POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner

Konsekvensen av at North Stream 2 stanses.

Olje- og gassprisen til himmels som kompenserer for alle Russlands utgifter.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi kan ikke dy oss men tar med denne kommentaren til det som skjer. Den er hentet fra bloggen til Andrei Martyanov som kommenterer den siste utviklingen med blomstrende vendinger. Han legger aldri fingre imellom, men kommer også med meget interessant informasjon. Feks. at økning i olje-og gassprisene som følge av at Tyskland setter North Stream 2. på vent fører til at Russland kompenseres fullt ut for utgiftene de har hatt til ledningen gjennom økningen av prisen på olje og gass som de selger på det globale markedet.

Snakk om skyte seg selv i foten.

Knut Lindtner
redaktør

A-Ha-øyeblikket…

med George F. Kennan.

Den amerikanske diplomaten George Kennan, en skarpsindig observatør av Sovjet-Russland under Stalin, kom med sine observasjoner senere i livet om spørsmålet om NATO-utvidelse. Vår tids tragedie er at disse synspunktene blir ignorert. Winston Churchill sa en gang at «amerikanerne vil alltid gjøre det rette, men først etter at alle andre muligheter er uttømt.» Den biten av tørr britisk humor skjærer til kjernen av den nåværende krisen i Ukraina, som er lastet med nok geopolitisk dynamitt til å ødelegge en betydelig del av nabolaget. Likevel, hadde Vesten tatt imot rådene fra en av sine ledende statsmenn med hensyn til hensynsløs militær ekspansjon mot Russland, ville verden vært et mer fredelig og forutsigbart sted i dag.

Vel, mange vet ikke engang Kennans klargjøring av hans politikk med «innelukking». Han understreket at han mente en ideologisk innelukking, USA ønsket en militær. Til slutt ble Kennan og hans erfaring totalt ignorert, og den nye avlingen av amerikanske «diplomater» – dårlig utdannede, uvitende, men «oppblåste» på den amerikanske eksepsjonalismen og innflytelsen fra etno-religiøse lobbyer i D.C., mente at de visste bedre. Det gjorde de ikke. 

Resultatene av denne uvitende arrogansen observerer vi alle i dag. Vi bør heller ikke glemme at Kennan ikke alltid var så godartet heller, men i det minste visste han om Russland mye mer enn det moderne utenriksdepartementet hvis situasjonsbevissthet i denne forbindelse er nesten ikke-eksisterende. Ideologi regjerer.

Vel, de første «resultatene» av Russlands sanksjoner blir allerede kjent:

Verken Qatar eller noe annet land har evnen til å erstatte russisk gassforsyning til Europa med flytende naturgass (LNG) i tilfelle avbrudd på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina, sa Qatars energiminister Saad al-Kaabi tirsdag, meldte Reuters.

Ok, russerne vet det. Så forklarer den følgende nyheten som åpenbarte noen andre økonomiske «drivkrefter» bak den nåværende massive geopolitiske omstillingen:

Oljemarkedet vil finne det umulig å erstatte Russlands olje, som står for 10 prosent av den globale forsyningen, sa Dmitry Marinchenko, seniordirektør for naturressurser og råvarer i Fitch, til russiske medier tirsdag. Opptrappingen av Russland-Ukraina-krisen kan sende oljeprisen til over 100 dollar per fat, ifølge Fitchs ekspert. 

Tidlig tirsdag steg oljeprisen nær 100 dollar per fat, med Brent Crude som nådde en ny sjuårshøyde på 99 dollar før den falt til 97 dollar per fat etter at Russlands president Vladimir Putin sent mandag anerkjente to separatistregioner i det østlige Ukraina og satte ut tropper der. i den mest alvorlige eskaleringen av krisen hittil.

man raiding wine glass painting
Russland taper lite økonomisk, men det gjøre hele EU og Norges befolkning gjennom økningen av energiprisene.

