POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner

Konfiskerer Gazproms eiendom i landet.

Polen fortsetter ødeleggelsen av relasjonen til Russland.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den økonomiske krigen mot Russland fortsette og den polske regjeringen er blant de meste fiendtlige sammen med de tre baltiske statene. Hvis en beslaglegger aksjene til den russiske rørledningen gjennom landet hvorfor skal Russland fortsette å forsyne landet med gass? Rørledningen har bare verdi så lenge noen sender gass gjennom den.

I norske medier fortsette beretningen om at det er krigen i Ukraina som er årsaken til energikrisen i Europa, mens det er motsatt sanksjonstiltakene og sabotasje fra vesten som forårsaker energimangelen. Igjen ser vi i meldingen under at Polen legger opp til full konflikt med Russland.

Dette er en svært kortsiktig politikk for Russland vil fortsette å være en nabo, slik tilfellet også er for Norge. Krigen i Ukraina vil før eller siden bli avsluttet med en eller annen løsning og da vil vi måtte forholde oss til Russland slik Norge allerede forstår når det gjelder forvaltingen av en felles fiske-ressurs i Barentshavet.

På lang sikt vil dette først og fremst ramme Polen og den polske befolkningen. Og hvorfor skal Russland sende gass til Polen etter at de saboterer ethvert samarbeid?

Knut Lindtner
Redaktør

Polen vil beslaglegge russiske eiendeler

Myndighetene ønsker angivelig å overta Gazproms eierandel i den polske delen av gassrørledningen Yamal-Europa

Av Ivan Rudnev

Warszawa forbereder seg på å konfiskere eiendelene til den russiske energimajoren Gazprom, rapporterte landets medier mandag. Skrittet vil være rettet mot selskapets 48% eierandel i EuroPolGaz, som eier den polske delen av Yamal-Europe-rørledningen som fraktet russisk gass til EU.

Waldemar Buda

Beslutningen om å beslaglegge Gazproms aksjer ble angivelig tatt av utviklings- og teknologiminister Waldemar Buda på forespørsel fra Polens Internal Security Agency. Det er ment å «sikre sikkerheten til [Polens] kritiske infrastruktur,» sa departementet.

Ifølge media sa polske myndigheter at ordren skulle settes i verk umiddelbart og etablerte en obligatorisk administrasjon i forhold til den russiske enheten for å sikre fortsatt funksjonalitet til EuroPolGaz, et joint venture mellom den russiske gassmajoren og Polens PGNiG.

Den polske energimajoren eier også en eierandel på 48 % i EuroPolGaz, og Gas-Trading SA de resterende 4 %. Gassrørledningen Yamal-Europa går gjennom Russland, Hviterussland, Polen og Tyskland, og pleide å frakte nesten halvparten av Gazproms vestgående gassleveranser.

Polens sanksjoner mot den russiske gassprodusenten har fratatt selskapet sin aksjonærstatus i EuroPolGaz siden april, og blokkert dets stemmerett og muligheten til å returnere utbytte.

I mai sa den polske regjeringen opp en russisk naturgasskontrakt før utløpsdatoen i slutten av 2022, og sa at landets del av gassrørledningen Yamal-Europa kunne brukes til forsyninger fra Tyskland.

https://www.rt.com/business/566522-poland-seize-gazprom-assets/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Tidligere har USA stjålet russiske verdier i amerikansk-kontrollerte banker.
  – Stjålet olje og korn fra Syria. Stjålet enorme mengder gull fra Libya, i tillegg til olje, etter å ha bombet i stykker landet.
  Og nå stjeler altså Polen, selvfølgelig etter press fra USA/Nato for å eskalere krigen, russiske verdier.

  Dette er våre politikeres allierte! Våre politikere har altså ‘forsvars’- samarbeid med folk som opptrer verre enn en mafia- tyvebande.
  (- Kanskje ikke rart at samme politikere stjeler strømmen fra egne innbyggere, og setter opp rentene?)

  Svar
  • Henry Munkejord
   20 november 2022 16:26

   Så bra du får belyst galskapen. Jeg tror statene trenger en krig uten for landet ( som vanlig) for å få kontroll over eget folk og økonomi.

   Svar
 • Arno Mong Daastøl
  17 november 2022 5:34

  Polen trengte ingen oppmuntring fra USA. Polske nasjonalister ønsker sitt imperie tilbake – fra Østersjøen til Svartehavet. De brenner antakelig gjerne Moskva en gang mer.

  Svar
  • Ja, Polen ser ut til å være en’ pussig’ nasjon, – som lar seg bruke av stormakter/bakmenn (?) som foranledning til verdenskriger.
   Men denne saken har kanskje ikke så mye med Polen å gjøre, men mer med at ‘fredsbevarende’ Nato bruker det som kan brukes for å eskalere en konflikt.
   ( Som vi også så i Libya.)

   Svar
   • Arno Mong Daastøl
    26 november 2022 7:07

    Jeg tror ikke Polen lar bruke. Polen er langt…. mer bevisst sin internasjonale stilling enn Nordens land, framfor alle amatøren Norge. Polen okkuperte østlige deler av Tsjekkoslovakia, da Hitler overtok tysktalende Sudetenland i vest. Polen ønsker ekspansjon.

 • Arno Mong Daastøl
  26 november 2022 7:19

  Polen lot også seg villig bruke i 1939. De brøt Versailles avtalen, og nektet tysktalende Danzig å gjenforenes med Tyskland. De brøt avtalen om tysk transportkorridor til atskilte Øst-Preussen. Oppi det av krigshisseren Roosevelt ble Storbritannia og Frankrike tvunget til å gi Polen et blankt kort «carte blache». Polakkene gjorde nettopp det, og sin historie tro ga de full gass, og ga blaffen i forhandlinger med Hitler. Kjepphøye folk uten virkelighetsans.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fuglen er sluppet fri

Tusen takk, Elon

Forrige innlegg

Neste skritt mot et totalitært samfunn.

Kriminalisering av EU-motstand.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.