POSTED IN Israel, Krig-fred

Krigen er i gang igjen for fullt:

Israel bomber og USA leverer bombene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Brev fra en mor i Gaza: «Bombing overalt. Nå som Israel fortsetter krigen, har åtteåringen min spørsmål».

Datteren min spør meg om krigen er i gang igjen. Jeg forteller henne at den aldri stoppet».
Våre liv, drømmer og håp betyr ikke noe for verden.

Av Maram Humaid.

Deir el-Balah, Gazastripen — Etter en ukelang midlertidig våpenhvile har de israelske luftangrepene dessverre blitt gjenopptatt.

De siste syv dagene med relativ ro har kommet til en slutt, og de kjente lydene av bombing, eksplosjoner, fly, artilleri, marinebåter og skarp ammunisjon er tilbake. Dette var våre daglige opplevelser i syv uker før våpenhvilen, og vi var blitt flinke til å skille mellom dem, inkludert de karakteristiske lydene av raketter fra Gaza og israelske bombinger.

I morges, klokken 07.00, gjenopptok de voldsomme lydene fra land, luft og hav, og fremkalte nye minner om tristhet i ansiktene til familien min. Broren min, som åpnet vinduet for å se hva som skjedde, sa: «Det bombes overalt».

Det tøffeste spørsmålet kom fra min åtte år gamle datter, Banias, som spurte om det var krig igjen. Mannen min forklarte at de siste «rolige» dagene bare var en midlertidig våpenhvile, og krigen var ikke over. Banias slet med å forstå denne merkelige syklusen av krig, pause og så krig igjen.

Når jeg reflekterte over Banias’ forvirring, lurte jeg på hvordan et ungt sinn kjemper med krigens ulogiske natur – pauser etterfulgt av gjenopptakelser. Femtiseks dager med krigføring var tydeligvis utilstrekkelig for å sikre en våpenhvile.

I går uttrykte fordrevne mennesker som bodde i telt under vanskelige forhold nær Al-Aqsa Martyrs Hospital på Gaza-stripen sin nød, frykt og fortvilelse, og ønsket ikke en midlertidig våpenhvile, men en varig våpenhvile for å vende tilbake til hjemmene sine, selv om de er ødelagte.

Gaza før og etter bombing.

Deres frykt – at en ny gjenopptakelse av krigen ville bety at Israel ville flytte bombingen sørover. Men tidlig i dag ble frykten deres bekreftet, da israelske tropper spredde flygeblader som ba folk som bor øst i Khan Younis om å flytte til Rafah i den sørlige kanten av Gaza.

Mens luftangrep vedvarer fra nord til sør, grubler jeg over konsekvensene av krigen som folket i Gaza står overfor: fordrivelse, ødeleggelse, ydmykelse, teltliv, tørst, sult og angsten for midlertidige våpenhviler etterfulgt av fornyet bombing.

Hva må folket i Gaza gjøre for å få verden til å føle med dem? Hvordan kan verden tillate at folkemordet fortsetter igjen? Hvordan skal vi vende tilbake til blodsutgytelsen igjen og bekymre oss for tapet av våre kjære? Hvordan, hvordan og hvordan?

Jeg vet at disse spørsmålene vil forbli ubesvarte. De siste 56 dagene har lært meg, og som de har vist alle folk i Gaza, at vår frykt, liv, smerte, håp og drømmer regnes ikke med i denne verden.

Fra AlJazeera, publisert 1. desember 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: ‘Bombing everywhere’: As Israel renews war, my eight-year-old has questions.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Samtidig synger israelske barn på Banias’ alder sanger til inspirasjon om ødeleggelse og fordrivelse, ikke det bøss bedre enn hitlerjugend, fostret opp på «guds utvalgtes» herrefolksmentalitet, sionismens sanne ansikt fremført av barnestemmer så hele verden ser og hører hva Israel er og hva små israelere får inn med morsmelka. En sånn innstilling fra småunger og opp til statsministeren vekker selvfølgelig jødehat over hele kloden, enten de nå støtter sionismen eller ikke; hva annet kan forventes?

  Svar
 • «Israel bomber og USA leverer bombene.»

  Og Norge leverer bombene til sine kriger.:

  Men KUDOS til en god betimelig demonstrasjon mot Norges krigsvåpen- produksjon :

  ‘ «Når nettene er lange og kulda setter inn, da sier Kongsberg-sjefen til våpengruppen sin: Om alle lukker øya og drar på julebord, da glemmer alle sammen at vi dreper barn og mor».

  …Det er riktig at et julebord for ansatte i et av våre selskap ble forstyrret av demonstranter fredag….
  Han forteller at hendelsen ble håndtert av sikkerhetspersonell, før julebordet fortsatte som før. Lie stiller seg kritisk til metoden demonstrantene valgte for å fremme sin sak.
  – Vi har ytringsfrihet i Norge, men det er mer ryddig å bruke de lovlige og demokratiske kanalene vi har for ytringer og ikke forsøke å ødelegge arrangement for ansatte.’ ;-)
  https://borsen.dagbladet.no/nyheter/dreper-barn-og-mor/80616081

  Heldigvis er det noen som engasjerer seg, og ødelegger selskapet og dobbeltmoralen. Takk.
  Nobels Fredspris til de engasjerte!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Overdødeligheten i landet etter vaksineringen bidro til dette.

Filippinenenes nasjonalforsamling avviser WHO-krav.

Forrige innlegg

Når det gjelder el-biler er Norge et unntak.

I USA stuper el-bilsalget nå.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.