POSTED IN Israel, Midt-Østen

Krigen mot Gaza var planlagt.

Biden orienterte Kongressen før krigen at USA ville lever våpen til Israel.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ingenting i denne korte meldingen fra Voltaire.net er egnet til å overraske. Den forteller en helt annen historie enn det våre medier leverte. Den forteller at hele krigen var planlagt fra Israels side. Det ble iverksatt provokasjoner i Øst-Jerusalem som palestinerne måtte reagere på. Deretter eskalerte konflikten.

Våpenhvilen kommer altså, ikke som en følge av Israelsk godvilje, men av andre årsaker. Og det som er helt klart er at Israel har lidd et stort politisk nederlag. At de ikke klarte å iverksette en invasjon av Gaza-stripen har også mange fortolket som uttrykk for at situasjonen nå er vesentlig endret fra tidligere israelske angrep på palestinerne.

man waving flag

At USAs regjering er orientert om de overveielser som skjer i Israel og at de prøver å holde en hånd på det politiske rattet i den jødiske staten er ingen overraskelse. Det er tross al de som finansierer krigene deres og utstyrer dem med våpen.

I våre medier fremstilles USA som en nøytral part i konflikten. Det er langt unna sannheten og virkeligheten. Israel er USAs landfaste hangarskip i Midt-Østen til kontroll av regionen. Også den tiden er nå snart forbi.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Bidens regjering hadde forutsett Hamas-Likud konflikten

Sammenstøt mellom protestanter og det israelske politiet blusset opp i Jerusalem i midten av april 2021, fordi palestinske familier ble avutkastet fra Sheikh Jarrah nabolaget.

Hamas avfyring av missiler mot Israel og responsen til Netanyahu-regjeringen skjedde ikke før 10. mai. 

Bidens regjering orienterte Kongressen 5. mai, fem dager før krigen, at den ville levere høypresisjonsbomber med en verdi på US $735 millioner til Israel. 

IDF (Israels militære) har systematisk destruert avsaltingsanlegg og elektrisitetsverk i Gaza, i tillegg til hjemmene til Hamas ledere og smuglertunneler. 

USA stoppet ethver inngrep fra Sikkerhetsrådet. De foreskrev kun en våpenhvile etter at Israels beredskapslager av ammunisjon var forbrukt. Det blir snart påfylt av den forventete leveringen fra Bidenregjeringen.

Oversatt av Christiane Mössner 

Forsidebilde: Timon Studler

https://www.voltairenet.org/article213165.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «IDF (Israels militære) har systematisk destruert avsaltingsanlegg og elektrisitetsverk i Gaza »

  Som omtrent som Nato/Stoltenberg/Hillary bombet og ødela i Libya.
  Norske myndigheter nekter å forklare seg hva det var som de bombet på og hvilken årsak var til bombinga.
  Blant bombemålene for norske F-16 var fabrikken som produserte store betongrør som inngikk i «Great Man-Made River Project» som Gadaffi satte i gang for å bringe enorme mengder grunnvann under Saharas sand til kysten for å skaffe Libya drikkevann, og vann for å dyrke mat der det tidligere var ørken. Det var på den tiden et av verdens største byggeprosjekter, og norske ABB var leverandør av kraftforsyningen.
  Bombingen av GMMR var helt klart en krigsforbrytelse. Men så lenge forbrytelsen begås av oss selv, eller våre venner, så er det helt ok og vi glemmer det fort.
  Når vi ser hva norske bomber gjorde i Libya, vår militære støtte til «moderate», muslimske grupperinger i Syria (som vår villfarne statsminister formulerte det), vanviddet i Afghanistan og Irak, så er det på høy tid at noen på Stortinget stiller spørsmål hva vi driver på med i verden.
  Det er ikke rart vi har en «Israels venner» på vårt politiker-ting.
  Stopp/fjern disse tre nasjonene, Norge/Israel/USA, så fjerner vi samtidig det meste av krig i verden.
  Trist at det er slik.
  Men når befolkningen i disse landene ikke gjør opprør overfor sine «politikeres» destruktive handlinger, så ser det ut som om dette er veien det må gå.
  Vår mentalitet er vår skjebne.

  Svar
  • Tor Larsen
   5 juni 2021 22:34

   For undertegnede har det gått sport i å se hvor langt ned befolkningen vil klare å følge den politiske hjernedøden før det sier stopp. Antagelig vil ingen masse reagere så lenge en kan fores med brød og sirkus, og så lykkepiller. Min apoteker, som for øvrig har østeuropeisk bakgrunn, kan forundret fortelle at så mange anvender psykofarmaka i ulike varianter at kloakkrotter og fisk i havet utenfor må svime rundt i en permanent og intens lykkerus,

   Svar
  • Olav Sæther
   7 juni 2021 21:38

   Norge er USAs kamphund. Vi bombet Serbia – flink bisk. Vi bombet Libya – flink bisk. Vi kriger mot Syria – flink bisk. Norge er styrt av tullinger.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukrainas regjering forsterker motsetningene i landet.

Foreslår ny språklov som svekker minoritetsspråk.

Forrige innlegg

To iranske krigsskip går kanskje til Venezuela.

USA får en liten dose av egen medisin!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.