angrepet på tårnene var bare det påskuddet USAs regjering trengte for å sette i gang.
 • Den andre Irak-krigen i 2003 skyldes USAs egenproduserte falske bevis på at Irak hadde avanserte masseødeleggelsesvåpen?

 • George W. Bush ble president i sin andre periode i 2004 på grunn av valgkupp i Ohio?

 • USA lanserte et falskt rykte at Muammar Gaddafi i Libya skulle starte et folkemord, noe som førte til bombingen av Libya?

 • USA ga ulike grupper leiesoldater opplæring, utrustning og finansiering og sendte dem inn i Syria under dekke av folkelig opprør?
Create meme "Euromaidan , Maidan 2014, Kiev Maidan 2014" - Pictures - Meme-arsenal.com
Statskuppet i Ukraina i 2014 var finansiert fra USA (5 milliarder dollars, ifølge Victoria Nuland, som den gang var visesekretær for USAs europeiske og eurasiatiske saker i USAs UD). Hun er i den forbindelse kjent for uttalelsen sin «Fuck the EU!»
 • USA investerte 5 milliarder dollar i regimeskiftet i Ukraina som skjedde i februar 2014?

 • USA er det største fristed og treningssenter for terrorister i verden?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Hva står i historiebøkene ?
  Hva forteller NRK oss ?

  Svar
 • Disse spørsmålstillingene står i grell kontrast til dagens fredsprisutdeling. For dette er «problemer» som norske medier ser ut til å ville beskytte oss for, fortie, underslå, jeg skulle nær sagt sensurere vekk.

  For dersom viktigheten for sann og uavhengig journalistikk bare skal gjelde land vi gjerne vil støtte regimeskifter i, mens ond framferd fra «vennligsinnete» land skal forties, da fremmer vi hykleri og dobbeltmoral på et nivå som er pinlig for enhver seriøs journalist.

  Det er liten grunn til å forvente en seriøs debatt om dette i norske medier. Dessverre.

  Svar
 • History is a pack of Lies…. Napoleon Bonaparte…. the conqueror, the inventor, the statesman or the tyrant, the Lizard or the idiot depending on who writes his tale… Yes history is a pack of Lies I believe…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er bare en som fortjener en journalistpris (fredspris):

Han avslørte feil folk: våre kjeltringer!

Forrige innlegg

Sven Røgeberg:

Skal vi forstå hele historien bak 22.juli, må vi snakke om multikulturalismen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.