POSTED IN Norge

Krigen utvides langsomt i Midt-Østen.

De israelske tapstallene på Gaza vokser fort.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Blir Gaza et Stalingrad

Jan Hårstad

Naturligvis er det ytterst vanskelig å skaffe seg et overblikk over de militære hendelsene på Gaza, men det går an å sette sammen fragmenter av arabisk og israelske media og få et riss.

Forsvarsminister Gallant har nå sagt i uker at IDF har Hamas i kne og de kapitulerer. Hvordan skal vi da forstå det faktum at hver dag sender Hamas raketter mot storbyen Tel-Aviv og Ashkelon. Og fra hvilke områder? Jo, fra deler av Gaza som skulle være befridd for Hamas.

Så kom hendelsen 12. desember hvor hele 10 israelske offiserer og soldater ble drept i bakhold (ambush). Med dette tallet er vi oppe i 115 døde israelske soldater og avisa Haaretz melder om 1593 alvorlig sårete.

Selv de gnistrende israels bombefans på Document.no har blitt stillere i det siste. Nå sier da Netanyahu at Israel skal ta kommandoen militært over Gaza når krigen skal være slutt. Hverken noe Hamasstan eller Fatahstan der, nei.

Men hvis det framdeles befinner seg en halv eller hel million palestinere der som ikke vil forlate Gaza og gå inn i en ny Nakba 2. Hvordan forestiller Israel at disse skal oppføre seg? Som et slags slavekor av knuste mennesker? 

Nå har jo Israel oppdaget at kvinner er aktive i krigen på Gaza også, samt 15 åringer. Selv om Israel IDFs skulle «vinne» krigen etter deres ønske, hvordan forestiller de seg at den blir under «fred» med en million palestinere under militær okkupasjon?

Vestbredden koker opp som det neste krigssenteret. Til tross for at Israel har drept hundrevis av unge kjempere og satt mange tusen i fengsel. Det hjelper åpenbart ikke det aller minste.

I Libanon pågår heftige krig som vi vet mellom Hizballah-Israel fortrinnsvis med fly og raketter. Men israelske generaler ser jo med forskrekkelse på at Hizballahs kommandostyrker på motorsykler, RADWAN, overhodet ikke har vært i satt inn i kamp så langt. Et scenariet som luftes er at de kan nå storbyen Haifa på en dag om grønt lys blir gitt.

Det andre som forskrekker det kristne miljøet i Libanon er at Hamas har laget en egen paraplyorganisasjon der som kalles «Vanguards of the Al-Asa Flood» og som har utplassert 400 mann på grensa. En ser for seg en situasjon hvor Libanon drifter inn i en ny borgerkrig lik den på 70-tallet.

De amerikanske basene i Syria og Irak er ille ute, kamper hver dag. Skipsfarten både i  Rødehavet og Hormuz-stredet er i destabilasjon og USA har bedt Tyskland bistå med krigsskip. Snart leser vi på Forsvarets Forum at norske fregatter også er på vei.

Israel er brohodet for den gamle VestImperialismens dominans av olje og gassrike Midtøsten. Det skal forsvares med alle midler uansett hvor mange barn og gamle som drepes. Det spiller overhodet ingen rolle.

USA sendte hærskarer av toppfolk til Midtøsten for å forhindre at Gazakrigen utviklet seg til en regional krig. Det hjalp ikke det aller minste med snakk, for Krig har sin egen logikk og sin egen autonomi.

Denne bomben er ennå ikke brukt. Den fungerer i praksis som en liten atombombe.

Med vetoet mot våpenhvile på Gaza har USA skaffet seg problemer de vil betale en fryktelig pris for. Arabiske media har for lengst dokumentert at det er alle typer amerikanske bomber som dreper palestinere i tusentalls fra 7 oktober av. 

Fredsavtaler og Abrahams Accord kan gå opp i røyk. USA og Israels New Middle East kan en bare legge bort. Det vil ikke hjelpe med norske fregatter heller.

Og så langt har også journalistene på Document.no jobbet for at webben skulle få et banesår basert på provinsiell ønsketenkning og uvitenhet. Vi er stadig i Norge og krigspartiet på Stortinget gir Zelensky stående applaus. Ser ikke framtiden lys ut?

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

  • 2024 blir kanskje året da evig-krig supporterne av den gamle klanen khazarer må bite i gresset og bli stilt for krigs(riks)rett og fradømt videre liv, og derved blir det nye året kanskje også starten på en ny verden hvor menneskene kan leve mer i fred og fordragelighet, og land kan samhandle på like vilkår? Kanskje utviklingen av 1984 stopper nå?

    Svar
  • Trygve Horgen
    16 desember 2023 8:40

    Drapet på 3 gisler (israelere) som den israelske hæren sto bak, viser to ting ; Det er panikk i «rosenes leir» og de med overlegg dreper ubevepnede mennesker.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Putins årlige pressekonferanse:

Russisk økonomi styrker seg.

Forrige innlegg

Paul C. Roberts: USA er i dag ikke lenger sterkest.

Men vi opptrer fortsatt som om vi er det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.