POSTED IN Krig-fred

Krig forberedes i Europa og Stillehavet.

USA gjør Japan til en atom-makt.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Fra Europa til Indo-Stillehavsområdet – og Italia deltar, bevæpnet.

Av Manlio Dinucci.

Europeerne trener nå, under ledelse av Pentagon, på å føre krig mot Russland og Kina, to land som ikke truer, og aldri har truet det europeiske kontinentet.

Denne opptrappingen er slett ikke berettiget, men blir drevet av en intens propagandakampanje  fra NATOs side.

Samtidig som de gjemmer bort rollen til Ukrainas ultranasjonalister og opprettelsen av USAs militærbaser på Russlands dørstokk, kaller Den Atlantiske Alliansen Russlands militære operasjoner i Ukraina en invasjon.

På samme måte, om vi ser på den tidligere Koumintang-presidentens besøk i Kina og den militære avtalen mellom Beijing og Taipei, så påstår de at de kinesiske manøvrene mot USAs utplasseringer i regionen er forberedelser til en invasjon av Taiwan.

Den multinasjonale militærøvelsen Defender 23 , ledet av USAs europahær, begynner den 22. april. Øvelsen vil vare i to måneder, og skal omfatter 10 europeiske land, 9000 USA-soldater og 17000 fra USAs allierte land. 

Og Italia, som en av de viktigste allierte, skal naturligvis delta. De skal bruke 7000 utstyrsdeler i (våpen og militært utstyr)  som skal skipes inn fra USA til Europa. De skal hente inn nok 13 000 utstyrsdeler fra den amerikanske hærens depoter i Europa.

Og så, i juni, skal det være en stor krigsøvelse i Europa. Der skal bombefly fra USA og allierte delta, med både konvensjonelle våpen og atomvåpen. Slik skal USA altså gjøre Europa til et treningsfelt for en krig mot Russland.

Russlands strategiske missiler er forbedret til kamp, med nye interkontinentale ballistiske missiler  som kan utstyres med flere atomkrigshoder. Og samtidig øker USA sine militære styrker utplassert i Indo-Stillehavsområdet, en region som ifølge Pentagon strekker seg fra USAs vestkyst til kysten av India.

Kina har frem-meglet en diplomatisk avtale mellom Iran og Saudi-Arabia som har redusert spenningen i Gulfen og har ført til at Jemen-krigen nærmer seg en avslutning. Dette strider mot USAs interesser i området.

Det sentrale målet for denne oppgraderingen er naturligvis Kina. Washington frykter stadig for Kinas politiske og økonomiske initiativer, spesielt i dagens Midt-Østen.

En overskrift i Washington Post er symbolsk: «Kinas nye verdensorden tar form». Til tross for USAs forsøk på å isolere Kina, velger både franske og tyske  entreprenører å inngå store kontrakter med Kina.

Italia, på  sin side, forbereder seg på å sende Cavour-hangarskip,  med USAs F35B kampfly om bord , til Indo-Stillehavsområdet. Disse skal de facto stå under kommando av USA, som et anti-kinesisk tiltak.

Italia skal også delta i Indo-Stillehavsområdet med en viktig avtale med Japan og USA: Et Global Combat Air Programme. Det vi si at de skal bygge opp et sjette-generasjons kampfly. Siden det skal være et angrepsfly med atomvåpen, vil programmet faktisk tillate Japan å bli en atom-makt, slik Italia er det, utstyrt som de er med atomvåpen fra USA.

The Global Combat Air Program vil koste titusener av milliarder dollar før et eneste nytt fly er på vingene.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  22 april 2023 10:12

  Hv a tror dere blir utplassert i Norge?

  Svar
  • Johnny Larsen
   23 april 2023 1:48

   Blir utplassert? Ja folk er så naive at de tror det ikke allerede er utplassert atomvåpen i Norge, men det har det vært i mange år

   Svar
 • Northern Light.
  22 april 2023 17:49

  USA fordobler sitt «forsvarsbudsjett».

  Av Drago Bosnic.
  I slutten av mars sa den amerikanske general Mark Milley, at USA ville doble sitt militærbudsjett i tilfelle Kiev-regimet ble beseiret av Russland. Milley hevdet at «å ikke støtte Ukraina nå ville føre til en massiv økning i fremtidige forsvarsbudsjetter». Han la også til at «det ville føre til en global konflikt som har blitt unngått siden andre verdenskrig».

  «Hvis den «regelbaserte ordenen», som er i sitt 80 år går ut av vinduet, så vær veldig forsiktig,» sa Milley mens han vitnet for den amerikanske kongressen 23 mars, og la til: «Vi vil doble vårt forsvarsbudsjett på det tidspunktet, ikke fordi det vil starte en ny æra med stormaktskonkurranse, men en epoke med stor maktkonflikt, og det vil være svært farlig for hele verden».

