POSTED IN USA

Paul C. Roberts: USA er i dag ikke lenger sterkest.

Men vi opptrer fortsatt som om vi er det.

0
Print Friendly, PDF & Email

Hva tenkte romerne da de så Roma kollapse?

Av Dr. Paul Craig Roberts

Jeg har ofte lurt på hva romerske borgere tenkte mens de så Romerriket falle fra hverandre kulturelt, politisk, moralsk og militært.  Cicero, kvestor, praetor og rådgiver i Roma, prøvde å redde den romerske republikken.  For sin innsats ble han jaget og myrdet.  Siden Cicero kanskje var den mest kjente romeren, stoppet drapet av han forsøkene på å forhindre Romas nedstigning til tyranni. 

Det samme skjer i dag med de som forsøker å vekke oss overfor vår fare. Julian Assange, for eksempel, har blitt fengslet i strid med alle kjente amerikanske og britiske lover i et tiår uten domfellelse for bare å ha gjort sin plikt som journalist og rapportert forbrytelsene til våre herskere, forbrytelsene til det korrupte skadedyret vi fortsetter å returnere til embetet. Og til makt over oss. Ingen har gjort noe med det, ikke engang hans medjournalister.  

Når sannheten blir straffet, dør et land.

Roma overlevde i århundrer etter at det viktigste var blitt borte, fordi fiendene hennes var svake i sammenligning.  Roma ødela seg selv.  Ettersom mange eller flere romere døde i borgerkriger som kjempet mot hverandre enn døde og avviste barbariske invasjoner, kan det romerske militæret endt opp i selvdestruksjon.  

Fiendene Washington har skapt overfor Amerika er ikke svake. Russland alene, Kina alene, kanskje til og med Iran alene, er en likeverdig motstander eller enda mer for Amerika. De tre utgjør til sammen en enorm overmakt sml. med amerikansk militær kapasitet. Likevel fortsetter Washington å øke fiendtlighetene med disse landene. Min regjerings tankeløshet er uutholdelig. Så fullstendig dumhet.   

Når det idiotiske Biden-regimets økonomiske sanksjoner og USAs tap av reservevalutarollen avslutter den amerikanske dollaren, da er Amerika ferdig. Vi vil være et tredjeverdensland, og resten av verden vil straffe oss for vår regjerings synder.

Prøv å fortelle dette til en amerikaner.

https://www.paulcraigroberts.org/2023/12/11/what-were-romans-thinking-as-they-watched-rome-collapse/ 

Forsidebilde:  History Skills

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen utvides langsomt i Midt-Østen.

De israelske tapstallene på Gaza vokser fort.

Forrige innlegg

VGs virkelighetsforståelse:

Når det vi sier ikke stemmer med de faktiske forhold.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.