POSTED IN Tyskland

Krig har aldri vært særlig klimavennlig.

De grønne er det mest krigerske parti i Tyskland.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Steppebrann i Tyskland

av Jan Hårstad

Det eliten i Tyskland mente rundt 2014 og utover var at Tyskland skulle Drive Weltpolitik og bygge Europa om til en rival til Russland og USA. 

Som et svar på dette sendte Trump en av sine galeste ambassadører til Berlin noensinne, Richard Grenell, som dikterte at Tyskland skulle slutte å handle med Russland og Kina. Og at Tyskland måtte nedlegge Nord-Stream gasskabel. Det var vel ikke alle som tok disse truslene helt på alvor, men så kom sprengningen av Nord-Stream som selvfølgelig ikke kunne vært utført uten regi av USA og Nato.

USA mener ramme alvor! Gikk det opp for den tyske eliten og den la fra seg mye retorikk om Tyskland i Weltpolitik og bygget seg om i løpet av et år til en amerikansk vasallstat. Og noe av det samme skjedd i Frankrike som bygget på De Gaulle -tradisjonen med uavhengighet og stolthet. Under Macron ble det også en amerikansk vasallstat. Og med Meloni i Italia: alle europeiske stater er nå filialer/vasallstater av USA.

Det betyr jo ikke at Tyskland har oppgitt sine planer om Weltmacht, men de har sluttet å snakke om Tyskland i den forbindelse.

I anledning av det nye krigsbudsjettet av 2024 på 85.5 milliarder Euro, måtte man naturligvis redegjøre for hva som var hensikten med opprustningen. Da heter det at Ukraina, Georgia og VestBalkan må «forankres i Europa». Tyskland må «Europa zu Führen um die Welt zu führen» og innta «eine Führungsrolle bei der stärkung Europas.»

Da er det en statshemmelighet i Norge at det allerede finnes en organisasjon som har sin sentrale oppgave å være alliansebygger med tysk militarisme og økonomi. Den heter NORWEGIAN-GERMAN BUSSINESS SUMMIT og finnes på nettsiden Businessnorway.com

Mange norske sjøfolk ble drept av tyske ubåter under 2. Verdenkrig. Nå skal Tyskland bygge ubåter for Norge.

De som fremdeles syns det er mye uforståelig og rart i «norsk» politikk bør så fort som mulig lese seg opp på denne bloggen som viser at dette med energi og grønn omstilling er synkronisert av Norge-Tyskland.

Men omfanget av det militæret samarbeidet er ikke mindre. De nye ubåtene som Tyskland bygger for det norske forsvaret lages av ThyssenKrupp. Det enorme antall av Leopard-2 tanks – 54 stykker er bestilt – leveres av Krauss-Maffei Wegmann.

En kan si det slik: dette er intet mindre enn det nye Tysk-Norske Handelskammer i perioden 1940-45 som også var en slik suksess for næringslivet.

Da har vi en fraksjon av norsk elite som har fått det for seg at Norges framtid ligger i en allianse med Tyskland for der er fenomenalt med demokrati (Bernt Hagtvet) og velstand over alle grenser. Bare sprøyt alt sammen.

I siste meningsmåling ligger AFD  på 23% og SPD 14 og Grønne 13. Flertallet av tyskere vil ha vekk Ampel-regjeringen og som mottrekk vil eliten ha AFD forbudt som «høyreekstremist».

Og på mandag skjedde det noe høyt overraskende. De tyske bøndene kom  på sine traktorer inn til Berlins Brandenburger Tor og erklærte krig: «Die Grünen  führen krieg gegen uns!»

Dette kan utløse en steppebrann, skriver analytikere. De grønne har blitt landets mest krigerske parti og alt det de tar i gjør folk fattigere.

Stikk imot offisiell norsk overtro ligner nå Tyskland den ofte omtalte kruttønna. Det hjelper ikke med lederartikler-kronikker i Aftenposten mot det.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Når jeg prøver å gå inn på lenken «Businessnorway.no»
  Får jeg opp at siden er parkert.

  Tusen takk for kommentaren Roar.
  Vi rettet opp i web-adressen nå.

  Mvh Redaksjonen

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 desember 2023 11:08

  Dette er glimrande arbeid frå Hårstad.