  For det første bør det bemerkes at Milleys såkalte «regelbaserte orden», som angivelig har vart i 80 år er fullstendig feil. Den geopolitiske situasjonen de siste tre tiårene har bare vært en skygge av den globale orden etter andre verdenskrig. Med USA som driver uopphørlig aggresjon mot hele verden, er enhver forestilling om at det er regler som gjelder for alle, latterlig.

  Imidlertid er påstanden hans om at USA ville trenge å doble sine «forsvars»-utgifter mye mer alvorlig. Ironisk nok truer han med å gjøre det mens han «advarer» om en truende global konflikt, en som utelukkende er forårsaket av USA selv, siden det er det eneste landet på planeten med en åpent uttalt strategi om «fullstendig dominans».

  Milley vitnet for House Appropriations Committee-Defense om neste års forvarsbudsjett, med forsvarminister Lloyd Austin. Tallet for Pentagon er offisielt 842 milliarder dollar, 69 milliarder dollar mer enn de ba om for 2023. Imidlertid er de totale utgiftene til nasjonalt «forsvar», inkludert atomvåpen, øket til 886 milliarder dollar. Dette er uten å inkludere den såkalte «hjelpen» til Kiev-regimet, som var på omtrent 113 milliarder dollar ved begynnelsen av 2023. Imidlertid nærmer det oppdaterte tallet seg nå nærmere 150 milliarder dollar.

  General Milley har gjentatte ganger beskrevet konflikten i Ukraina som «fundamental for USA, for Europa og for global sikkerhet». Det kan hevdes at det ikke er noen av disse tingene, ettersom verden, EU og USA selv har mer presserende bekymringer. Dessverre er det ekstremt usannsynlig at denne oppfatningen vil føre til noen fredelig løsning, spesielt ettersom USAs militær-industrielle kompleks fortsetter å få enorm profitt.

  Mens noen medlemmer av kongressen konsekvent har vært skeptiske til «hjelpen» til Kiev-regimet, har flertallet fortsatt en sterk preferanse for den offisielle fortellingen. Skeptikerne nevner vanligvis «USAs og Kiev-regimets unnlatelse av å tydeligere definere sine strategiske mål». Dette indikerer tydelig at det eneste «strategiske målet» er å holde krigen i gang så lenge som mulig, noe som også forklarer den evige økningen av Pentagons budsjett. Imidlertid er Milleys oppfordring om å doble den en stor eskalering, og det er uklart hvordan Washington DC vil å oppnå dette.

  Globale militærutgifter for 2022 var rundt 2,1 billioner dollar, noe som betyr at USA allerede er over 40 % av verden totalt med sitt nåværende budsjett. En dobling av det, selv i løpet av de neste årene kan presse det tallet nær 60%. Når det gjelder USAs føderale budsjett, vil det også kreve ytterligere kutt i investeringer i helsevesen, infrastruktur, utdanning osv.

  Hvis Kina skulle følge etter, ville dets militærbudsjett være nær 500 milliarder dollar, mens Russlands militærbudsjett nærmer seg 200 milliarder dollar. Dette ville føre til en «dødsspiral» for militærutgifter som ville være ekstremt vanskelig å kontrollere, og føre verden inn i et våpenkappløp uten sidestykke.

  Imidlertid kan denne «nye» kalde krigen potensielt være langt farligere enn den «gamle», ettersom det ville være omtrent et halvt dusin supermakter og stormakter som konkurrerer om innflytelse og et større geopolitisk fotavtrykk. På den annen side, hvis resten av verden nekter å svare på dette, vil en så massiv økning i USAs militærutgifter bare presse den multipolare verden til å stå sammen, siden det ville være den eneste måten å motvirke amerikansk aggresjon uten å doble sin egne militære budsjetter. Uansett står USA igjen med et valg – eskalere spenningene ytterligere, ikke bare med Russland, men resten av verden også, eller finne en vei ut. Ellers vil inflasjonen øke så mye at «doblingen» av Pentagons budsjett vil skje av seg selv.

  Fra Global Research, publisert 21 april 2023. skrevet av Drago Bosnic, en uavhenging geopolitisk og militær analytiker.
  Oversatt fra engelsk, noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: US to Double Its ‘Defense’ Budget.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ris, basismat for 3,5 milliarder mennesker hver dag

Globalister vil dramatisk redusere produksjonen av ris

Forrige innlegg

Larry Johnson:

Har spyttslikkeri ført han til den militære toppen i USAs væpnete styrker?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.