POSTED IN Ukraina

Krigen er tapt og da kommer det moralske forfallet til syne.

Nå vil politikere i Tyskland returnere ukrainere i kampdyktig alder.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nato, USA, Tyskland osv. trodde at Russland ville falle sammen som følge av økonomiske sanksjoner etter at den fremprovoserte krigen mot Ukraina var startet. Derfor fikk ukrainere som flyktet av ulike grunner svært gode ordninger i Vest-Europa, ikke minst i Tyskland slik det fremgår av artikkelen under. Men også i Norge ble de prioritert og ble behandlet som ingen andre, sluset forbi lange opphold i mottak og rett ut i kommunene. Folk fra Afrika og andre sørlige land må sitte i åresvis i flyktningemottak før sakene deres kan behandles.

I vesten tenker mange at ukrainere som flykter er mer verdige enn alle andre fordi de flykter fra Russlands aggresjon. Men det er svært mange ukrainske flyktninger også i Russland. De flykter fra krigen slik også mange i vest gjør det.

Her i 8 landene som har tatt imot flest flyktninger fra Ukraina pr. juli 2023 ifølge FN.

Men det er også mange andre grunner til at folk flykter. En del som kommer til vest er pro-russiske, men kan ikke si det høyt av forståelige grunner. Det er også folk som drar av økonomiske grunner. Noen drar fordi Ukraina er en mislykket stat ikke minst på grunn av korrupsjonen som kveler hele samfunnet. Noen drar fordi de blir politisk forfulgt, noen er småkriminelle osv.

Det er mange grunner til at folk forlater landet og krigen har gitt dem muligheten til et nytt liv i vest. Men i vest hadde mange politikere den holdningen at dette var en kortvarig historie fordi Russland raskt ville tape krigen slik at de kunne sendes hjem igjen.

Nå har krigen pågått i mer enn to år og Russland vil vinne den. For de som ikke har vært hjernevasket har dette vært klart helt fra den brøt ut. Men nå ser stadig flere dette. I desperasjonen som oppstår i vest kommer de villeste forslag på bordet. Folk som har flyktet må kunne sendes hjem som kanonføde.

Det moralske forfallet i vest tar stadig nye former, men i dette tilfellet er det så åpenbart at en egentlig ikke trenger å påpeke det. Men propagandaen er så massiv at alle moralske standarder er utvisket. Folk som har flyktet fra en tapt krig må sendes tilbake til krigen fordi lederne i vesten ikke klarer å svelge det uunngåelige militære og politiske nederlaget som nå kommer i ekspressfart.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland vurderer å tvangssende ukrainske flyktninger tilbake for å kjempe mot Russland.

Av Ahmed Adel.

Den tyske regjeringen planlegger nå å få i gang en ordning om å fordele ukrainske immigranter mellom landene i Den Europeiske Unionen og å redusere antallet som kommer dit.

Det har brakt de sosiale tjenestene til kanten av stupet  av hva Tyskland kan tåle ifølge de tyske myndighetene, ifølge avisen Die Welt.

Berlin vurderer også å sende tilbake  ukrainere i kampdyktig alder, selv om Ukraina vil sende dem for å dø ved krigens frontlinjer.  

Artikkelen slår fast at ingen andre land i Europa har tilbudt flyktningene så generøse sosiale fordeler som immigrantene i Tyskland får. Det har gjort landet til et svært attraktiv mål for ukrainske flyktninger.

«Tyskland har totalt tatt imot 1,152 millioner ukrainere. Det er mer enn noe annet land i Europa. «I Polen er det rundt 956 000, Italia har tatt imot rundt 172 500 ukrainere, og Frankrike rundt 68 800», ifølge Die Welt.

«I Tyskland har ukrainerne fått borgerretts-fordeler  øyeblikkelig når de ankommer. Flyktninger fra andre land får dette bare etter at de er anerkjente som asylsøkere. Dette kan ofte ta opp til ni måneder», slår avisartikkelen fast.

Avisen siterer en analyse som er gjennomført av økonomiavdelingen i det tyske parlamentet. Den slår fast at den månedlige utbetalingen ukrainske flyktninger i Tyskland får utbetalt er på 563 euro, mer enn de får i noe annet EU-land. Arbeidsløsheten blant ukrainske flyktninger i Tyskland enn lavere enn i noe annet land i EU-blokken, rundt 20 %.

I et intervju avisen har hatt med Reinhard Sager, sjefen for Association of German Districts, slår de  fast at saken bør  sendes over til  et møte i EU så snart valget til nytt EU-parlament den 6.-9. juni er over.

Noen flyktninger er mer verdige enn andre. Flykter du fra vestlig kolonialisme og plyndring er du mindre verdig.

«Vi ber om en harmonisering av integreringen og utbetaling av sosiale fordeler i Europa. De bør være basert på levestandarden og de sosiale standardene i de respektive medlemslandene», sier Sager. 

Christian Engelhardt, som administrerer Bergstrasse distrikt, slår fast at situasjonen har nådd grensen. Han ber om slutt på å yte øyeblikkelige fordeler til ukrainske flyktninger.

«I månedsvis har byer og kommuner opplevd at de har nådd grensen for å kunne ta imot disse flyktningene. Distriktsrådet forlanger derfor at flyktninger fra Ukraina ikke lenger automatisk skal få slike fordeler», sa Engelhardt.

Den tyske kansleren Olaf Scholz «støtter absolutt en solidarisk utdeling til flyktningene, og han tror at …. En ny innvandring til EU bør bli møtt av bestemte løsninger» sier en talsmann for landets innenriksminister til avisen.