  Norske aviser hissar seg kraftig opp over auken i det russiske krigsbudsjettet, og har nemnt prosenttal mellom 25 og 70. Her er nokre summar for 2024, alle i milliardar norske kroner:

  Russland 1255
  Tyskland 855
  Noreg 90 ++
  USA 8500

  I 2022 auka Kiev-styret krigsbudsjettet med 640 prosent. (Forsvarets forum)

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 desember 2023 17:29

  Ein tysk Kiev-venleg politikar, R. Kiesewetter, forklarar kvifor det er naudsynt for EU/Tyskland å få kontroll over Donbass:

  https://sputnikglobe.com/20231222/quiet-part-out-loud-west-greedily-eyes-donbasss-lithium-riches-1115749253.html

  Donbass har mykje litium, som trengst i det «grøne» skiftet.

  Gløym snakket om suverenitet, demokrati og regelbasert orden.

  Svar
 • Lille Tyskland hadde aldri noen sjanse til å vinne 2.verdenkrig på noen front. Allerede i 1942 når overraskings angrepene var slutt var krigen tapt på all fronter. Den samme historien med Japan, altfor liten til å være noen stormakt. Nå har Russland og Kina erstattet Tyskland og Japan heldigvis for dem med mye større befolkning og areal og med betydelig mer militærmakt enn aksemaktene. Leoparden er bygd på lisenser fra tidligere modeller av Abrams stridsvognen og mest et kommersielt produkt uten noe militær suksses. Japan har ikke lov til å eksportere militær produkter engang. Sett fra amerikansk og engelsk synspunkt er Russland og Kina nå fienden og trusselen.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 desember 2023 20:46

  Tidlegare Zelensky-rådgjevar Arestovich har endra kurs og seier ting som er tabu i Noreg:

  https://www.rt.com/russia/589526-arestovich-monoethnic-ukraine-dead/

  Eitt av poenga er at minoritetar i Ukraina ikkje har noko godt i vente frå Kiev-styret.

  Men slikt uroar ikkje Støre-regjeringa?

  Svar
 • » De grønne har blitt landets mest krigerske parti og alt det de tar i gjør folk fattigere.»

  Men hva vil egentlig ‘de grønne’?
  Hva vil de?
  Hva/hvem styrer ‘de grønne’?
  ( At de vil styre ‘ungdommen’ som zionistene vil styre ‘jødene’ er vel tydelig nok. Med følelser og tilhørighet mer en fakta. )

  (Men ) Hva mener ‘de grønne’ om hva som er fattigdom og hva som rikdom?

  Svar
 • «Mange norske sjøfolk ble drept av tyske ubåter under 2. Verdenkrig. »

  – Og mange norske sjøfolk mistet hyra:

  ‘ Da krigen var over i 1945, satt Nortraship med en liste som inneholdt 4000 navn på norske sjøfolk som var blitt bøtelagt for å ha vært på fylla og fått en bot på kanskje ti pund. De var registrert i dette arkivet som såkalte «bad elements», og dette forfulgte dem i mange år etter krigen, noe som igjen resulterte i at mange ikke engang fikk seg jobb til sjøs etterpå.’
  vg.no/rampelys/bok/i/q5lq1/jon-michelet-fant-hemmelige-arkiver

  Og mange barn ble drept til sjøs av de allierte når krigen var så godt som ferdig:

  ‘Allierte grusomheter:
  Vi snakker her om store passasjerskip som med viten og vilje ble senket av fienden.
  Det verste drapstoktet på mennesker fant sted i Østersjøen i krigens siste måneder, primært mot tyske skip med sivile, fanger og skadde soldater på flukt etter hvert som sovjetiske styrker rullet frem.
  U-båten oppdaget cruiseskipet med 5000 barn – så fyrte kapteinen av tre torpedoer.11 dager senere drepte kapteinen 4000 nye mennesker. Men det var bare starten. ‘
  klikk.no/historie/u-baten-oppdaget-cruiseskipet-med-5000-barn—sa-fyrte-kapteinen-av-tre-torpedoer-4316472

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Ingen kokende jordklode:

Det var varmere i Middelalderen enn i dag.

Previous Post

Det grønne skiftet gir dårlig økonomi og lite energi.

Svensk batteribedrift med store subsidier og stort underskudd.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.