POSTED IN Covid-19, Media

Konspirasjonsteoretikere snakker sammen.

De ser merkelig nok helt vanlige ut.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi legger ut enda en link fra Swebbtv.se. De som samtaler i denne videoen er av store nyhetsmedier i Sverige hengt ut som konspirasjonsteoretikere, slik det fremgår av teksten under. Men de samme mediene som hevder dette tør hverken stille opp på Swebbtv eller vil invitere disse til debatt i sine egne nyhetskanaler.

For de som følger med er ikke dette overraskende. Skal en vellykket kampanje for vaksinering kunne gjennomføres uten vesentlig motstand kan ikke kritiske stemmer slippes til. Ikke under noen omstendighet. Det er dette vi har sett i land etter land og det er en velkjent psykologisk mekanisme. Særlig Hitlers propagandaminister Goebbels var en mester i dette.

Gruppepress er meget effektiv hvis det redigeres og arrangeres. Den som kontrollerer mediene og arrangerer omstendighetene kan oppnå mye gjennom dette. I dag er det de store mediene som i stor grad sørger for at ikke motforestillinger slipper til – altså de frie mediene som sier de står for meningsmangfold, ytringsfrihet og diskusjon.

En del av en slik virksomhet er å fremstille kritiske stemmer som sære, som «konspirasjonsteoretikere» eller på andre måter som avvikere. Det er det dette videoinnslaget handler om, men her rollene snudd. Det er motparten, altså de angivelig konspirasjonsteoretikerne som for en gang skyld får ordet.

Hvis dere vil lese et tekstsammendrag av videosamtalen finner dere det på svensk her.

Knut Lindtner

(redaktør av derimot.no)

Forsidebilde: Amy Hirschi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I et annet land ville det han gjorde blitt kalt landsforræderi.

Er ikke dette oppskriften på statskupp?

Forrige innlegg

Valget

Velgerne gikk imot Oslo-mediene: Men vil vi merke en ny politikk?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.