Ifølge en ekspert som er sitert i Die Welt vil ordningen føre til at ukrainske immigranter som ulovlig har flyttet til andre EU-land kan ble sendt tilbake til det landet der de først fikk asyl. Og noen menn i kampdyktig alder kan med makt bli returnert til Ukraina, selv om de kan risikere død eller permanente skader når de blir tvunget til å kjempe mot det russiske militæret.

Tyskland er det landet som har gitt nest mest støtte til Ukraina, etter USA. De har innført sanksjoner mot Russland, selv om dette har kostet så mye at det er i ferd med å ruinere tysk økonomi. Det tyske kammer for handel og industri (DIHK) sa den 23. mai at EUs største økonomi «ikke har nådd bunnen». Det er basert på oversikt fra mer enn 24 000 selskaper fra alle sektorer og alle regioner.

Men DIHKs administrerende direktør Martin Wansleben sa at resultatet viser negative forventninger i business i de siste månedene. Han legger til at »situasjonen i industrien er blitt forverret sammenlignet med starten på året. Og den er fortsatt negativ».

Med en økonomi som er blitt forverret, og ingen lysning i sikte, kan man forstå hvorfor Scholz er desperat når han prøver å løse saken med de ukrainske flyktningene i andre EU-land, eller verre, å sende men i kampdyktig alder tilbake til Ukraina for kjempe i en krig de ikke kan vinne. 

Den bortimot kollapsen i Tysklands berømte og generøse sosiale tjenester mener han har blitt tappet av de ukrainske flyktningene, samtidig med de virkningene sanksjonene mot Russland har hatt på økonomien. 

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 juni 2024 9:50

  Opplysande artikkel og fantastisk innleiing av Lindtner.

  Noreg legg ned barnehagar og grendeskular. Vanlege folk slit, men krig mot Russland tek me oss råd til. Førebels har Stortinget lova pengar til krigen i 10 år framover.

  Er Noreg like viljuge som privatmann Zelensky til å ofra liv for dumskapen?

  Svar
 • Tyskland har havnet i en veldig presset situasjon.
  Tyskland har trolig prøvd å posisjonere seg på å utvikle et godt framtidig forhold til Ukraina etter krigen (en krig som Tyskland har antatt at Ukraina vil vinne).
  Men det motsatte skjer, Ukraina taper og Russland kollapser ikke (og Russland vender seg mot Kina).
  Det peker mot at Tyskland ikke lenger vil kunne få kjøpe olje og gass samt metaller og mineraler fra Russland i framtiden. Samtidig har Tyskland lagt ned alle sine atomkraftverk og har blitt veldig avhengig å kjøpe dyr LNG-gass fra USA. Tyskland er i ferd med å bli av-industrialisert pga høye strømpriser og mangel på energi, Mye av tysk produksjon flyttes nå til USA (og USA får til en slags re-industrialisering)
  Dette kan rett og slett bli en katastrofe for Tyskland og landets befolkning.
  Her kan det komme mange desperate handlinger framover (en slags reprise av mellomkrigstiden?).
  Norge som energi-leverandør kan bli satt under kraftig press av Tyskland når det gjelder leveranser av slikt som olje, gass og strøm

  Svar
 • » Nå vil politikere i Tyskland returnere ukrainere i kampdyktig alder.

  Det samme gjør jo Norge. ( Ukraina er stort, og det var nok av områder der Russland ikke angrep .)
  Jfr. evakuering av nordnorske til sørligere Norge da Sovjetunionen kanskje kom til å bombe nord-Norge i 1944.
  ( Nasjonalsosialistene flyttet derfor sivilbefolkningen sørover. Helt etter krigslovene, men ble så demonisert for dette.)

  Inntaket av ukrainske flyktninger i Norge var altså ikke befolkningsbeskyttelse, men stomaktspolitikk.

  Og Norge ville jo ikke lete etter/utvinne mer olje og gass.
  ‘ ‘På grunn av klimaet, det haster. ‘ 😉
  Nå sendes stridsdyktige ukrainere tilbake til Ukraina fordi Nato vil forlenge krigen og ønsker mer kanonføde.
  Og Norge driter i klimaet fordi det er viktigere at Russland svekkes økonomisk.

  Dobbeltmoral?
  Tja. – Eller dobbeltmoral, kynisme og idioti.

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   2 juni 2024 1:47

   Frikar,
   Kan du være så vennlig og fortelle oss mere om dette :. evakuering av nordnorske til sørligere Norge da Sovjetunionen kanskje kom til å bombe nord-Norge i 1944.
   Jeg ønsker mer detaljer… er du snill ….

   Svar
   • A. M. D.

    1. Den nord-norske befolkningen ble flyttet, ikke skutt.
    2. Hva hadde skjedd om det hadde blitt full krig i landsdelen,mellom Tyskland og allierte/Sovjetunionen?

    Men hva vil du jeg skal fortelle om?

 • H. Skyreke
  1 juni 2024 17:09

  Russland er sterke med enorm produksjonskapasitet av styrker og våpen — og strategi kan de. Håper alle parter snart tar til vett og starter våpenhvile/fredsforhandlinger slik at det kan bli fred.

  Desverre ser dette ikke ut til å vere tilfellet med det første.

  De som sendes tilbake til Ukraina sendes tilbake til ukrainske opptreningsentre som er smekkfulle. 10 brigader er under opptrening. Mer enn 1,2 millioner ukrainere har fornyet sine data for å vere tilknyttet reservestyrkene. Dette hevdes det her ( — skal også vere meldt av russiske kilder sies det ) :

  https://youtu.be/iRLeeG2JIe8?t=920

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skuespiller Vibeke Løkkeberg om Gazakrigen:

«De insisterer på et løgnaktiv narrativ.»

Forrige innlegg

Covid-jukset, enda en puslebit:

Moderna-direktøren fortalte om konspirasjon som skjedde før WHO erklærte pandemi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.