Og det er et poeng, ser du. Det forklarer hvorfor Russland ikke bare forutså, men effektivt ofret Nord Stream 2. Faktisk kunne Russlands reaksjon av avsky på Herr Scholz’ holdninger til krigsforbrytelser begått av 404 (omskriving av Ukraina red.) i LDNR (utbryterrepublikkene red.)  ha vært dette velkjente halmstrået som brakk kamelryggen. Du kan ikke forholde deg til disse menneskene, de har ingen bevissthet og moral og russere er ganske flinke til å forstå når enhver aktivitet blir en øvelse i «bortkastet».

I tilsynelatende urelaterte nyheter nådde Russland og Aserbajdsjan en grenseavtale i dag (på russisk) og undertegnet felles erklæring om allierte relasjoner. Denne begivenheten er mye større enn man kan forvente og er en indikasjon på en prosess med konsolidering av Russlands nære utland, ikke bare som markeder, men trygt økonomisk og politisk miljø. 

I beslektede nyheter fjerner Russland diplomatene sine fra Kiev, med rette – møkk er i ferd med å treffe «viften» i Ukraina i industrielle mengder. For at folk skal forstå hva moderne Ukraina er, kan analogien til Gulyaipole hjelpe til med forståelsen når den sees på som et senter for Mahno-bevegelsen. Mahno er en eufemisme (forskjønnende omskrivning red.) for anarki, flytende lojalitet og ran. Du vet, som i dagens Ukraina.

Oversatt av Knut Lindtner

http://smoothiex12.blogspot.com/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 442 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Å starte krig i Ukranina er spill for galleriet men krigen er virkelig nok… Dette handler om “the great reset” og krig i Ukrania fungerer effektivt å få fortgang i den øknomiske nedgangen i Europa som WEF og Davos multimilliardærene ønsker seg… Putin er del av Davos og WEF gjengen og går på alle møtene hvor verdens skjebne planlegges. Det disse maktsyke og grådige psykopatene ønsker å gjøre er å omdanne hele verden til et paradis for “eliten” hvor kun de rike og mektige vil eie noe, ha makt, eller frihet. De ønsker å ødelegge økonomien til folk flest slik at de kan “redde” verden med sitt nye økonomiske system hvor “du vil eie ingenting og være lykkelig” (you will own nothing and be happy).

  Svar
 • Det fortelles at dypstatsmannen Georg Kennan som hadde klare kvaliteter og noe samvittighet, måtte gå ut på gangen å gråte når det ble vedtatt kyniske morderiske totalt amoralske beslutninger. Det er jo kjernen i den angelo-amerikanske politikken – løgnens utenrikspolitiske herrer. Fremprovosering av denne situasjonen har veldige dype perspektiver:
  Avskjære de kulturelle, spirituelle og økonomiske forbindelsene mellom Tyskland, Sentral- Europa og Russland og det slaviske og virke knusende på økonomien, dvs få fart på Schwabs Great Reset eller som Jacques Attali, Støres nære venn predikikerer: For å få realisert NWO – en verdensstat med en verdensregjeringen, Schwabs og de andre satanist-globalistenenes totalitære drøm, må vi ha en storkrig til, hvis ikke befolkningen godtar dette uten krig.
  Dette arbeider vår statsminister og det meste av denne regjeringen og tidligere regjeringer får å realisere sammen med kongehuset, løgnmedia og store deler av den økonomiske eliten og ikke så få akademikere. Folkeoppstand med enorm mobilisering trenges for den nesten umulige rengjøringsjobben. Kong Auguas staller ble rengjort på en dag ved å lede elveleiet gjennom stallene.
  Men når skal det sovende norske folk våkne?

  Svar
 • ANTI GLOBALIST !
  25 februar 2022 10:11

  De som sitter med makten gjorde ALT de kunne for å få startet denne krigen… Dette handler om å ødelegge økonomien akkurat slik som «det grønne skiftet» og corona hysteriet. Dette handler om den store nullstillingen av økonomien «the great reset» og økte drivstoff, gass og strøm priser er en viktig del av dette. Ukraina blir bare utnyttet som en nyttig idiot i alt dette og ble lurt til å starte denne krigen med Russland av globalistene som har den egentlig makten i verden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Begravelsesbyråer er vekstnæring.

Forsikringsselskap får økende utgifter.

Previous Post

Deler av den såkalte venstresiden lever avsondret fra den faktiske verden.

Den materielle produksjonen er kjernen i den sosiale virkeligheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.